Face to Face

Ο Ομάρ Γκουτιέρες του «Diario Deportivo Diez» της Ονδούρας στο BN Sports: «Πιο ταλαντούχος ο Ροντρίγκες από τον Πάλμα, είναι ο ορισμός του showman»

Ο Ομάρ Γκουτιέρες του «Diario Deportivo Diez» της Ονδούρας στο BN Sports: «Πιο ταλαντούχος ο Ροντρίγκες από τον Πάλμα, είναι ο ορισμός του showman»

Ο Άρης λίγο πριν το τέλος των μεταγραφών, έφερε στην Ελλάδα τον 22χρονο επιθετικό από την Ουνδούρα, ‘Εντουιν Ροντρίγκες προκειμένου να ενισχύσει την μεσοεπιθετική του γραμμή. Το BN Sports επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Ομάρ Γκουτιέρες, του αθλητικού μέσου της Ονδούρας, «Diario Deportivo Diez»,  ο οποίος μας έδωσε κάποιες πρώτες πληροφορίες για τον νεαρό πρώην άσο της Ολίμπια Ντεπορτίβο.

Δηλώσεις στον Αντώνη Κεφαλωνίτη

Μία ακόμα μεταγραφή ολοκλήρωσε ο Άρης, με τον 22χρονο επιθετικό από την Ονδούρα, Έντουιν Ροντρίγκες να βρίσκεται στην Ελλάδα, καθώς υπέγραψε το καινούριο του συμβόλαιο, ολοκληρώνοντας έτσι τον δανεισμό του από την Ολίμπια Ντεπορτίβο. Οι Θεσσαλονικείς έψαχναν μία λύση για την ενίσχυση της επιθετικής τους γραμμής και ύστερα από την πολύ επιτυχημένη κίνηση με τον Λουίς Πάλμα τον περασμένο Γενάρη, επέλεξαν να επενδύσουν και πάλι σε παίκτη από την Ονδούρα.

 

Η ομάδα του Άρη συμφώνησε με την Ολίμπια Ντεπορτίβο για τον δανεισμό του 22χρονου και εάν η παρουσία του κριθεί επιτυχημένη τότε θα προχωρήσουν και στην αγορά του από τον σύλλογο της Ονδούρας. Το BN Sports επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Ομάρ Γκουτιέρες, ο οποίος εργάζεται στην αθλητική ιστοσελίδα της χώρας της Κεντρικής Αμερικής «Diario Deportivo Diez» και έδωσε κάποια πρώτα στοιχεία για τον παίκτη που θα παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο εξωτερικό, για χάρη του Άρη.

«Θα δώσει στον Άρη ντρίμπλα, ταχύτητα και δύναμη στο ένας εναντίον ενός»

Την περσινή σεζόν, με την φανέλα της Ολίμπια, ο Ροντρίγκες αγωνίστηκε συνολικά 39 φορές, έχοντας 5 γκολ και 6 ασίστ. Η Ολίμπια είναι η ομάδα από την οποία άρχισε την καριέρα του και από την σεζόν 2017-18 όταν και έκανε το ντεμπούτο του έως και φέτος, ο 22χρονος επιθετικός πραγματοποίησε σχεδόν 129 συμμετοχές, με 14 γκολ και 10 ασίστ. Με την εθνική ομάδα της χώρας του, ο Έντουιν έχει συνολικά 20 συμμετοχές στην ανδρική ομάδα, ενώ έχει περάσει από όλα τα μικρότερα κλιμάκια στο παρελθόν.

«Τα δυνατά σημεία του Έντουιν είναι η ντρίμπλα του, ο καλός χειρισμός της μπάλας και με τα δύο πόδια και σίγουρα τα χτυπήματά του σε στημένες φάσεις είτε δεξιά είτε αριστερά. Επίσης, αν και μόλις 22 ετών διαθέτει σημαντική εμπειρία καθώς ήταν βασικός στην εθνική ομάδα σε πολλά παιχνίδια, είτε σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου είτε σε Ολυμπιακούς Αγώνες είτε στπ Nations League.

Επίσης, έχει στεφθεί 4 συνεχόμενες φορές πρωταθλητής με την Ολίμπια. Σίγουρα αναμένω να δώσει στον Άρη ρυθμό, καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά και δύναμη στο ένας εναντίον ενός. Ο Ροντρίγκες παίζει και ως εξτρέμ αλλά και ως «δεκάρι».


«Το ότι έχει μικρό σωματότυπο μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα»

Ο βραχύσωμος σωματότυπός του είναι και το μόνο αρνητικό του, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο δημοσιογράφος από την Ονδούρα, με δεδομένο ότι στην Ευρώπη το ποδόσφαιρο είναι αρκετά διαφορετικό απ’ότι στην Αμερική.

«Στα αρνητικά του παίκτη μπορώ να πω ότι είναι ο σωματότυπός του καθώς είναι πολύ κοντός, σχεδόν 1,70  ή λιγότερο. Στην Ευρώπη αυτό μπορεί να είναι ενδεχομένως πρόβλημα μιας και  η σωματική επαφή μπορεί να παίξει διαφορετικό ρόλο γι 'αυτόν.  Στην Ονδούρα δεν είχε πρόβλημα καθώς ήταν πολύ δύσκολο να τον προλάβουν λόγω της ταχύτητάς του.

