Face to Face

Ο Ρούρι Μπάρλοου του «Football España» στο BN Sports για τον Μάνου Γκαρθία: «Οι φίλοι του Άρη θα τον λατρέψουν»

Ο Ρούρι Μπάρλοου του «Football España» στο BN Sports για τον Μάνου Γκαρθία: «Οι φίλοι του Άρη θα τον λατρέψουν»

Ο «κύβος ερρίφθη» και ο Μάνου Γκαρθία είναι και επίσημα «κιτρινόμαυρος», με τον Άρη να πραγματοποιεί την πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας του. Το BN Sports επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο του «Football España», Ρούρι Μπάρλοου, ο οποίος μίλησε για το τι πρέπει να περιμένουμε να δούμε από τον 24χρονο Ισπανό άσο.

Δηλώσεις στον Αντώνη Κεφαλωνίτη

Το κόλπο γκρόσο έγινε, ο Άρης κατάφερε να φτάσει σε ακόμα μία πολύ σημαντική μεταγραφή ενόψει της νέας σεζόν! Ο 24χρονος Ισπανός κεντρικός χαφ, Μάνου Γκαρθία, αποτελούσε εδώ και καιρό, τον βασικό στόχο των «κιτρινόμαυρων» για την ενίσχυσή τους στη μεσοεπιθετική γραμμή και εν τέλει τα κατάφεραν.

 Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε σε ένα πραγματικά σπουδαίο deal με την Σπόρτινγκ Χιχόν, η οποία είχε τα δικαιώματα του Γκαρθία και ολοκλήρωσαν την πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας τους, ύψους σχεδόν 4 εκατ. ευρώ για το 100% των δικαιωμάτων του Ισπανού άσου! Το BN Sports επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο του «Football España», Ρούρι Μπάρλοου, ο οποίος έδωσε τα «φώτα» του σχετικά με τον Γκαρθία και το τι θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε από εκείνον στα ελληνικά γήπεδα.

«Οι φίλοι του Άρη θα τον λατρέψουν»

«Ο Μάνου Γκαρθία είναι ένας καλός και αρκετά  θεαματικός παίκτης θα έλεγα. Παίζει  ως επιθετικό χαφ και λειτουργεί καλύτερα στο κέντρο. Είναι αρκετά μικρός σε μέγεθος, οι προπονητές του τον έβαζαν πολλές φορές στα πλάγια αλλά είναι νομίζω καλύτερος στο να παίζει στο κέντρο».

«Ο Μάνου είναι ένας «κομψός» παίκτης, οι φίλοι του Άρη θα τον λατρέψουν, ο τρόπος που συμπεριφέρεται στο γήπεδο, που αγγίζει την μπάλα, όλα τα κάνει να φαίνονται εύκολα στο μάτι. Είναι επίσης πολύ καλός στις μεταβιβάσεις και στο passing game και είναι αρκετά καλός στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού».

Την περσινή σεζόν ο Μάνου Γκαρθία αγωνίστηκε ως δανεικός στην Αλαβές, με την φανέλα της οποίας έγραψε 25 συμμετοχές στην La Liga, έχοντας παράλληλα και δύο ασίστ. Αυτός ήταν ο τέταρτος δανεισμός του 24χρονου Ισπανού χαφ καθώς είχαν προηγηθεί εκείνοι σε Χιχόν, η οποία και τον αγόρασε από την Μάντσεστερ Σίτι τον Ιούλιο του 2019 έναντι 4 εκατ. ευρώ, Τουλούζ και την ολλανδική Μπρέντα.

«Μοιάζει στο στυλ του Τσάβι, υστερεί στο αμυντικό κομμάτι»

Οι πολλοί δανεισμοί του Ισπανού μέσου εγείρουν ερωτήματα και όπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος του «Football España», ο Γκαρθία δεν πήρε την υποστήριξη από τους προπονητές του κυρίως γιατί δεν συμμετείχε στο αμυντικό παιχνίδι των ομάδων που πήγε.

«Σε γενικές γραμμές πρόκειται για έναν καλό, σε πολλούς τομείς, Ισπανό κεντρικό χαφ. Δεν είναι ο κλασσικός εσωτερικός μέσος, παίζει πιο μπροστά, είναι πιο κοντά στο στυλ και στη θέση του Νταβίντ Σίλβα ή του Τσάβι όταν έπαιζε για παράδειγμα. Εκεί που ο Γκαρθία υστερεί θα λέγαμε είναι ότι εδώ στην Ισπανία το επίπεδό του ήταν πολύ καλό για την Segunda Division ωστόσο πολλές φορές δεν ήταν αρκετά καλός ώστε να είναι βασικός στην La Liga. Οι προπονητές του δεν έδειξαν να τον εμπιστεύονται όσο θα έπρεπε, ίσως λόγω της δουλειάς του στο αμυντικό παιχνίδι, είναι ένας τεχνίτης παίκτης που υστερεί όμως σε αυτό το κομμάτι».

«Εάν ταιριάξει στον τρόπο παιχνιδιού του Άρη, θα γίνει απαραίτητος για την ομάδα»

Επιδραστικός στην ομάδα αλλά σε συγκεκριμένο πλάνο παιχνιδιού αναφέρει ο Ρούρι Μπάρλοου για τον Γκαρθία και ο τρόπος με τον οποίο θα ταιριάξει στον Άρη, μπορεί να κάνει την διαφορά.

«Παίζει ρόλο το πώς θα τον εκμεταλλευτεί ο προπονητής του, πως θα τον χρησιμοποιήσει στο πλάνο του, αναλόγως αυτό αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού του Άρη, εάν αυτός ταιριάξει στον Μάνου Γκαρθία τότε θα είναι ξεκάθαρα απαραίτητος για την ομάδα».

«Εάν η ομάδα έχει ως χαρακτηριστικά της την μεγάλη κατοχή της μπάλας και δώσει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο στον Γκαρθία προκειμένου να δουλέψει τότε θα πάρει πολλά πράγματα από εκείνον. Εάν όμως έχει διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, με λιγότερη κατοχή, τότε θα είναι πιο δύσκολο για εκείνον να γίνει επιδραστικός για την ομάδα του, διότι τα χαρακτηριστικά του δεν συνάδουν με αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού».

manu_garcia_01.jpg

Κάνοντας μία ανακεφαλαίωση σχετικά με την μεταγραφή του Μάνου Γκαρθία στον Άρη, ο δημοσιογράφος της ισπανικής ιστοσελίδας σχολίασε ότι είναι ένας παίκτης που αρέσει στο κοινό να τον παρακολουθεί, ωστόσο του λείπει η ουσία στην τελική προσπάθεια.

«Είναι ξεκάθαρα μια αρκετά καλή μεταγραφή για τον Άρη ο Μάνου Γκαρθία, είναι παίκτης που σου αρέσει να τον παρακολουθείς, κάνει πολύ καλά πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο, δεν σκοράρει τόσο, ούτε μοιράζει πολλές ασίστ αν κοιτάξει κάποιος και τα στατιστικά του τις προηγούμενες  χρονιές. Είναι ο παίκτης που ξεκάθαρα μπορεί να σου βελτιώσει πολύ το παιχνίδι, όχι όμως στο κομμάτι του γκολ».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0