Face to Face

Ο Γιώργος Δερβίσης στο BN Sports: «Μεγάλο το κίνητρο να παίζεις με την παγκόσμια πρωταθλήτρια - Όλα εξαρτώνται από εμάς»! (video)

Ο Γιώργος Δερβίσης στο BN Sports: «Μεγάλο το κίνητρο να παίζεις με την παγκόσμια πρωταθλήτρια - Όλα εξαρτώνται από εμάς»! (video)

Μία από τις «παλιοσειρές» της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών, ο Γιώργος Δερβίσης, μίλησε στο BN Sports λίγες ώρες πριν τον κρίσιμο προημιτελικό με την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (6/9, 20:00), δίνοντας... κλίμα από το Σπλιτ.

Σχετικά Άρθρα

Όσο πιο πολύ προχωρά ένα τουρνουά, τόσο περισσότερο αυξάνεται το ενδιαφέρον και «σφίγγει ο κλοιός». Και τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα στην υδατοσφαίριση έχουν κατορθώσει να βρίσκονται συνήθως εκεί που κρίνονται οι προκρίσεις, τα μετάλλια, οι θέσεις στο βάθρο.

Η «γαλανόλευκη» είναι παρούσα φυσικά στη δεύτερη εβδομάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Σπλιτ, με τους άντρες να διεκδικούν και εκείνοι από τη σειρά τους μία θέση στην τετράδα της διοργάνωσης, όπως συνέβη με τις γυναίκες (14-4 το Ισραήλ) το βράδυ της Δευτέρας (5/9). Βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο της «φούρια ρόχα», η οποία δυο μήνες πριν, στη Βουδαπέστη, στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου.

Σίγουρα η Ισπανία δεν αποτελεί τον πιο εύκολο αντίπαλο που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σε αυτή τη φάση η ελληνική αποστολή, ωστόσο αυτή η ομάδα έχει δείξει πάμπολλες φορές, ειδικά τα τελευταία χρόνια, ότι επιβιώνει και στα δύσκολα. Το BN Sports ήρθε σε επικοινωνία απευθείας με το Σπλιτ και το Γιώργο Δερβίση, ο οποίος ανακρίθηκε για την πορεία της Εθνικής έως τώρα στο τουρνουά αλλά και τη σπουδαία «ναυμαχία» της Τρίτης (7/9, 20:00), απέναντι στους Ίβηρες.
dervisis1.jpg

Συνέντευξη στο Μάνο Φυρογένη

Θεωρείς ότι η ισοπαλία απέναντι στη Γαλλία (12-12) ήταν το αποτέλεσμα που καθόρισε την κατάταξη του ομίλου και συνεπώς τα «ζευγαρώματα» μετά;

«Φάνηκε εκ του αποτελέσματος ότι στοίχησε αυτή η ισοπαλία και ότι αν είχαμε κερδίσει, θα είμασταν εμείς στην κορυφή του ομίλου. Παρόλα αυτά δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Όποιος και αν ήταν ο αντίπαλος, αν «πιάσουμε» μία καλή απόδοση, τότε μπορούμε να τους κοιτάξουμε όλους στα μάτια».

Τι είναι αυτό που πιστεύεις ότι θα μπορούσε να είχε πάει καλύτερα και να είχε πάρει η Εθνική τη νίκη στην πρεμιέρα;

«Θα μπορούσαμε να είμασταν πιο συγκεντρωμένοι στην άμυνα και να είχαμε δεχτεί λιγότερα γκολ. Η δυναμική της ομάδας είναι σαφώς μεγαλύτερη συγκριτικά με αυτή των Γάλλων και η αμυντική μας λειτουργία, το «όπλο» μας, γεγονός που δείξαμε απέναντι στους Κροάτες, όταν και τους κρατήσαμε στο 0 για ένα ολόκληρο ημίχρονο. Βέβαια και η Γαλλία έχει βελτιωθεί αρκετά, δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Με τους Κροάτες προηγούταν μέχρι τα μισά και κατάφερε επίσης να αποκλείσει τη Σερβία, η οποία ναι μεν δεν έχει τη σύνθεση-φόβητρο αλλά δεν παύει να είναι η «χρυσή» Ολυμπιονίκης».

