Face to Face

Ο Νικ Καλάθης στο BN Sports: «Με τον Γιάννη στο παρκέ μπορούμε να πετύχουμε κάτι μοναδικό»

Ο Νικ Καλάθης στο BN Sports: «Με τον Γιάννη στο παρκέ μπορούμε να πετύχουμε κάτι μοναδικό»

Στο κλειστό του ΟΑΚΑ, το BN Sports συναντήθηκε με τον Νίκ Καλάθη, ο οποίος σε αποκλειστικές δηλώσεις μετέφερε συναισθήματα και απόψεις αναφορικά με την «Επίσημη Αγαπημένη».

Διανύει το 34ο έτος της ζωής του και το φετινό Ευρωμπάσκετ θα αποτελέσει την όγδοη συμμετοχή του σε κορυφαίο τουρνουά με την Εθνική Ελλάδος. Πρόκειται κοινώς για έναν βετεράνο, ο οποίος γνωρίζει την ομάδα καλύτερα απ' όλους, με παρουσία από το 2009, ενώ πιο ώριμος από ποτέ αγωνίζεται πλέον με τον τίτλο του Mr. Assist της Euroleague.

Στην κάμερα του BN Sports φιλοξενήθηκε, μιλώντας για πρόσωπα, αλλά και για την γενικότερη εικόνα που κυριαρχεί στην προετοιμασία. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επανένωση του με τον Δημήτρη Ιτούδη, την συνύπαρξη του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και το κίνητρο πίσω από την σταθερή παρουσία του με τα γαλανόλευκα!ρε_1.jpg

Δηλώσεις στον Αντώνη Νιανιά

Έπειτα από μια δεκαετία συναντιέσαι ξανά με τον κόουτς Ιτούδη. Πως νιώθεις που δουλεύετε ξανά μαζί;

«Είναι πραγματικά υπέροχο που τον έχουμε προπονητή στην Εθνική, είναι εξαιρετική επιλογή για εμάς. Δεδομένου του περιορισμένου χρονικού διαστήματος που έχουμε, μας κάνει να αισθανόμαστε ευχάριστα. Μιλάμε για προπονητή βετεράνο, που ξέρει να διαχειρίζεται την πίεση. Είναι προφανές, ότι η πρόσληψη του αποτελεί την καλύτερη απόφαση, είναι ικανότατος και κουμπώνει τέλεια με εμάς».

Ο Assist Leader της Euroleague συναντιέται με τον Greek Freak. Θα αποτελέσεις καθοριστικό παράγοντα για την παρουσία του Γιάννη στο τουρνουά...

«Έχουμε συνυπάρξει ξανά πριν από μία τετραετία, μιλάμε για τον πιο επιβλητικό παίκτη στον πλανήτη. Η παρουσία του κάνει την δουλειά όλων μας πιο εύκολη και για ΄μενα προσωπικά σαν πόιντ γκαρντ. θα με βοηθήσει να τρέξω στο τρανζίσιον και να διαβάζω το παιχνίδι του, ώστε να μπορώ να τον τροφοδοτώ. Είναι ο παίκτης κλειδί της ομάδας».
7_33_1.jpg

Μεγαλώνεις, ωριμάζεις και συνεχίζεις για ακόμη ένα καλοκαίρι να δηλώνεις παρών με την εθνική. Ποιο είναι το μεγαλύτερο σου κίνητρο;

«Το μεγαλύτερο μου κίνητρο είναι να φοράω αυτή την φανέλα! Θέλω κάθε καλοκαίρι να φοράω το εθνόσημο, το αγαπάω. Επίσης πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να πετύχουμε κάτι μοναδικό φέτος. Η ομάδα είναι πλέον καλύτερη, γνωριζόμαστε μεταξύ μας, έχουμε συναντηθεί σε ευρωπαϊκές αναμετρήσεις και επαναλαμβάνω ότι έχουμε αρκετές πιθανότητες υπέρ μας».

Συγκριτικά με την τελευταία μεγάλη διοργάνωση που πήρες μέρος, τι έχει αλλάξει σήμερα στα αποδυτήρια, αλλά και εντός γηπέδου;

«Θα σου μιλήσω για το προολυμπιακό που έγινε πρόσφατα. Είμαστε σχεδόν η ίδια ομάδα, δεν έχουν αλλάξει πολλά, με την διαφορά ότι πλέον δουλευουμε καιρό μαζί. Γινόμαστε καλύτεροι και πιο ώριμοι, βελτιωνόμαστε σαν παίκτες και νομίζω ότι αυτό είναι το κλειδί. Να γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον, να αλληλοταϊζόμαστε και να έχουμε ο καθένας τον ρόλο του μέσα στο παρκέ, ώστε να πετύχουμε κάτι μοναδικό».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0