Face to Face

Ο Θωμάς Στρακόσια στο BN Sports: «Είχα ενδιαφέρον από την Ελλάδα αλλά με κέρδισε το συναρπαστικό project της Μπρέντφορντ» (video)

Ο Θωμάς Στρακόσια στο BN Sports: «Είχα ενδιαφέρον από την Ελλάδα αλλά με κέρδισε το συναρπαστικό project της Μπρέντφορντ» (video)

Έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του και από το ιταλικό πρωτάθλημα, ζει το όνειρο της Premier League με τη Μπρέντφορντ. Ο Θωμάς Στρακόσια μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για την παρουσία του στο Νησί, την Ελλάδα αλλά και τα νέα δεδομένα της ποδοσφαιρικής ζωής του.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Δεν είχε ενηλικιωθεί καν όταν είδε τη Λάτσιο να δίνει ένα ποσό κοντά στις 75 χιλιάδες ευρώ για να τον αγοράσει από τον Πανιώνιο. Η ζωή του Θωμά Στρακόσια είναι βγαλμένη από… παραμύθι και αναμφίβολα είναι από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που έβγαλε η Αλβανία. Ο 27χρονος πορτιέρο ζει το όνειρο της Premier League, μετά τη μεταγραφή του στη Μπρέντφορντ ως ελεύθερος.

Έπειτα από δέκα χρόνια στην Ιταλία και τη Λάτσιο, όπου ανδρώθηκε, πρωταγωνίστησε και έφτασε να κοστίζει πάνω από 25 εκατ. ευρώ, ο διεθνής άσος αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι καινούργιο στην καριέρα του. Ο ίδιος, αναφέρθηκε αποκλειστικά στο BN Sports για τη νέα πρόκληση της ποδοσφαιρικής πορείας του, το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και τους στόχους ενόψει της συνέχειας.

  • Καταρχάς, πώς νιώθεις για τη μεταγραφή σου;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα με την Μπρέντφορντ. Αφού τελείωσα το συμβόλαιό μου με τη Λάτσιο, πήγα διακοπές για να καθαρίσω το μυαλό μου και μετά ο μεγάλος μου στόχος ήταν να υπογράψω με έναν σύλλογο της Premier League. Κάναμε μερικές συζητήσεις με ενδιαφερόμενες ομάδες και στο τέλος αποφάσισα να αποδεχτώ το συναρπαστικό project της Μπρέντφορντ»

  • Είναι όνειρο για σένα να παίξεις Πρέμιερ Λιγκ και ήταν εύκολη απόφαση να αποδεχτείς την πρόταση;

«Για μένα η Premier League έχει την ίδια σημασία στο ποδόσφαιρο όπως το ΝΒΑ στο μπάσκετ. Είναι απλώς το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Έχεις τόσες πολλές φιλόδοξες ομάδες με τόσους πολλούς καλούς παίκτες που δεν μπορείς να ησυχάσεις ούτε ένα δευτερόλεπτο. Αυτή ακριβώς είναι η πρόκληση που ήθελα να έχω. Μου αρέσει να αγωνίζομαι με τους καλύτερους και γι' αυτό ήρθα εδώ. Τώρα είναι στο χέρι μου να δείξω τα προσόντα μου και να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο του ποδοσφαίρου»

  • Είχες προσφορές από την Ελλάδα ή άλλες ομάδες της Ευρώπης; Αν ναι, ποιες ομάδες και γιατί επέλεξες την Μπρέντφορντ;

«Δεν θέλω να αναφέρω τις ομάδες από σεβασμό προς αυτές. Αλλά ναι, υπήρξε ενδιαφέρον από την Ελλάδα και από άλλες ομάδες της Ευρώπης. Η Ελλάδα είναι η χώρα που μεγάλωσα και φυσικά έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα. Ωστόσο, τώρα δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να υπογράψω και να υπογράψω εκεί, αλλά ποιος ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον. Η Μπρέντφορντ παρουσίασε ένα καλό πρότζεκτ, μου έδειξαν ακριβώς γιατί με ήθελαν. Είναι ένας φιλόδοξος σύλλογος στην καρδιά του Λονδίνου. Ανυπομονώ για την πρώτη μου σεζόν εδώ»

  • Πώς είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την Αγγλία και ποιοι είναι οι στόχοι σου;

«Τις πρώτες μέρες εδώ γνώρισα όλους τους συμπαίκτες μου και ξεκίνησα να προπονούμαι μαζί τους. Ένιωσα πολύ καλά, όλοι με έκαναν να νιώσω ευπρόσδεκτος εδώ. Αυτήν τη στιγμή ψάχνω για διαμέρισμα στο Λονδίνο και προς το παρόν μένω ακόμα σε ξενοδοχείο. Αλλά αυτό θα αλλάξει σύντομα ελπίζω. Το Λονδίνο είναι μια ιδιαίτερη πόλη που έχει πολλά να προσφέρει και είμαι σίγουρος ότι θα νιώσω σαν στο σπίτι μου εδώ. Τώρα όλοι θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά τη νέα σεζόν»

  • Σου λείπει η Ελλάδα;

«Φυσικά η Ελλάδα είναι ένα ιδιαίτερο μέρος για μένα. Εκεί γεννήθηκα, η οικογένειά μου μένει στην Αθήνα και πέρασα πολύ χρόνο εκεί τις καλοκαιρινές μου διακοπές. Έχω λοιπόν πολλές διασυνδέσεις με την Ελλάδα, αλλά τώρα έχω επικεντρωθεί 100% στην Αγγλία, στην Μπρέντφορντ, στην Premier League και φυσικά στις επόμενες προκλήσεις με την εθνική Αλβανίας»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0