Face to Face

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος στο BN Sports: «Δε σημαίνει κάτι η ανάληψη της αρχηγίας – Αργά ή γρήγορα θα έρθει το χρυσό» (video)

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος στο BN Sports: «Δε σημαίνει κάτι η ανάληψη της αρχηγίας – Αργά ή γρήγορα θα έρθει το χρυσό» (video)

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης στο Σπλιτ (27/8-10/9) έφτασε και ο νυν αρχηγός της «γαλανόλευκης», ελλείψει Γιάννη Φουντούλη, Άγγελος Βλαχόπουλος μίλησε στο BN Sports.

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη στον Μάνο Φυρογένη

Όσο περισσότερες και πιο συχνές είναι οι επιτυχίες και οι διακρίσεις, τόσο μεγαλώνει η «όρεξη» για αυτά που έρχονται.

Και τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της υδατοσφαίρισης, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, συνεχίζουν να κρατούν την ελληνική σημαία ψηλά.

Στις «Δαλματικές Ακτές» της Κροατίας και πιο συγκεκριμένα στο Σπλιτ, έχουν στραφεί ήδη όλα τα βλέμματα της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, με την ελληνική αποστολή σε άντρες και γυναίκες να προσδοκά σε υψηλές «πτήσεις».

Έχοντας αφήσει πίσω το χάλκινο της Βουδαπέστης και μετά από έναμιση μήνα σκληρών προπονήσεων, μέσα και έξω από το νερό, ο Άγγελος Βλαχόπουλος ανακρίθηκε από το BN Sports για την πορεία της προετοιμασίας και το σημαντικό τουρνουά που έπεται.

Με την ελπίδα ότι η μία άκρη του νήματος (Ευρωπαϊκό Φλωρεντίας 1999 και Βελιγραδίου 2016) δε θα συναντήσει απλά την άλλη μα θα την προσπεράσει και η Εθνική ομάδα θα κατορθώσει να ανέβει για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών στη σπουδαιότερη διοργάνωση της «γηραιάς ηπείρου».

Η απουσία του Γιάννη Φουντούλη από την πισίνα του Σπλιτ λόγω της επιτυχημένης εγχείρησης που υπεβλήθη μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, εξαιτίας ενός χρόνιου προβλήματος στον αντίχειρα που μεγεθύνθηκε, χρίζει αυτόματα καπιτάνο τον αμέσως πρεσβύτερο. Ο Άγγελος Βλαχόπουλος, που πρωταγωνιστεί στο διεθνές «στερέωμα» με το σκουφάκι της Νόβι Μπέογκραντ, με την αδιάληπτη παρουσία τα καλοκαίρια με το εθνόσημο, έχει μία έξτρα ευθύνη και βάρος να διαχειριστεί πλέον. Παρόλο που για εκείνον, δεν αλλάζει κάτι, όπως μας εκμυστηρεύτηκε.
ethniki-polo-metallia_1.jpg

«Δουλεύουμε σκληρά ώστε να εντάξουμε τα νέα παιδιά»

Πως κύλησε όμως η προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος λίγο πριν πετάξει για την Κροατία; «Με πολλές ώρες προπόνησης, παρά τα τουρνουά που αγωνιστήκαμε» τόνισε, όπως είχε κάνει και ο Στέλιος Αργυρόπουλος-Κανακάκης σε προηγούμενη επικοινωνία μας και πρόσθεσε πως «Ο σκοπός ήταν εξ’αρχής μια σταδιακή κλιμάκωση υψηλής έντασης ώστε να βρεθούμε στο ιδανικό επίπεδο στο Σπλιτ. Προσθέτουμε ακόμα πράγματα στο παιχνίδι μας και προσπαθούμε να εντάξουμε τα νέα παιδιά που ήρθαν. Βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο» κατέληξε ο 31χρονος Θεσσαλονικιός.

