Face to Face

O Δημήτρης Αγραβάνης στο BN Sports: «Θα πάω σε όποια ομάδα μου δώσει κίνητρο» (video)

O Δημήτρης Αγραβάνης στο BN Sports: «Θα πάω σε όποια ομάδα μου δώσει κίνητρο» (video)
Έπειτα από την εκπληκτική του σεζόν στην Basket League, ο Δημήτρης Αγραβάνης κινείται σε ρυθμούς Ευρωμπάσκετ και φιλοξενείται στο BN Sports σε μία σπάνια συζήτηση εφ' όλης της ύλης.

Έπειτα από μερικά χαλαρά σουτάκια στο κλειστό του ΟΑΚΑ, κάθισε μόνος του σε μια γωνία, παρέα με την πορτοκαλί μπάλα. Όντας ήρεμος και σε καλή διάθεση είχε όρεξη να μιλήσει για όλους και όλα, δίχως να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του.

Μεταξύ των όσων σχολίασε, η δουλειά του Δημήτρη Ιτούδη, η συνύπαρξη του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και η απόσυρση του καλού του φίλου, Γιώργου Πρίντεζη. Απάντησε στην μεταγραφική φημολογία που εμπλέκει το όνομα του με τον Παναθηναϊκό, ενώ δεν δίστασε να θέσει τον πήχη της Εθνικής ψηλά!
ρκ.jpg

Συνέντευξη στον Αντώνη Νιανιά

Συνεργάζεσαι για πρώτη φορά με τον Δημήτρη Ιτούδη. Τι αλλαγές βρίσκεις στην ομάδα και σε ποια στοιχεία σε βοηθούν οι οδηγίες του;

«Ουσιαστικά η πρώτη φορά που βρέθηκε με τον κόουτς Ιτούδη ήταν στο προηγούμενο παράθυρο και η συνεργασία μας ήταν πολύ ευχαριστεί. Ο τρόπος που μας προπονεί, αλλά και το πως μας προετοιμάζει ψυχολογικά για τα παιχνίδια. Αυτά που κάνουμε στην προπόνηση είναι εξαιρετικά, είναι πολύ επιδραστικός και μας κάνει πολύ ανταγωνιστικούς στην προετοιμασία. Σκληρές προπονήσεις, όμως έτσι πρέπει να χτίσουμε καλές βάσεις ώστε να είμαστε έτοιμοι την στιγμή που πρέπει και όχι τώρα στα φιλικά. Να είμαστε όπως πρέπει στα επίσημα».

Παρουσία τόσων μεγάλων προσωπικοτήτων με κορυφαίες παραστάσεις, ποιο είναι το κίνητρο που σας δίνει την όρεξη να δηλώνεται παρόν από την Λάρισα κιόλας και το παιχνίδι με την Μ. Βρετανία;

«Νομίζω ότι κίνητρο και όρεξη πρέπει να έχει κάθε μεγάλος παίκτης σε οποιαδήποτε στιγμή της καριέρας του. Αυτό υπάρχει εδώ πέρα, κάθε παίκτης που βρίσκεται στην ομάδα έχει πολύ μεγάλο κίνητρο. Υπάρχουν παιδιά πολύ έμπειρα, που προέρχονται από πολύ μεγάλες σεζόν, όμως είναι εδώ για να βοηθήσουν την Εθνική Ομάδα. Όλοι μας έχουν υψηλό κίνητρο και πραγματικά μέσα από κάθε προπόνηση αυτό μεγαλώνει, όπως και η ανυπομονησία για τα επίσημα παιχνίδια».

Μιλώντας για κίνητρα, το να παίζει πλάι σε έναν εκ των κορυφαίων ψηλών του κόσμου αποτελεί ένα εξ αυτών;

«Σίγουρα το να παίζεις με τον καλύτερο παίκτη του κόσμου δίνει τεράστιο κίνητρο για κάθε παίκτη και εγώ προσωπικά έχω δουλέψει ολόκληρο το καλοκαίρι με βάση τον Γιάννη και το πως παίζει η Εθνική ομάδα... βάση του πως μπορώ να παίξω δίπλα του. Οπότε πέρα από κίνητρο είναι και χαρά για μενα, ανυπομονούμε όλοι να παίξουμε όλοι μαζί και να κερδίσουμε παιχνίδια»

Έπειτα από πολλά χρόνια και με τον Γιώργο Πρίντεζη πλέον να απουσιάζει, μπορούμε να πούμε ότι πλέον είσαι ο αντικαταστάτης του...

«Αυτά που πέτυχε ο Γιώργος στην καριέρα του είναι πραγματικά μοναδικά. Κατόρθωσε να μεγαλουργήσει όντας σε μία μόνο ομάδα, στον Ολυμπιακό, αλλά πέτυχε πράγματα και με την Εθνική. Πέραν αυτού είναι και πολύ καλός μου φίλος, πήγα στην Σύρο και χάρηκα πάρα πολύ που τον είδα... η συγκίνηση ήταν μεγάλη. Δεν ξέρω αν τον αντικαθιστώ ακριβώς γιατί ο Γιώργος είναι αναντικατάστατος, είναι απ' αυτούς τους παίκτες. Εγώ είμαι εδώ απλά για να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου».

Στην Πάτρα σε είδαμε να βρίσκεις ξανά τον καλό σου εαυτό και να ανεβάζεις κατακόρυφα την απόδοση σου. Ποιος παράγοντας συνέβαλε σε αυτό;

«Σίγουρα δούλεψα περισσότερο, αλλά είχα και τον κατάλληλο προπονητή, τον Ηλία Ζούρο, ο οποίος με βοήθησε απίστευτα σε ατομικό επίπεδο, αλλά και σε ομαδικό, για το πως να προσεγγίζω το παιχνίδι. Το πως να προσθέσω άλλα πράγματα στο παιχνίδι μου, την ασίστ, το ριμπάουντ και το σκορ. Ότι χρειάζεται η ομάδα. Φυσικά συνέβαλε και ο κόουτς Γιατράς ο οποίος ήρθε αργότερα και υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, όμως ο κόουτς Ζούρος με άλλαξε, είναι ένας πάρα πολύ σπουδαίος προπονητής και χάρηκα πραγματικά που συνεργαστήκαμε»

Το μέλλον τι επιφυλάσσει για τον Δημήτρη;

Για μένα είναι νωρίς ακόμα, σίγουρα υπήρχαν καλές προτάσεις, αλλά δεν ήταν αυτό που ήθελα... Είμαι διατεθειμένος να περιμένω μέχρι να βρω την κατάλληλη ομάδα, που θα μου δώσει το μεγαλύτερο κίνητρο για να πετύχω. Προτεραιότητα είναι σίγουρα το εξωτερικό».

Ο Παναθηναϊκός έχει ένα κενό στο οποίο μπορείς να κουμπώσεις...

«Θα δούμε, όπως σου είπα... όποια ομάδα μου δώσει το κίνητρο θα είναι και αυτή που θα υπογράψω».

Σαν Δημήτρης, που στοχεύεις σε αυτό το τουρνουά (σ.σ. Ευρωμπάσκετ) με την Εθνική;

«Εμένα, όπως και όλα τα υπόλοιπα παιδιά μας νοιάζει να κάνουμε το αδύνατο-δυνατό για να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Στόχος μου είναι οι πρώτη θέση. Αν δεν βάλεις υψηλό στόχο δεν μπορείς να πετύχεις κάτι. Στόχος για 'μας είναι να βγούμε πρώτοι. Το τι θα γίνει, θα το δείτε και θα το δούμε και εμείς στο τέλος».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0