Face to Face

Ο Όφερ Βίζελ του «Sport 1», στο BN Sports για το Μακάμπι Τελ Αβίβ - Άρης: «Η καλύτερη δυνατή κλήρωση για την ομάδα του Ίβιτς» (video)

Ο Όφερ Βίζελ του «Sport 1», στο BN Sports για το Μακάμπι Τελ Αβίβ - Άρης: «Η καλύτερη δυνατή κλήρωση για την ομάδα του Ίβιτς» (video)

Λίγες ώρες πριν τον πρώτο αγώνα της σειράς ανάμεσα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τον Άρη, ο συντάκτης του διαδεδομένου ισραηλινού Μέσου «Sport 1», Όφερ Βίζελ, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για την τριταθλήτρια ομάδα της χώρας.

Το εμπόδιο της Γκόμελ ξεπεράστηκε εύκολα με 2/2 για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι «βάζουν πλώρη» για τη συνέχεια. Επόμενος αντίπαλος στο γ’ γύρο του Conference League, η πολυνίκης της Λίγκατ Χαάλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία βέβαια έχει χάσει την επαφή της με την κορυφή εδώ και δυο χρόνια.

Η ομάδα του Βλάντιμιρ Ίβιτς αποτελεί το προτελευταίο σκαλοπάτι στην προσπάθεια που κάνουν οι «κίτρινοι» για να επιστρέψουν σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης έπειτα από 11 ολόκληρα χρόνια. Για το λόγο αυτό, το BN Sports επικοινώνησε με το γνωστό ειδησεογραφικό δίκτυο της χώρας, Sport 1 και τον Όφερ Βίζελ, ο οποίος σκιαγράφησε το προφίλ της αντιπάλου του Άρη, δίνοντας βάση στα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του παιχνιδιού της.

Δηλώσεις στον Μάνο Φυρογένη

Σε κακό συναπάντημα εξελίσσονται οι «μονομαχίες» ανάμεσα σε ελληνικούς και συλλόγους από το Ισραήλ, με την κραταιά βέβαια ομάδα από το Τελ Αβίβ να έχει χάσει τα τελευταία χρόνια μέρος της αίγλης της.  «Δεν ήταν έκπληξη που δεν στέφθηκε πέρυσι πρωταθλήτρια η Μακάμπι» είπε κατηγορηματικά και εξήγησε το λόγο. «Το ρόστερ της δεν ήταν τόσο καλό για να κοντράρει αυτό της Χάιφα. Μπορεί να μην αποτυπώνεται κάτι τέτοιο σε οικονομικούς όρους ή στο βαθμολογικό πίνακα (δεν είχαν μεγάλη διαφορά) αλλά ήταν ξεκάθαρο πως υστερούσε ποιοτικά».

Αυτός είναι και ο λόγος που οι ιθύνοντες της ομάδας έφεραν πίσω έναν παλιό γνώριμο. «Το γεγονός ότι ο Ίβιτς είναι ένας από τους πιο αγαπητούς τεχνικούς που έχουν κοουτσάρει την ομάδα τα τελευταία χρόνια, καθιστούν την επιλογή του απόλυτα φυσιολογική» όπως αναφέρει ο έγκυρος δημοσιογράφος. «Οι άνθρωποι του συλλόγου τον εμπιστεύονται με κλειστά τα μάτια. Είναι ο άνθρωπος που οδήγησε τη Μακάμπι στους τελευταίους εγχώριους τίτλους του πρωταθλητή και η επιρροή του είναι τεράστια. Άλλωστε συμβαδίζει με τη νοοτροπία που έχει επικρατήσει την τελευταία δεκαετία στο σωματείο, να μην αναλαμβάνουν Ισραηλινοί προπονητές τις «τύχες» της ομάδας».

