Face to Face

Ο αριστούχος και πρώτος σκόρερ του ΟΦΗ, Μιχάλης Σωμαράκης, στο BN Sports: «Ήταν δύσκολο να βρω ισορροπίες με το διάβασμα, αλλά τα κατάφερα»

Ο αριστούχος και πρώτος σκόρερ του ΟΦΗ, Μιχάλης Σωμαράκης, στο BN Sports: «Ήταν δύσκολο να βρω ισορροπίες με το διάβασμα, αλλά τα κατάφερα»

Ο αριστούχος στις Πανελλαδικές, αλλά και πρώτος σκόρερ με τον ΟΦΗ Κ19, Μιχάλης Κωνσταντίνος Σωμαράκης, μετά την βράβευση του στην εκδήλωση της κλήρωσης του πρωταθλήματος 2022-2023, μίλησε στο BN Sports για την δύσκολη και απαιτητική χρονιά την οποία πέρασε!

Σχετικά Άρθρα

Το βράδυ της Δευτέρας (25/7) πραγματοποιήθηκε στην Λίμνη Βουλιαγμένης η κλήρωση του πρωταθλήματος Super League 2022-2023. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές και άνθρωποι του χώρου για τα επιτεύγματά τους την περσινή σεζόν.

Μεταξύ αυτών, ο Μιχάλης Κωνσταντίνος Σωμαράκης, ο οποίος αρίστευσε στις Πανελλαδικές εξετάσεις, με βαθμό 19.560! Ο Ηρακλειώτης, γεννηθείς το 2004, κατάφερε να ξεχωρίσει εκτός από το διάβασμα και στο ποδόσφαιρο, όπου τα πήγε εξίσου εξαιρετικά, καθώς ήταν ο πρώτος σκόρερ της Κ19 του ΟΦΗ με 7 γκολ σε 16 εμφανίσεις.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μου τον ΟΦΗ και την οικογένεια μου που με βοήθησαν να πετύχω τους στόχους μου και θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο», ήταν το λόγια του Μιχάλη κατά τη διάρκεια της βράβευσης του από την Super League.

Το BN Sports, στο περιθώριο της εκδήλωσης, συνομίλησε με τον νεαρό ποδοσφαιριστή για να μάθει πως κατόρθωσε να συνδυάσει ποδόσφαιρο και διάβασμα, αλλά και τους στόχους του για το μέλλον.

Συνέντευξη στους Βασίλη Βασιλείου και Δημήτρη Φεραδούρο

Πώς κατάφερες και συνδύασες την χρονιά των πανελληνίων με το ποδόσφαιρο;

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά η αλήθεια είναι. Προς το τέλος μάλιστα χρειάστηκε να αφήσω λίγο στην άκρη το ποδόσφαιρο και αφοσιώθηκα στο διάβασμα και στο σχολείο, ώστε να καταφέρω να πετύχω τους στόχους που είχα θέσει».

Για κάποιον που θέλει να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι; Τι θυσίες απαιτούνται;

«Χρειάζεται πολλές θυσίες γιατί οι ρυθμοί είναι απαιτητικοί. Ωστόσο πιστεύω ότι ο καθένας μπορεί να το καταφέρει αρκεί να το θέλει πραγματικά, αρκεί να αφοσιωθεί στους δικούς του στόχους και να ακολουθεί το πρόγραμμα που έχει θέσει».

Το πρόγραμμα της καθημερινότητας σου πώς ήταν;

«Το πρωί σχολείο. Απογευματάκι προπόνηση και μετά το βράδυ φροντιστήριο. Κάπως έτσι πήγαιναν όλες οι μέρες μου».

Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες σε αυτή τη χρονιά;

«Η πίεση που δεχόμουν και από το ποδόσφαιρο και από τα μαθήματα ήταν δύσκολα διαχειρίσιμη. Έπρεπε κάποιες ημέρες να αφήνω στην άκρη μια το ποδόσφαιρο, μια το διάβασμα. Ήταν δύσκολο να βρω ισορροπία, αλλά τα κατάφερα και δεν έμεινε πίσω τίποτα εν τέλει».

somarakis_1.jpg

Πώς μπορεί ένα παιδί να διαχειριστεί την πίεση του πρωταθλητισμού, αλλά και του διαβάσματος;

«Σίγουρα δεν είναι εύκολο. Εκτός από τα διαβάσματα και το ποδόσφαιρο, έχεις και την οικογένεια. Που ναι μεν σε υποστηρίζει συνέχεια, αλλά όσο να ‘ναι σκέφτεται διαφορετικά, οι γονείς έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους, και αυτό σε επηρεάζει. Πρέπει να τα βάλεις κάτω, να σκεφτείς και να αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις και όντως να το κάνεις».

Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα, πώς ένιωσες;

«Ένιωσα μια τεράστια ανακούφιση γιατί ουσιαστικά ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν το περίμενα. Δεν πίστευα πως θα έχω γράψει τόσο καλά στις εξετάσεις και δεν περίμενα να πάρω τα μόρια τα οποία πέτυχα».

Σε ποια σχολή σκοπεύεις να πας;

«Φυσικοθεραπεία στην Θεσσαλονίκη!».

Ανέφερες στην βράβευση ότι «τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο», τι έχεις βάλει στόχο να καταφέρεις στην συνέχεια;

«Ο επόμενος μου στόχος είναι να διεκδικήσω ένα επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΟΦΗ και με την σχολή θα δω πως θα τα καταφέρω. Αλλά πρωταρχικά θα κοιτάξω το συμβόλαιο».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0