Η αλήθεια είναι ότι τους τελευταίους μήνες υπήρξε μία γκρίνια προς το πρόσωπό του παίκτη, λόγω του ότι είχε πέσει η απόδοσή του. Αυτό όμως ήταν λογικό να συμβεί από την στιγμή που έπαιζε ανελλιπώς βασικός από το 2019. Δεν βρισκόταν ποτέ στον πάγκο εδώ και τρία χρόνια! Είναι λογικό να έχει ανάγκη από ξεκούραση».

edwin-rodriguez-1.jpg

«Η παρουσία του Πάλμα στον Άρη θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί, ο Έντουιν είναι πιο ταλαντούχος»

Ο Έντουιν Ροντρίγκες δεν είναι ο μοναδικός παίκτης από την Ονδούρα που θα βρίσκεται στο φετινό ρόστερ του Άρη. Ένας συμπατριώτης του 22χρονου άσου είχε γίνει κάτοικος Θεσσαλονίκης τον περασμένο Γενάρη. Ο λόγος φυσικά για τον Λουίς Πάλμα, η παρουσία του οποίου όπως υποστήριξε ο Γκουτιέρες θα είναι σημαντική για την προσαρμογή του νεαρού επιθετικού.

«Ο Έντουιν με τον Πάλμα γνωρίζονται από τις εθνικές ομάδες νέων, U-17, U-20, U-23 αλλά και των ανδρών. Είναι δύο παίκτες με κοινά στοιχεία, παίζουν είτε στην ίδια θέση είτε κοντά στη μεσαία γραμμή. Η καλύτερη θέση που μπορεί να παίξει ο Έντουιν είναι ως επιτελικός μέσος, πίσω από τον επιθετικό, ενώ ο Πάλμα παίζει ως εξτρέμ. Προφανώς η παρουσία του δεύτερου θα βοηθήσει πολύ την προσαρμογή του Έντουιν».

«Η κοινή αντίληψη είναι ότι ο Ροντρίγκες είναι πιο ταλαντούχος από τον Πάλμα, αλλά μοιάζουν πολύ στα χαρακτηριστικά τους. Είναι και οι δύο εξτρέμ με καλό πόδι και χειρισμό της μπάλας, ωστόσο είναι διαφορετικοί σωματικά και αυτό είναι που με κάνει να διστάζω για την επιτυχία του Έντουιν στην Ευρώπη. Μπορώ να πω ότι ο Έντουιν είναι προικισμένος, αλλά πρέπει να δουλέψει σκληρά και να έχει συνέπεια.

Συνοπτικά, Έντουιν και Πάλμα εχουν την ίδια ηλικία, ο πρώτος έχει μεγαλύτερα περιθώρια εξέλιξης επειδή είναι πιο ταλαντούχος, αλλά η Πάλμα είναι αυτή την στιγμή σίγουρα πιο συνεπής».

FcTp4tKWAAMsQcJ.jpg

«Ο Ροντρίγκες μπορεί να γίνει ο αγαπημένος της εξέδρας, είναι ο ορισμός του showman»

Η καλή τεχνική του κατάρτιση αλλά και το ανεπτυγμένο ποδοσφαιρικό IQ του Έντουιν μπορεί να τον καταστήσουν ιδιαίτερα αγαπητό στους φίλους του Άρη.

«Πολλοί στην Ονδούρα τον αποκαλούν «μικρό μάγο». Κοιτώντας τα highlights του καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα καθαρό δεκάρι με καλή τεχνική, δεξιότητες και κορυφαίο IQ. Ο Έντουιν Ροντρίγκες είναι ο ορισμός του showman. Μεγάλωσε παίζοντας σε  σε χωμάτινα γήπεδα… αν έδειξε μαγεία σε αυτά, τότε εύλογα απορείς τι μπορεί να δείξει σε γήπεδα που θα υπάρχουν τέλειες συνθήκες για να παίξει;»

edwin-rodriguez_009112.jpg

«Αξίζει οι ελληνικές ομάδες να κοιτάζουν το ποδόσφαιρο της Ονδούρας»

Ο Έντουιν Ροντρίγκες θα είναι συνολικά ο τέταρτος ποδοσφαιριστής από την Ονδούρα, που θα αγωνιστεί φέτος στην Super League. Ο Λουίς Πάλμα του Άρη, ο Αλφρέντο Μεχία του Λεβαδειακού και ο Ντέιμπι Φλόρες του Παναιτωλικού είναι οι υπόλοιποι τρεις που εκπροσωπούν την χώρα της Κεντρικής Αμερικής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όπως υποστηρίζει ο Γκουτιέρες, αξίζει να κοιτάξουν οι ομάδες το ποδόσφαιρο της χώρας του, μιας και υπάρχει ταλέντο.

«Ο Έντουιν θα είναι ο τέταρτος παίκτης της Ονδούρας στην ελληνική Superleague. Υπάρχει ταλέντο στη χώρα. Ο επιθετικός Άλμπερθ Έλις  πέτυχε 9 γκολ στην πρώτη του σεζόν στη γαλλική Ligue 1 την προηγούμενη σεζόν. Ο Τσόκο Λοθάνο είναι βασικός από το 2019 στην ισπανική Καντίθ. Υπάρχει ταλέντο στην Ονδούρα, αυτό που λείπει είναι η προετοιμασία και οι υποδομές για να ωριμάσει το ταλέντο του παίκτη.

Είναι σύνηθες οι παίκτες της Ονδούρας να πηγαίνουν στην Ευρώπη γιατί εκεί υπάρχουν άλλες συνθήκες για να δουλέψουν. Αξίζει οι ελληνικές ομάδες να κοιτάζουν το ποδόσφαιρο της Ονδούρας, οι καλοί παίκτες της χώρας χρειάζονται απλώς καλές συνθήκες για να είναι ακόμα καλύτεροι. Στη χώρα μας δυστυχώς δεν τις έχουμε».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0