Face to Face

Ο Σιμεόν Κράμερ του γερμανικού «Waiblingen» στο BN Sports: «Ο Σαμασέκου μπορεί να αποδειχθεί κομβικός στον Ολυμπιακό»

Ο Σιμεόν Κράμερ του γερμανικού «Waiblingen» στο BN Sports: «Ο Σαμασέκου μπορεί να αποδειχθεί κομβικός στον Ολυμπιακό»

Ο Ολυμπιακός με στόχο την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής, ήρθε σε συμφωνία με την Χόφενχαϊμ για τον δανεισμό του αμυντικού χαφ, Ντιαντιέ Σαμασέκου. Το BN Sports επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Σιμεόν Κράμερ, ο οποίος μας σκιαγράφησε τα χαρακτηριστικά του 26χρονου με καταγωγή από το Μάλι.

Δηλώσεις στον Χρήστο Λόη

Ο Ολυμπιακός είχε προβεί σε ένα …ντεμαράζ ανακοινώσεων στην λήξη της μεταγραφικής περιόδου, με στόχο την βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας των πρωταθλητών Ελλάδας. Ένας εξ αυτών, ο Ντιαντιέ Σαμασέκου που αγωνίζεται στην θέση του αμυντικού χαφ και ήρθε στον Ολυμπιακό με την μορφή δανεισμού από την Χόφενχαϊμ. Στην γερμανική ομάδα αγωνίστηκε σε 86 παιχνίδια με δύο γκολ και πέντε ασίστ ενώ την φετινή σεζόν πρόλαβε να πάρει μέρος σε τρία παιχνίδια.

Το BN Sports μίλησε με τον Γερμανό δημοσιογράφο, Σιμεόν Κράμερ που εργάζεται στην ιστοσελίδα «Zeitungsverlag Waiblingen» και μας έδωσε την δυνατότητα να κατανοήσουμε τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του 26χρονου Αφρικανού διεθνή χαφ.

Ποια είναι η άποψη σου για τον Ντιαντιέ Σαμασέκου, ποιο είναι το αγωνιστικό του στυλ;

«Ο Σαμασέκου την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη Χόφενχαϊμ και είχε καλή εικόνα στα περισσότερα παιχνίδια. Μερικές φορές είναι κάπως αργός στις κινήσεις του, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να δώσει περισσότερη ταχύτητα και ενέργεια στο παιχνίδι του. Η γερμανική ομάδα το καλοκαίρι αγόρασε πολλούς παίκτες, επομένως έπρεπε να αποχωρήσει ώστε να βρει μια ομάδα που θα είναι ενεργό μέλος της σε όλη την διάρκεια της σεζόν».

Ποια είναι η κατάλληλη θέση για τον Σαμασέκου στον αγωνιστικό χώρο;

«Είναι ένας καθαρός αμυντικός χαφ που παίζει μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς. Εξάλλου, σε αυτή την θέση έχει αγωνιστεί στα περισσότερα παιχνίδια της καριέρας και στην Χόφενχαϊμ οι προπονητές του, δεν του άλλαξαν την θέση».

skysport_de-samassekou-corona_5433961_1.jpg

Το πιο δυνατό και αδύναμο σημείο του εντός γηπέδου;

«Στα θετικά, έχει το aggressive στοιχείο στο παιχνίδι του, ενώ παίρνει και επιθετικές πρωτοβουλίες παρά την αμυντική θέση του. Είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να προκαλέσει κινδύνους στην αντίπαλη περιοχή και να σκοράρει γκολ.

Στα αρνητικά, όταν η ομάδα του βρίσκεται ψηλά και δέχεται αντεπίθεση είναι αργός στην φάση άμυνας και αυτό μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες. Επιπλέον, μερικές στιγμές βγάζει περισσότερη «ορμή» από όσο χρειάζεται και δεδομένα, αυτό δεν οφέλη ένα αμυντικό χαφ».

Μπορεί να σταθεί στις απαιτήσεις μια ομάδας που αγωνίζεται με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπως είναι ο Ολυμπιακός;

«Θεωρώ πως ναι. Ο Σαμασέκου μπορεί να αποδειχθεί κομβικός στον Ολυμπιακό και να είναι ένας πολύ καλός παίκτης της Super League, αφού αγωνίστηκε στο υψηλό επίπεδο της Bundesliga το οποίο κατά την προσωπική μου άποψη είναι σε καλύτερο επίπεδο από το πρωτάθλημα της χώρας σας».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0