Face to Face

Ο Νίκος Παπαδόπουλος στο BN Sports: «Η ψαλίδα μεταξύ όλων ομάδων της Super League έχει κλείσει» (video)

Ο Νίκος Παπαδόπουλος στο BN Sports: «Η ψαλίδα μεταξύ όλων ομάδων της Super League έχει κλείσει» (video)

Ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για το ανεβασμένο επίπεδο της φετινής Super League, τη μεταβατική περίοδο στην οποία βρίσκεται η ομάδα και για ορισμένες ξεχωριστές στιγμές της καριέρας του.

Συνέντευξη στην Ξανθίππη Δασκαλάκη

Αποτελεί έναν εκ των Ελλήνων κίπερ που έχουν ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια. Έχει γράψει τη δική του προσωπική ιστορία σε συλλόγους όπως κυρίως ο Πανιώνιος και η Λαμία, ενώ εξακολουθεί να γράφει στον Αστέρα Τρίπολης.

Ο λόγος φυσικά για τον Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος άνοιξε την καρδιά του και το μυαλό του αποκλειστικά στο BN Sports. Ο 32χρονος πορτιέρο μίλησε για την έλευση του Ηρακλή Μεταξά στην ομάδα, τη φυγή του Μίλαν Ράσταβατς και την ανάμνηση που τον έχει πικράνει από την περσινή σεζόν.

Παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία του για νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό (29/8, 19:00), τον θαυμασμό του για τον Αριέλ Ιμπαγάσα, ενώ δεν θα γινόταν να μην μας περιέγραφε το πώς είναι να… σκοράρει ένας τερματοφύλακας!

Τι γεύση σου άφησε η περσινή σεζόν;

«Η περσινή χρονιά ήταν σε γενικές γραμμές περίεργη για εμάς γιατί δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά, όμως στη συνέχεια χτίσαμε ένα σερί νικών και καταφέραμε να μαζέψουμε τους απαιτούμενους πόντους για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την έκτη θέση, που ήταν ο στόχος μας.

Βέβαια στα κρίσιμα παιχνίδια, δηλαδή εκείνο στην Τρίπολη με τον Ιωνικό, τα οποία έπρεπε να κερδίσουμε, δεν το κάναμε κι έτσι μας πέρασε στην βαθμολογία ο ΠΑΣ Γιάννινα. Γενικότερα ήταν μια καλή σεζόν, κρίθηκε στις λεπτομέρειες και δεν μπήκαμε στα play off».

Ποια στιγμή σου έχει μείνει περισσότερο αποτυπωμένη στο μυαλό;

«Το λάθος που έκανα στον Βόλο. Όταν μου έφυγε η μπάλα και στη συνέχεια έκανα το πέναλτι και ουσιαστικά εκεί χάσαμε το παιχνίδι. Αν δεν είχε συμβεί αυτό κι εν τέλει είχαμε κερδίσει το ματς, ίσως τώρα να μιλούσαμε για διαφορετικό αποτέλεσμα».

Πες μου δυο λόγια για τον Μίλαν Ράσταβατς. Πως τον έζησες αυτά τα χρόνια;

«Καταρχάς ο Ράσταβατς είναι ένας κύριος. Ήταν πολύ εντάξει και με το προσωπικό, τους ποδοσφαιριστές. Η συμπεριφορά του πάντα άψογη. Σαν προπονητής είναι πολύ εξελίξιμος καθώς έχει πολλές γνώσεις γύρω από το ποδόσφαιρο, τις οποίες αν μπορέσει να τις αξιοποιήσει τότε θα φτάσει ακόμη πιο ψηλά. Ήδη πήγε σε μία ομάδα της Σερβίας που πρωταγωνιστεί.

Θεωρώ που έκανε έργο στον Αστέρα, ήταν επιτυχημένη η παρουσία του και του εύχομαι τα καλύτερα».

Πλέον ο Ηρακλής Μεταξάς είναι ο νέος προπονητής. Πως είναι η μέχρι τώρα συνεργασία σας;

«Κάθε αρχή και δύσκολη, που λέει ο λαός. Ο καινούργιος μας προπονητής έχει μια διαφορετική φιλοσοφία γύρω από το ποδόσφαιρο, η οποία γενικότερα μου αρέσει. Απαιτεί περισσότερη πειθαρχία εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου.

