Face to Face

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης στο BN Sports: «Ανυπομονώ να παίξω με τον αδερφό μου σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης» (video)

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης στο BN Sports: «Ανυπομονώ να παίξω με τον αδερφό μου σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης» (video)

Ο… Λιθουανός της Εθνικής Ομάδας, Παναγιώτης Καλαϊτζακης μίλησε στο BN Sports, για το στόχο της 12αδας, την συνύπαρξη με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τις πρώτες οδηγίες του κόουτς Ιτούδη, αλλά και την μεγάλη του επιστροφή στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό μαζί με τον αδερφό του Γιώργο

Συνέντευξη στον Έκτορα Σταυρόπουλο

Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις και τα συναισθήματά σου για την παρουσία σου στη Εθνική Ομάδα; Πως αντιλαμβάνεσαι το κλίμα;

«Τα συναισθήματα είναι πολύ όμορφα. Σίγουρα είναι η μεγαλύτερη τιμή για έναν παίκτη να βρίσκεται στη Εθνική Ομάδα. Είναι οι πρώτες μέρες, έχουμε δουλέψει αρκετά, έχουμε βάλει κάποια plays. Το κλίμα είναι πολύ ωραίο, όλα τα παιδιά είναι πολύ καλά και πάνω από όλα επαγγελματίες. Οι μεγαλύτεροι και οι παλιότεροι, οι πιο έμπειροι βοηθάνε τους μικρότερους και έτσι η προσαρμογή γίνεται όλο και πιο εύκολη».

Το να παίξεις δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο που κακά τα ψέματα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο του μπάσκετ, σου δίνει ένα έξτρα κίνητρο και όρεξη να σταθείς στο ύψος της περίστασης;

«Όχι μόνο για μένα, αλλά για όλα τα παιδιά το ότι έχουμε δίπλα μας τον Γιάννη που είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή είναι κάτι πολύ μεγάλο και για μας αλλά και για όλη την Ελλάδα. Είμαστε καταρχάς πολύ τυχεροί που τον έχουμε μαζί μας σε αυτή τη φάση να μας βοηθήσει και το βασικότερο είναι ότι θέλει να μας βοηθήσει. Το έχει δείξει άλλωστε και παλιότερα. Από τη μεριά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε ο καθένας ξεχωριστά για να βοηθήσουμε την ομάδα να φτάσει εκεί που θέλει και που… πρέπει».

Οι στόχοι της ομάδας και οι δικοί σου προσωπικά για το Eurobasket;

«Όπως έχω πει παλιότερα και λέω πάντα, δεν μου αρέσει να μιλάω όπως και στα περισσότερα παιδιά εδώ πέρα δεν μας αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Αυτό που κάνουμε σίγουρα καλά είναι κάθε μέρα που ερχόμαστε εδώ να δουλεύουμε σκληρά καθημερινά. Από εκεί και πέρα αν κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε πιστεύω δεν υπάρχει ταβάνι για αυτή την ομάδα».

Για σένα δεν είναι βασικός στόχος να βρεθείς εκεί; Να είσαι μέλος της 12αδας;

«Ναι είναι, σίγουρα! Και ο δικός μου στόχος αλλά και ο στόχος όλων. Από εκεί και πέρα ο κόουτς θα αποφασίσει».

Είναι πρώτη φορά που συνεργάζεστε με τον κόουτς Ιτούδη, σωστά;

«Ναι, είχαμε συνεργαστεί και στα παράθυρα με τη Μεγάλη Βρετανία και τώρα ξανά στην προετοιμασία».

Έχεις σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για εκείνον και για το τι ζητάει από εσένα σε πρώτο στάδιο;

«Ο κόουτς θέλει από εμένα να δώσω ενέργεια στην ομάδα. Να ξεκινήσω από την άμυνα, ότι κάνω δηλαδή και γενικά σαν παίκτης. Αυτό κυρίως».
298473991_480161820613286_7331273495137401437_n.jpg

Επιστρέφεις φέτος στην Ελλάδα, θα σε δούμε στον Παναθηναϊκό μαζί με τον αδερφό σου. Πως νιώθεις γι’ αυτό; Έχεις πει ότι είναι όνειρο σου να παίξετε μαζί, αν και είχατε ξαναπαίξει στο παρελθόν.

«Ναι, ναι ισχύει. Είχαμε ξαναπαίξει μαζί και πριν τρία χρόνια στη Λιθουανία αλλά τώρα θα είμαστε μαζί στην Ελλάδα, σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Είναι από τα μεγαλύτερα όνειρα και εμένα αλλά και του αδερφού μου που γίνεται πραγματικότητα. Πραγματικά ανυπομονώ».

Δεν θα ήθελες να είστε μαζί και στην Εθνική;

«Φυσικά θα το ήθελα και πιστεύω θα έρθει κάποια στιγμή αυτή η μέρα».


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0