Face to Face

Ο προπονητής του Χουάνγκ στη Βανκούβερ, αποκλειστικά στο BN Sports: «Δυνατό του στοιχείο η προσαρμοστικότητα»! (video)

Ο προπονητής του Χουάνγκ στη Βανκούβερ, αποκλειστικά στο BN Sports: «Δυνατό του στοιχείο η προσαρμοστικότητα»! (video)

Ο άνθρωπος που πίστεψε πρώτος στο νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού και τον πήρε στο MLS, Μαρκ Ντο Σάντος, ανέλυσε στο BN Sports τον Ιν-Μπέομ Χουάνγκ, εστιάζοντας στα θετικά καθώς και τα αρνητικά στοιχεία του παιχνιδιού του.

Μπορεί ο Πέδρο Μάρτινς να μετράει… ώρες στον Πειραιά, παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός οφείλει να κοιτάξει την επόμενη μέρα. Και το έκανε εν μέρει, ανακοινώνοντας την Παρασκευή (29/7) τα δυο νέα του μεταγραφικά αποκτήματα. Παίκτες για τους οποίους έχει ανάψει το «πράσινο φως» ο Πορτογάλος τεχνικός ασχέτως αν δεν θα τους καθοδηγήσει ο ίδιος.

Ο Χουάνγκ ήρθε να προστεθεί στην ήδη λειψή λίστα των παικτών που έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο προερχόμενοι από την Άπω Ανατολή, αποτελώντας μάλιστα τον πρώτο Νοτιοκορεάτη που θα παίξει στη χώρα μας. Όπως γίνεται κατανοητό λοιπόν, τα «νερά είναι αχαρτογράφητα» ως προς το παρελθόν του 25χρονου μέσου, του οποίου η εμπειρία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο περιορίζεται σε 38 συμμετοχές με τη Ρούμπιν Καζάν. Για το λόγο αυτό, το BN Sports επικοινώνησε με τον πρώην προπονητή του στο MLS και τη Βανκούβερ Γουάιτκαπς, Μαρκ Ντο Σάντος, παραθέτοντας κάποια σημαντικά στοιχεία για εκείνον, έτσι όπως τον έζησε.
marc-dos-gestures-during-a-whitecaps-practice_1.jpg

Δηλώσεις στον Μάνο Φυρογένη

Στο άκουσμα του ονόματος του Ιν-Μπέομ Χουάνγκ, ο 45χρονος τεχνικός από το Κεμπέκ θυμήθηκε ένα «πολυεργαλείο» που προπονούσε με ιδιαίτερη χαρά. «Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτομαι τον Ιν-Μπέομ είναι η προσαρμοστικότητά του σε όλους τους τομείς. Στα 22 του, ήρθε από τη μια άκρη της Γης στην άλλη και παρόλο που συνήθως απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα προσαρμογής, ειδικά σε τέτοιες συνθήκες, για εκείνον δε χρειάστηκε» είπε αρχικά ο Ντο Σάντος και συνέχισε να σκιαγραφεί το προφίλ του νυν ερυθρόλευκου.

«Μπήκε γρήγορα στο κλίμα της ομάδας, έδειξε μεγάλη θέληση εξ’ αρχής στις προπονήσεις και για το λόγο αυτό κέρδισε από νωρίς φανέλα βασικού. Αφομοίωσε τα συστήματα της ομάδας και μέσα στον αγωνιστικό χώρο κατανοούσε τις ανάγκες του παιχνιδιού, «διάβαζε» το ρυθμό και έπραττε αναλόγως. Πράγμα πολύ σημαντικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο».

Ως προς τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, ο Καναδός στάθηκε στην επαφή του με τη μπάλα. «Είναι καλός χειριστής της μπάλας. Έχει πολύ καλή αίσθηση του χώρου, βλέπει γήπεδο και μπορεί να μοιράσει σωστά το παιχνίδι. Δεν είναι «φαντεζί», δεν χρειάζεται όμως και να είναι στη θέση που αγωνίζεται».
EeSG9LFWoAIQQDZ.jpg

Δεν υπάρχει καταλληλότερος άνθρωπος να μιλήσει για έναν αθλητή από τον ίδιο του τον προπονητή, με τον οποίο έχει συνεργαστεί. «Χρησιμοποιεί με την ίδια ευχέρεια και τα δυο του πόδια, γεγονός που τον καθιστά απρόβλεπτο. Έχει σίγουρες μεταβιβάσεις, ικανότητα στην πάσα αλλά και καλή επαφή με το τέρμα όταν βρεθεί εκτός περιοχής. Δεν φοβάται να δοκιμάσει τα πόδια του».

Το scout report συνεχίστηκε και στα λιγότερα δυνατά του σημεία. «Δεν είναι box to box παίκτης. Δεν θυμίζει Καντέ ή Μακελελέ παλαιότερα, ούτε «καταπίνει» τόσα χιλιόμετρα. Αν τον επέλεξε για το λόγο αυτό ο Ολυμπιακός, τότε πιθανότατα δε θα ταιριάξουν οι δυο πλευρές» ξεκαθάρισε αρχικά και συνέχισε: «Τότε που έπαιζε στο Βανκούβερ ήταν λίγο πιο αδύναμος από τους υπόλοιπους ως προς τη σωματοδομή του. Ο Χουάνγκ παίζει περισσότερο με το μυαλό παρά με το σώμα».

Οι θέσεις στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι σχετικές και δε χωρίζονται με το μοιρογνωμόνιο, κάτι που εξυπηρετεί τον Νοτιοκορεάτη και το στυλ παιχνιδιού του. «Μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις του κέντρου. Από το «6» έως το «10». Είναι ένας πολυθεσίτης που μπορεί να δώσει λύσεις όπου έχει ανάγκη η ομάδα».
Inbeom-Hero.jpg

Που όμως έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση σύμφωνα με τον νυν βοηθό προπονητή της Λος Άντζελες, ομάδας που αγωνίζεται πλέον ο Γκάρεθ Μπέιλ; «Θεωρώ πως αποδίδει το maximum στη θέση «8». Σε ένα σύστημα 4-3-2-1, μέσα αριστερά στους τρεις του κέντρου και σε έναν ελαφρώς πιο ελεύθερο ρόλο. Όχι ότι δε μπορεί να ανταποκριθεί οπουδήποτε στον κεντρικό άξονα. Απλά εκεί πατάει καλύτερα».

Τέλος, ρωτήθηκε για τη νοοτροπία του και κατά πόσο συνάδει με αυτή των Πειραιωτών που στοχεύουν στην κατάκτηση τίτλων κάθε χρόνο. «Η αλήθεια είναι ότι στο MLS, ο σύλλογος δεν είχε τέτοιες απαιτήσεις, ούτε ο κόσμος της ομάδας. Συνεπώς δεν έχει δοκιμαστεί σε συνεχή πίεση για τη νίκη. Είναι όμως εξαιρετικά επίμονος και το γεγονός και μόνο ότι ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα τόσο διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, αφήνοντας για πρώτη φορά τη χώρα του, δείχνει ότι έχει «τσαγανό» και μπορεί να τα καταφέρει. Δε θα είναι εύκολο αλλά νομίζω πως μπορεί να προσφέρει αρκετά στη νέα του ομάδα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0