Ποια είναι όμως η υφιστάμενη κατάσταση του ρόστερ και ποιος ο βαθμός ετοιμότητας στο στρατόπεδο των αντιπάλων του Άρη; Ο Όφερ Βίζελ ήταν σαφής και κατηγορηματικός. «Το ρόστερ απέχει παρασάγγας από το να θεωρείται πλήρες, με την αμυντική λειτουργία να αποτελεί τη «μαύρη τρύπα» της ομάδας του Τελ Αβίβ. Τον προηγούμενο χρόνο δεχόταν περίπου ένα γκολ ανά παιχνίδι και τα κενά αυτά δεν τα έχει καλύψει» αποκάλυψε ο Ισραηλινός συνάδελφος πριν μιλήσει για πρόσωπα: «Ο Νιρ Μπίτον επαναπατρίστηκε με ελεύθερη μεταγραφή από τη Σέλτικ αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Απέκτησε και τον Φαν Οβερίμ για τη θέση «8», ο Ντορ Πέρετζ που θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή δεν έχει συμφωνήσει ακόμα και η μεσαία με την αμυντική γραμμή «φωνάζουν» για περαιτέρω ενίσχυση».

Δεν υπάρχουν όμως μόνο «μελανά» σημεία και ανορθογραφίες. Η 24 φορές πρωταθλήτρια Ισραήλ έχει επιθετικές αρετές, τις οποίες πρέπει να προσέξει ο Άρης το βράδυ της Πέμπτης (4/8) αν θέλει να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης.

«Είναι ξεκάθαρο πως η δύναμή της είναι η επιθετική γραμμή. Ο Περίτσα και ο Γιοβάνοβιτς είναι σπουδαίοι αθλητές και σε αυτούς ήρθε να προστεθεί ο χαρισματικός Εράν Ζαχάβι. Είναι πραγματικοί γκολτζήδες, το πιο δυνατό χαρτί στα χέρια του Ίβιτς. Εκτός των άλλων δειλά δειλά κάνει την εμφάνισή του και το νέο next big thing του ποδοσφαίρου της χώρας, Όσκαρ Γκλουκ, ο οποίος έλαμψε στο πρόσφατο Euro U-19»

Ως προς το διασημότερο «περιουσιακό στοιχείο» της ομάδας δεν τίθεται καν ερώτηση ποιος είναι. Ο πρώην παίκτης της PSV και κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χώρας, Εράν Ζαχάβι, γύρισε στα 35 του στο σύλλογο που ανδρώθηκε και όλοι κινούνται γύρω από τον «αστερισμό» του.

«Είναι ένας εξαιρετικά επικίνδυνος επιθετικός για κάθε αντίπαλη άμυνα. Δεν έπαιξε καθόλου απέναντι στη Ζίρα, είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού. Όμως έκανε αγώνα δρόμου και φαίνεται πως το ξεπέρασε. Πήρε χρόνο στο εσωτερικό διπλό με την Κ-19, όπου σκόραρε κιόλας. Η επιστροφή του στο Ισραήλ είναι το γεγονός του καλοκαιριού».

Οδεύοντας προς το κλείσιμο του scout report της αντιπάλου των «κιτρίνων», ο Όφερ Βίζελ έδωσε το κλίμα που επικράτησε στο Τελ Αβίβ στο άκουσμα της πιθανής συνάντησης με τον Άρη καθώς εξέφρασε και την προσωπική του γνώμη στη «δοκό των πιθανοτήτων».

«Η τύχη στις κληρώσεις συνεχίστηκε. Ο Άρης ήταν το καλύτερο δυνατό ζευγάρι που θα μπορούσε να έχει η Μακάμπι. Αυτό θεώρησαν άπαντες στο κλαμπ στο άκουσμα της είδησης της κλήρωσης αν και μετά τη Γκόμελ, ίσως το ξανασκέφτηκαν. Σε πρώτη ανάγνωση πάντως το αποτέλεσμα της κληρωτίδας ήταν αυτό που ήθελαν».

Ποια είναι όμως η προσωπική του άποψη για την εξέλιξη της σειράς, γνωρίζοντας καλά τα τεκταινόμενα στην «αντίπερα όχθη»;

«Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις παίζει σημασία η εμπειρία και η παράδοση. Και η αλήθεια είναι πως η ισραηλινή ομάδα υπερισχύει σε αυτό. Όμως είναι φανερά ανέτοιμη και ίσως μη ικανή για τις δόξες του παρελθόντος. Το ρόστερ της έχει κενά οπότε θεωρώ πως η διασταύρωση με τον Άρη θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δει μέχρι που μπορεί να φτάσει» ανέφερε αρχικά και κατέληξε πως «Περιμένω δυο κλειστά και ισορροπημένα ματς».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0