Εστιάζοντας στον αγώνα με τους οικοδεσπότες Κροάτες και την εξαιρετική ελληνική προσπάθεια (5-5), τι πιστεύεις ότι εμπόδισε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από τη νίκη και την πρωτιά;

«Η αποτελεσματικότητα στην επίθεση και ο Μάρκο Μπίγιατς. Ήταν εξαιρετικός, όπως και ο Κώστας ο Λιμαράκης βέβαια. Οι τερματοφύλακες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς».

Ως προς τη διαιτησία και το ρόλο που αυτή έπαιξε;

«Δεν θα ήθελα να σταθώ σε αυτό. Δεν μας αντιπροσωπεύει σαν ομάδα, δεν ασχολούμαστε. Και στην τελική, όταν θες να συγκαταλέγεσαι στην ελίτ πρέπει να μάθεις να κερδίζεις και διαιτητές και καταστάσεις και φιλάθλους».

Ποιο είναι το κλίμα στο «γαλανόλευκο στρατόπεδο» ενόψει του κρίσιμου αυτού νοκ-αουτ παιχνιδιού;

«Είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε καλή ψυχολογία και πάμε να παίξουμε ένα παιχνίδι που είναι… τελικός. Θα αντιμετωπίσουμε τους παγκόσμιους πρωταθλητές, θα είναι δύσκολα αλλά περνάει από το δικό μας χέρι. Αν παίξουμε όπως ξέρουμε και αν δείξουμε στο νερό αυτά που έχουμε δουλέψει, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».
Εθνική-ανδρών-2022.jpeg

Νιώθεις κάποιο έξτρα άγχος αναλογιζόμενος τη σπουδαιότητα του αγώνα αλλά και το γεγονός ότι είσαι από τους παλιούς σε μια νεανική ομάδα, με λίγες έως καθόλου παραστάσεις;

«Δεν αισθάνομαι καμία πίεση. Η υδατοσφαίριση είναι ένα ομαδικό άθλημα και την αποστολή απαρτίζουν οι καλύτεροι αθλητές της χώρας τη δεδομένη στιγμή. Έχουμε υψηλού επιπέδου παίκτες και θεωρώ ότι αν τύχει και δεν είναι κάποιος στη μέρα του, πράγμα που συμβαίνει, ο διπλανός θα παίξει και για αυτόν και θα τον καλύψει. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στο διπλανό μας».

Κατά πόσο πιστεύεις ότι καλύφθηκαν οι απουσίες του Φουντούλη και του Ζερδεβά;

«Είναι απουσίες που παίζουν το ρόλο τους, διότι πρόκειται για νευραλγικές θέσεις ή σημαντικά πρόσωπα. Ο Φουντούλης ας πούμε είναι ο αρχηγός και είναι σημαντικό να πηγαίνεις σε μία «μάχη» με τον αρχηγό σου. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι ο Βλαχόπουλος υπολείπεται σε κάτι. Παρόλα αυτά, όσοι τους έχουν αντικαταστήσει δίνουν το 100%. Έχουν και ποιότητα και ταλέντο και δεν πιστεύω ότι τους λείπει κάτι».
ellada-kroatia_2.jpg
Ποιο θα είναι το «κλειδί της επιτυχίας» για την πρόκριση στην 4αδα;

«Σημαντικό ρόλο θα παίξει η άμυνα και το ποσοστό στον παίκτη παραπάνω και αντίστοιχα φυσικά στο λιγότερο. Πρέπει να παίξουμε άμυνα ανάλογη με αυτή του ματς κόντρα στους Κροάτες και να είμαστε εύστοχοι όταν θα έχουμε παίκτη παραπάνω στην πισίνα. Πάμε να παίξουμε με τους παγκόσμιους πρωταθλητές και αυτό δίνει υψηλό κίνητρο από μόνο του».

Έχεις παίξει κι΄ άλλες φορές στην καριέρα σου εξίσου σημαντικά παιχνίδια. Πως αισθάνεσαι προσωπικά για αύριο;

«Έχω μεγάλη ανυπομονησία. Πάντα όταν παίζουμε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι σκεφτόμαστε την προετοιμασία που έχουμε κάνει και το ίδιο το παιχνίδι. Εγώ προσωπικά, φτιάχνω σενάρια στο μυαλό μου και σκέφτομαι τους αντιπάλους μου, το πως παίζουν. Τους γνωρίζω και με γνωρίζουν καλά, έχουμε παίξει τόσες φορές αντίπαλοι. Όλα αυτά μέχρι να ακούσω το πρώτο σφύριγμα και να τα ξεχάσω όλα. Τότε απλά δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».
δερβισης_0.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0