Θεωρώ ότι έχει μια μεγάλη διαδρομή σαν προπονητής, που αυτό τον έχει κάνει να αποκτήσει αρκετή εμπειρία η οποία μας βοηθάει. Επίσης πιστεύω πως όσο πιο γρήγορα αφομοιώσει η ομάδα αυτά που θέλει ο Μεταξάς, τότε θα κάνουμε μια πάρα πολύ καλή σεζόν».

πααπ.jpg

Πως σου φάνηκε το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής απέναντι στον Βόλο;

«Ήταν από τα ματς που απόλαυσα πολύ, θεωρώ ότι τέτοια παιχνίδια είναι διαφήμιση για το ποδόσφαιρο και χαίρεσαι να τα βλέπεις. Όσοι το παρακολούθησαν είτε από κοντά είτε από την τηλεόραση πιστεύω πως το απόλαυσαν.

Αμφότερες οι ομάδες θέλουν να παράγουν ποδόσφαιρο, να παίξουν μπάλα. Δεν είναι ομάδες που κλείνονται στην άμυνά τους και προσπαθούν να καταστρέψουν το παιχνίδι του αντιπάλου και αυτό βοήθησε πάρα πολύ στο να είναι θεαματικό.

Από κει και πέρα θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς αυτοί που έχουμε μια διαφορά τερμάτων, είτε δύο είτε τριών, κι αν γινόταν αυτό τότε θα είχαμε κλειδώσει το παιχνίδι. Από την άλλη στο δεύτερο ημίχρονο αν ο Τσοκάνης έκανε το 4-1 όταν βρέθηκε μόνος του σε κενή εστία, τότε ο Βόλος μπορεί να είχε πάρει το παιχνίδι.

Με βάση αυτήν την εικόνα, η ισοπαλία ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Θέλω, όμως, να σταθώ στην αντίδραση που έβγαλε η ομάδα μου μετά το 3-1, δεν παρατήσαμε το παιχνίδι και μπορέσαμε να πάρουμε την ισοπαλία».

Κάποιες σκέψεις σου για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό;

«Είναι από τα παιχνίδια που εμείς προσωπικά δεν έχουμε να χάσουμε κάτι. Εννοείται πως θέλουμε να αποδείξουμε πράγματα και να απολαύσουμε το παιχνίδι κατά κύριο λόγο γιατί είναι ενάντια στον περσινό πρωταθλητή που θεωρητικά είναι η καλύτερη ομάδα. Από κει και πέρα, απλά θα πάμε να πάρουμε το παιχνίδι. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε ματς και μακάρι να τα καταφέρουμε».

Πιστεύεις πως ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι πιο «κουρασμένος» καθώς προέρχεται από ματς που πήγε μέχρι τα πέναλτι (απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού);

«Αυτό είναι θεωρητικό, στην πράξη νομίζω πως δεν θα εμφανιστεί κουρασμένος και ίσως να αλλάξει μερικούς ποδοσφαιριστές. Έχει μεγάλο ρόστερ και ποδοσφαιριστές με πολλή εμπειρία που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις απαιτήσεις».

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχει θέσει η ομάδα, αλλά και εσύ για φέτος;

«Το πάμε βήμα βήμα. Είναι μια μεταβατική περίοδος για εμάς. Η ομάδα έχει έναν καινούργιο προπονητή ο οποίος μέρα με τη μέρα, μέσα από την προπόνηση και τη σκληρή δουλειά, προσπαθεί να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα.

Εμείς οι ποδοσφαιριστές από την μεριά μας προσπαθούμε να διορθώσουμε κάποια λάθη που μας επισημαίνει. Αν μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι με στόχο να το κερδίσουμε, τότε θεωρώ θα τερματίσουμε πολύ ψηλά.

Ωστόσο προς το παρόν δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάποιο συγκεκριμένο στόχο. Είναι εύκολο να πούμε ότι ο στόχος μας είναι τα play off ή να σώσουμε την κατηγορία, όμως ρεαλιστικά ο στόχος μας είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να πάρουμε τη νίκη οπουδήποτε κι αν παίζουμε και στο τέλος να κάνουμε τον απολογισμό.

Προσωπικά θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου να παίρνει πόντους, γενικότερα να έχω την υγεία μου και να είμαι αποδοτικός μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μέσω της δουλειάς».

