Face to Face

Ο Ρούντι Σκάτσελ στο BN Sports: «50-50 οι πιθανότητες πρόκρισης - Η Σλάβια δεν έχει οργανωτή στο παιχνίδι της»

Ο Ρούντι Σκάτσελ στο BN Sports: «50-50 οι πιθανότητες πρόκρισης - Η Σλάβια δεν έχει οργανωτή στο παιχνίδι της»

Μπορεί να αγωνίστηκε μόνο μια σεζόν στον Παναθηναϊκό, αλλά έχει γράψει την δική του ιστορία στον σύλλογο, ως ο μοναδικός Τσέχος που έχει περάσει ποτέ από το τριφύλλι. Το όνομα αυτού; Ρούντι Σκάτσελ!

 

Συνέντευξη στον Δημήτρη Φεραδούρο

Ο Ρούντι Σκάτσελ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πράγα, ενώ η Σλάβια Πράγας αποτέλεσε έναν από τους πρώτους του σταθμούς στην επαγγελματική του καριέρα ως ποδοσφαιριστής. Τη σεζόν 2004/05 αγωνίστηκε για τον Παναθηναϊκό, με τη μορφή δανεισμού από την γαλλική Μαρσέιγ. Το σύντομο πέρασμα του από το τριφύλλι ήταν αρκετό για να γράψει την δική του ιστορία στους πράσινους, αφού μέχρι και σήμερα αποτελεί τον πρώτο, αλλά και τελευταίο Τσέχο ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Τα… ραντάρ του BN Sports εντόπισαν τον Τσέχο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και επικοινωνήσαμε μαζί του, με αφορμή τις επικείμενες μάχες ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Σλάβια, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Ο Σκάσελ μίλησε για τα χρόνια του στον Παναθηναϊκό, μετέφερε την εικόνα της Σλάβια από την Τσεχία και μοίρασε τις πιθανότητες πρόκρισης ανάμεσα στις δύο ομάδες ισόποσα!

Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από την χρονιά που πέρασες στον Παναθηναϊκό;
«Έχω μόνο καλές αναμνήσεις από την Αθήνα και τον Παναθηναϊκό. Ήταν μια από τις πρώτες μου σεζόν στο εξωτερικό (σ.σ. εκτός Τσεχίας) και ήταν καταπληκτικά. Ήθελα να κάτσω περισσότερο στην Ελλάδα και απογοητεύτηκα όταν έφυγα. Αισθάνομαι ευπρόσδεκτος όμως και οι αναμνήσεις μου είναι πραγματικά υπέροχες.
Ήταν οι πρώτες μου εμπειρίες στο Champions League και η ζωή στην Αθήνα ήταν καταπληκτική. Ήταν μια χρονιά με αρκετά σκαμπανεβάσματα, αλλά αν μπορώ να το περιγράψω με μια κουβέντα έχω μόνο καλές αναμνήσεις για το ποδόσφαιρο, για την ομάδα, για τον κόσμο και την ζωή στην Αθήνα».

Από τον κόσμο του Παναθηναϊκού;
«Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι τρομεροί, πολύ ιδιαίτεροι και πάντα δημιουργούσαν εξαιρετική ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Είναι πραγματικά απίστευτη εμπειρία να παίζεις μπροστά σε αυτούς τους οπαδούς. Σε ενθαρρύνουν και είναι πάντα στο πλευρό σου. Μπορεί να μην έκατσα για πολύ καιρό στην ομάδα, αλλά έδινα τον καλύτερο μου εαυτό συνέχεια για να τους ανταμείψω. Θα πρέπει να ρωτήσετε όμως και εκείνους αν με θυμούνται γιατί το πέρασμα μου από την ομάδα ήταν πολύ σύντομο. Όταν ήμουν εκεί, οι οπαδοί με σταμάταγαν στο δρόμο και ήταν πολύ φιλικοί».

Τι ήξερες για την ομάδα όταν ήρθες;
«Όλοι γνωρίζουν πως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι οι δύο μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Γνωρίζουν επίσης την μεγάλη αντιπαλότητα που υπάρχει και δημιουργούν καταπληκτική ατμόσφαιρα. Δεν δυσκολεύτηκα να πάρω την απόφαση να έρθω στον Παναθηναϊκό. Είναι μια ομάδα με πολλά πρωταθλήματα και είχε παρουσία στο Champions League, οπότε ήταν πρόκληση για εμένα».

