Face to Face

Η Ολυμπιονίκης Σάρον Φαν Ρούβενταλ στο BN Sports: «Ήταν ένας από τους πιο ωραίους αγώνες που έχω πάρει μέρος στην καριέρα μου»

Η Ολυμπιονίκης Σάρον Φαν Ρούβενταλ στο BN Sports: «Ήταν ένας από τους πιο ωραίους αγώνες που έχω πάρει μέρος στην καριέρα μου»
Το Santorini Experience 2022 έριξε αυλαία με τον μεγάλο αγώνα ανοιχτής θαλάσσης. Εκλεκτή καλεσμένη των διοργανωτών ήταν μεταξύ άλλων η χρυσή και αργυρή Ολυμπιονίκης και νυν παγκόσμια πρωταθλήτρια Σάρον Φαν Ρούβενταλ, η οποία μίλησε στο BN Sports για την εμπειρία της στη διοργάνωση.
Δηλώσεις στον Αντώνη Κεφαλωνίτη

Με τον μοναδικής ομορφιάς κολυμβητικό αγώνα 1,5 μιλίου από το Ηφαίστειο στο Παλιό Λιμάνι των Φηρών, ολοκληρώθηκε το Santorini Experience 2022. Ο αγώνας ξεπέρασε κάθε προσδοκία από πλευράς συμμετοχής, με τους διοργανωτές να είναι πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Παλιό Λιμάνι των Φηρών είτε για να λάβει συμμετοχή στον αγώνα είτε απλά για να τον παρακολουθήσει.

Οι διοργανωτές είχαν την τιμή να φιλοξενήσουν και εξαίσια ονόματα του κολυμβητικού χώρου όπως η σπουδαία Ολλανδέζα, Σάρον Φαν Ρούβενταλ! Η 29χρονη κολυμβήτρια βρέθηκε στη Σαντορίνη και συμμετείχε στον αγώνα δίνοντας λίγη από τη λάμψη της. Πρόκειται άλλωστε για ένα πραγματικό φαινόμενο στη γυναικεία κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, καθώς έχει στεφθεί χρυσή Ολυμπιονίκης στο Ρίο το 2016 ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο! Παράλληλα, η Φαν Ρούβενταλ είναι η νυν παγκόσμια πρωταθλήτρια ενώ έχει στεφθεί συνολικά 8 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Στο περιθώριο του αγώνα στη Σαντορίνη, η Ολλανδέζα πρωταθήτρια μίλησε στο BN Sports τόσο για τη συμμετοχή της στη διοργάνωση όσο και για τα αγωνιστικά πλάνα της.

E76R_GNVUAE9NUu.jpg

Πώς σου φάνηκε η εμπειρία του Santorini Experience;

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στη διοργάνωση και η επίσης η πρώτη φορά που βρίσκομαι στη Σαντορίνη. Το να κολυμπάς δίπλα στο Ηφαίστειο είναι από μόνη της μοναδική εμπειρία, ήταν πραγματικά φανταστικό. Τα νερά ήταν καταπληκτικά, ο κόσμος καταπληκτικός, όλη η εμπειρία ήταν μοναδική.

Τι σκέφτηκες όταν μπήκες μέσα στο νερό και έβλεπες αυτή τη θέα;

Είναι κάτι που πραγματικά το σκεφτόμουν μόλις μου έγινε αυτή η πρόταση για να έρθω στο Santorini Experience. Ήθελα να το ζήσω αυτό, ήθελα να κολυμπήσω και να δω όλη αυτή τη θέα. Όμως πέρα από αυτό ήρθα φυσικά και για να αγωνιστώ. Το έκανα και μάλιστα δίπλα σε αξιόλογους Έλληνες αθλητές. Στη μέση της διαδρομής συνειδητοποίησα πόσο όμορφο είναι αυτό το νησί και πόσο τυχερή είμαι που το έζησα αυτό. Προσπάθησα να δω αν υπήρχε κάποιο δελφίνι κατά τη διάρκεια του αγώνα  γιατί πριν ξεκινήσουμε είδα μερικά στη θάλασσα αλλά τελικά δεν τα κατάφερα (γέλια). Πραγματικά το ευχαριστήθηκα και θέλω  πάρα πολύ να το ξανακάνω. Ίσως του χρόνου να είμαι και πάλι εδώ, θα ήταν υπέροχο. 

Πώς είδες το επίπεδο γενικά της διοργάνωσης;

Όλα κύλησαν πολύ όμορφα, η οργάνωση ήταν υψηλού επιπέδου, οι εθελοντές έκαναν εξαιρετική δουλειά. Η αντιμετώπιση που είχα και η φιλοξενία ήταν καταπληκτική είτε στον αγώνα είτε εκτός. Είμαι πολύ χαρούμενη που δέχτηκα την πρόταση για να έρθω και ειλικρινά ελπίζω να το ξανακάνω την επόμενη χρονιά.

Τώρα σε τι στάδιο βρίσκεσαι σχετικά με την προετοιμασία σου;

Ξεκίνησα αυτή την εβδομάδα την προετοιμασία μου,  επομένως ο αγώνας ήταν μια πολύ καλή προπόνηση. Βέβαια αγωνίστηκα γρήγορα, έκανα γρήγορο αγώνα, υπήρχε ανταγωνισμός. Η σεζόν μόλις ξεκίνησε και ο επόμενος μεγάλος και σημαντικός αγώνας μου είναι τον Νοέμβριο και θα είναι για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θα υπάρξουν συνολικά τέσσερις αγώνες. Ο κάθε αγώνας θα είναι τελικός γιατί αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην πρώτη θέση της κατάταξης μαζί με μια αθλήτρια από την Βραζιλία και όποια από τις δύο κερδίσει τους περισσότερους πόντους στους αγώνες αυτούς τότε θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Εκεί έχω την προσοχή μου τώρα. Βεβαίως την επόμενη χρονιά έχουμε το Παγκόσμιο μέσα από το οποίο θα κριθεί η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0