«Το κλειδί της επιτυχίας είναι η σκληρή προετοιμασία σε όλους τους τομείς»

«Ό,τι έχουμε καταφέρει αυτά τα δυο χρόνια, το έχουμε πετύχει κυρίως λόγω της σκληρής δουλειάς και τις αναρίθμητες ώρες που έχουμε αφιερώσει στο κολυμβητήριο, το γυμναστήριο, την αίθουσα του video. Ακόμα και στο σπίτι μας σκεπτόμενοι αυτά που πρέπει να δείξουμε στο νερό», είπε το νούμερο «12» της γαλανόλευκης ως προς το μυστικό της επιτυχίας.
1510593.jpg

«Το χάλκινο στη Βουδαπέστη ανήκει στο παρελθόν»

Ο παίκτης της Νόβι Μπέογκαρντ δε στέκεται στο παρελθόν, όσο ευχάριστες μνήμες και αν αυτό αφήνει. Γεγονός που αποδείχθηκε περίτρανα στην απάντηση που έδωσε ως προς τις σκέψεις του για το χάλκινο μετάλλιο της Βουδαπέστης, ενάμιση και πλέον μήνα πίσω. «Αυτό έχει τελειώσει. Στον αθλητισμό από την επόμενη κιόλας μέρα πρέπει να σκέφτεσαι τον επόμενο στόχο. Το Ευρωπαϊκό πλησιάζει και η προσοχή μας είναι στραμμένη σε αυτό».

Στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, οι επτά από τις οκτώ ομάδες των προημιτελικών ήταν ευρωπαϊκές. Δείγμα το οποίο επιβεβαιώνει τη θεωρία ότι το επίπεδο των δυο τουρνουά είναι εξίσου υψηλό. «Το πόλο παίζεται στην Ευρώπη. Είναι ελάχιστες οι εθνικές εκτός αυτής που μπορούν να απειλήσουν τις κορυφαίες της «γηραιάς ηπείρου».

«Πήραμε τη σκυτάλη από τους προηγούμενους και την πήγαμε παραπέρα»

Στο ερώτημα του τι διαθέτει αυτή η Εθνική, της τελευταίας διετίας, που δεν είχαν οι προηγούμενες γενιές, ο Άγγελος Βλαχόπουλος έκανε…προσπέραση. «Δεν χρειάζεται να μπαίνουν οι ομάδες σε σύγκριση. Εμείς πήραμε τη σκυτάλη από κάποιους άλλους, δουλέψαμε σκληρά και πήγαμε τη σκυτάλη ένα σκαλοπάτι παραπάνω» είπε, δίνοντας ταυτόχρονα και την ευχή για το μέλλον. «Μακάρι να έρθουν οι επόμενοι και να συνεχίσουν την ανοδική πορεία».
polo-andrwn.jpg

Τι σκέφτεται όμως ο έμπειρος περιφερειακός ενόψει του Ευρωπαϊκού που ξεκινά; «Πήραμε τις απαραίτητες ανάσες μετά το τουρνουά της Σαρδηνίας. Σε αυτές τις τελευταίες εν Ελλάδι προπονήσεις έχουμε να συντονίσουμε κάποιες λεπτομέρειες, να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας, κυρίως εγκεφαλικά, για να παρουσιαστούμε έτοιμοι για τη δύσκολη πρεμιέρα με τους Γάλλους».

«Δεν υπάρχει έξτρα πίεση»

Συνήθως όταν ένα σύνολο φέρνει επιτυχίες, πόσο δε μάλλον όταν είναι συνεχείς, υπάρχει ένα έξτρα βάρος. Μία αίσθηση «υποχρέωσης» για να δοθεί συνέχεια. Άποψη την οποία δεν ενστερνίζεται ο ίδιος. «Ίσως τα πιο νέα παιδιά να έχουν ένα παραπάνω άγχος. Οι μεγαλύτεροι όμως έχουμε θέσει ως προτεραιότητά μας να τους το αποβάλουμε. Είναι απλώς ένα παιχνίδι» δήλωσε αρχικά και εξήγησε τη συλλογιστική του. «Μπορεί να έχουμε μία κακή μέρα και να αποκλειστούμε σε ένα προημιτελικό. Αυτό δε σημαίνει ότι ξαφνικά γίναμε κακοί παίκτες ή κακή ομάδα. Εμείς αυτό που προσπαθούμε ουσιαστικά είναι να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες αυτής της κακής ημέρας».