Παρακολουθείς αγώνες του Παναθηναϊκού;
«Η αλήθεια είναι πως δεν προλαβαίνω να βλέπω τα παιχνίδια, αλλά πάντα τσεκάρω τα αποτελέσματα. Είμαι πολύ καλός φίλος με τον Τάκη Φύσσα. Από κάθε ομάδα που έχω πάει έχω κρατήσει επαφές με μερικούς ανθρώπους και η αλήθεια είναι πως αυτός είναι και ο τρόπος να μαθαίνω νέα».

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό και το τσέχικο πρωτάθλημα;
«Πιστεύω όμως πως στο ελληνικό πρωτάθλημα χρειάζεται περισσότερη τεχνική με πιό αργό ρυθμό, ενώ στην Τσεχία χρειάζεται περισσότερη φυσική κατάσταση γιατί έχει περισσότερα τρεξίματα. Δεν θέλω να μπαίνω στην διαδικασία σύγκριση, όλα τα πρωταθλήματα μεταξύ τους είναι διαφορετικά και έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά». 

Ποια ήταν η αντίδραση στην Τσεχία μετά την κλήρωση με τον Παναθηναϊκό;
«Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια δεν είχε παρουσία στην Ευρώπη και δεν υπήρχαν πολλά νέα του. Πλέον η κατάσταση έχει αλλάξει και το γνωρίζουν εδώ (σ.σ. Τσεχία). Είναι μια επικίνδυνη ομάδα, αλλά πιστεύω πως το σημαντικότερο πρόβλημα για την Σλάβια είναι ο ίδιος της ο εαυτός. Έχασαν το πρώτο παιχνίδι στο πρωτάθλημα και υπάρχει προβληματισμός».

 Πιστεύεις θα επηρεαστούν από την ήττα στο πρωτάθλημα;
«Το μόνο σίγουρο είναι πως επικρατεί μια ανησυχία. Ξέρουν πως ο Παναθηναϊκός είναι μια… διψασμένη ομάδα για επιτυχίες και επιστροφή στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Όλοι μιλάνε με πολύ καλά λόγια για τον Παναθηναϊκό και θεωρώ πως θα δούμε δύο πολύ καλά παιχνίδια. Στην Σλάβια δεν είναι χαρούμενοι που θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό. Είναι μια μεγάλη ομάδα, με μεγάλη ιστορία, από μια εξίσου μεγάλη πόλη.
Πιστεύω πως αυτή η ήττα μπορεί να τους βοηθήσει γιατί ξέρουν τα λάθη τους και μπορούν να τα βελτιώσουν. Η ομάδα έχει έναν πολύ έμπειρο προπονητή και γνωρίζει τι μπορεί να κάνει». 

Ποιος πιστεύεις πως θα κάνει τη διαφορά στη Σλάβια;
«Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση. Η Σλάβια αντιμετωπίζει μερικά προβλήματα τον τελευταίο καιρό. Έχασε τον πρώτο αγώνα και αυτό είναι ανησυχητικό. Έχουν γίνει πολλές αλλαγές τους τελευταίους μήνες, αλλά έχει πολύ μεγάλο βάθος στο ρόστερ της. Η αλήθεια είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα και είναι πολύ καλά δουλεμένη, όμως πως λείπει ένας δημιουργός από το ρόστερ. Είναι έμπειρη από ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και έχουν πάρει πολλά πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει αρκετή αγωνία στην Πράγα για το παιχνίδι και πιστεύω το γήπεδο θα είναι γεμάτο». 

Τι ξέρουν για τον Παναθηναϊκό;
«Ξέρουν πως είναι ένας δυνατός αντίπαλος και είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Πιστεύω πως η Σλάβια έχει αυτοπεποίθηση, καθώς η απουσία του Παναθηναϊκού από την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια μπορεί να της δώσει ένα αβαντάζ».

 Θέλεις να μου κάνεις μια πρόβλεψη για το ποιος θα πάρει την πρόκριση;
«Θεωρώ πως οι πιθανότητες είναι 50-50. Είναι πολύ δύσκολο για εμένα να κάνω πρόβλεψη, είμαι από την Πράγα, έχω αγωνιστεί εδώ, αλλά έχω αγωνιστεί και στον Παναθηναϊκό. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα δούμε δύο πολύ ωραία παιχνίδια. Ας νικήσει ο καλύτερος».

 www.bnsports.gr

Δημήτρης Φεραδούρος Panathinaikos

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0