παπ.jpg

Θεωρείς πως φέτος το επίπεδο όλων των ομάδων στο πρωτάθλημα είναι ακόμη πιο ανεβασμένο;

«Η ψαλίδα μεταξύ των “μεγάλων”, “μικρομεσαίων” και “μικρών” έχει κλείσει, το επίπεδο είναι πλέον πιο κοντά. Βέβαια υπάρχουν ομάδες με διαφορετικές ταχύτητες, δηλαδή αυτές που θα κυνηγήσουν το πρωτάθλημα, άλλες την Ευρώπη κι άλλες που θα παλέψουν για την παραμονή, αλλά θεωρώ πως θα είναι ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Θα δούμε αποτελέσματα-εκπλήξεις μέσα στην σεζόν. “Μικρομεσαίες” ή “μικρές” ομάδες θα μπορέσουν να πάρουν νίκες μέσα σε έδρες, που τα προηγούμενα χρόνια δεν βλέπαμε. Άρα αυτό σημαίνει αυτομάτως πως το επίπεδο του πρωταθλήματος θα είναι και καλύτερο».

Πως βίωσες το γκολ που είχες σημειώσει απέναντι στον Παναθηναϊκό;

«Ήταν κάτι πρωτόγνωρο, δεν μου είχε ξανασυμβεί σε επαγγελματικό επίπεδο να ξαναβάλω γκολ. Τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα γιατί ισοφαρίσαμε με το δικό μου γκολ στο 90+5’ απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός, αλλά ένιωσα χαρά και δικαίωση που ουσιαστικά -επειδή στα τελευταία 20 λεπτά εκείνου παιχνιδιού είχαμε πιέσει πολύ τον αντίπαλο- της ομαδικής προσπάθειας ώστε να πάρουμε κάτι από το ματς».

Θα δοκίμαζες να το προσπαθήσεις ξανά αν σου δινόταν η ευκαιρία;

«Ναι εννοείται, εφόσον ο προπονητής μου το επιτρέπει. Αν εκείνος πρέπει να πάω κι εγώ να βοηθήσω την ομάδα στα τελευταία λεπτά σε εκείνο το κομμάτι, θα πάω. Όμως είναι απόφαση του κόουτς, όχι δικιά μου».


Το συμβόλαιό σου λήγει το 2024. Έχεις σκεφτεί καθόλου το μετά;

«Ακόμα όχι γιατί θέλω να παίξω, εφόσον το σώμα και το μυαλό μου το επιτρέπουν, γιατί όχι και μέχρι τα 40 μου. Έχω αρκετό δρόμο στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, οπότε δεν έχω σκεφτεί μετά το ποδόσφαιρο τι μπορεί να γίνει. Σίγουρα θα κυνηγήσω να βγάλω το δίπλωμα του προπονητή, όμως προς το παρόν θέτω στόχους με βάση τη σεζόν και όχι μακροπρόθεσμους».

Θα μπορούσαμε να πούμε πως θα ακολουθήσεις τα χνάρια του Μπουφόν όσον αφορά την ηλικία;

«Εντάξει δεν νομίζω να φτάσω μέχρι εκεί αλλά επειδή μ’ αρέσει το ποδόσφαιρο γενικότερα, θέλω να το απολαύσω όσο το δυνατό περισσότερο γίνεται».

Έχεις κάποια συνήθεια που ακολουθείς πριν από τους αγώνες;

«Δεν είμαι προκατειλημμένος γενικά σαν άνθρωπος, δεν έχω γούρια ή κάποια συνήθεια. Το μόνο που κάνω είναι να πίνω ενεργειακό ποτό, όμως όχι από γούρι αλλά για να έχω… ενέργεια (σ.σ. γέλια)».

Ποια είναι η καλύτερη ανάμνηση που έχεις από την έως τώρα επαγγελματική σου καριέρα;

«Δύσκολη ερώτηση. Θα ήταν άδικο να επιλέξω μία γιατί μπορεί να αδικήσω κάποια άλλη ή να ξεχάσω. Ωστόσο θα σου πω πως το γκολ είναι μια εξ αυτών».

Ποιο συμπαίκτη θα ξεχώριζες απ’ όλους αυτούς με τους οποίους έχεις συνυπάρξει συνολικά;

«Πολύ δύσκολο κι αυτό, όμως έχω πολύ καλή συνεργασία με τον Τασουλή. Παίζουμε πολλά χρόνια μαζί, ήμασταν και στον Πανιώνιο παρέα, οπότε γνωριζόμαστε πάρα πολύ καλά.

Από συμπαίκτη ο οποίος με έχει εντυπωσιάσει πολύ και να αναρωτιέμαι “τι κάνει αυτός;”, από την άποψη του τι ικανότητες έχει, ήταν σίγουρα ο Ιμπαγάσα».

www.bnsportsgr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0