244439232_120908510313810_1109624001947658785_n.webp-e1633421335751.jpg«Πολύ σημαντικές οι απουσίες των Φουντούλη και Ζερδεβά»

Η «γαλανόλευκη» θα παρουσιαστεί στην Κροατία με δυο μεγάλες απουσίες, κομβικών παικτών, μιας και ο φυσικός αρχηγός αυτής της ομάδας, Γιάννης Φουντούλης, είναι off όπως και ο βασικός, όσο μπορεί να υπάρχει αυτή η έννοια στο πόλο, τερματοφύλακας Μάνος Ζερδεβάς.

«Είναι πολύ μεγάλες απουσίες. Χαίρομαι αρχικά που η αποκατάστασή τους οδεύει καλώς και θα επανέλθουν σύντομα. Είναι πολύτιμοι και οι δυο, μας επηρεάζει σίγουρα το γεγονός πως δεν θα τους έχουμε. Προσπαθούμε να μην το σκεφτόμαστε όμως. Τα παιδιά που έχουν μπει τώρα έχουν δείξει τεράστια όρεξη και πιστεύω θα τα πάνε πολύ καλά».

polo-greece.jpg

«Δεν άλλαξε κάτι με την ανάληψη της αρχηγίας»

Ανέκαθεν ο συνεντευξιαζόμενος έπαιρνε πολλές προσπάθειες επιθετικά και η απόδοσή του εν πολλοίς καθόριζε και τη συνολική εμφάνιση της ομάδας. Πως νιώθει όμως τώρα που θα είναι και αρχηγός; «Δε θεωρώ πως έχει αλλάξει κάτι. Ακόμα και με το Φουντούλη παρόν, είχα την «ελευθερία» να πω αυτό που ήθελα. Μου το είχε επιτρέψει. Συνεπώς είναι κάτι τελείως τυπικό για εμένα».

«Είναι σκληρός προπονητής ο Θοδωρής»

Ένα πλοίο όμως για να πορεύεται στη σωστή κατεύθυνση θέλει και τον κατάλληλο καπετάνιο. Και ο Θοδωρής ο Βλάχος είναι ένας τέτοιος, όπως συμφωνεί και ο πρώην «ερυθρόλευκος». «Έχει το δικό του στυλ. Είναι σκληρός σαν προπονητής, έχει τους παίκτες σε εγρήγορση συνεχώς. Επίσης έχει πολύ καλή σχέση με τους συνεργάτες του. Τους περισσότερους μας ξέρει πλέον «σαν την παλάμη» του, μας προπονούσε και στον Ολυμπιακό. Ξέρει τα δυνατά και αδύναμα μας χαρακτηριστικά και έχει θέσει τους ανάλογους ρόλους. Είναι σίγουρα ένας καίριος λόγος που η ομάδα τα πηγαίνει περίφημα».
vlachos-polo3_1.jpg

«Το χρυσό δεν είναι μακριά»

Φτάνοντας προς το τέλος της συζήτησής μας, ρωτήθηκε για αυτά που έρχονται και ποιο θεωρεί πως μπορεί να είναι το λεγόμενο «ταβάνι» αυτής της φουρνιάς. «Γενικά η ομάδα κοιτάζει τα μετάλλια. Όταν βρίσκεσαι εκεί, κάποια στιγμή θα έρθει και το χρυσό» ανέφερε με μία σταθερότητα στον τόνο τη φωνής του. «Το θέμα είναι να είμαστε πάντα στην τετράδα. Όσο το καταφέρνουμε αυτό, θα είμαστε στην ελίτ. Ίσως να μην ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, ίσως και να είναι τώρα η ώρα. Το χρυσό δεν είναι πολύ μακριά θεωρώ».

Κλείνοντας, εξέφρασε την πίστη του ότι, υπό κάποιες προϋποθέσεις, θα έρθει στο Σπλιτ το πρώτο Πανευρωπαϊκό μετάλλιο. «Είμαστε η μόνη ομάδα που έχει ανέβει στο βάθρο και στις δυο τελευταίες διοργανώσεις. Αν βρει ο καθένας το ρόλο του και έχουμε ένα καλό δεκαπενθήμερο, πιστεύω πως ναι, θα τα καταφέρουμε».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0