Face to Face

Ο Χένρικ Νίλσεν στο BN Sports: «Γενς Γιόνσον, ένα 6άρι που εμπνέει σιγουριά, ένας 'μαχητής' για την ΑΕΚ!» (video)

Ο Χένρικ Νίλσεν στο BN Sports: «Γενς Γιόνσον, ένα 6άρι που εμπνέει σιγουριά, ένας 'μαχητής' για την ΑΕΚ!» (video)
Ο λατρεμένος Σκανδιναβός των φίλων της ΑΕΚΧένρικ Νίλσεν, «σκιαγραφεί» για λογαριασμό του BN Sports τον συμπατριώτη του και νέο μεταγραφικό απόκτημα της «Ένωσης», Γενς Γιόνσον.
Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη στον Φάνη Τσοκανά
 

Έως το καλοκαίρι του 2022, ο Χένρικ Νίλσεν κατείχε μία ιδιαίτερη θέση στην ιστορία της ΑΕΚ.

Όχι μόνο λόγω των 21 γκολ που τον έχρισαν πρώτο σκόρερ στην «πρεμιέρα» του στο ελληνικό πρωτάθλημα εν έτει 1987/88, αλλά και ως ο μόνος Δανός που αγωνίστηκε ποτέ με τη φανέλα της. 
 
Από φέτος, όμως, θα έχει «συγκάτοικο»: τον Γενς Γιόνσον!
 
Οριστικό: Στην ΑΕΚ για 4 χρόνια ο Γιόνσον!
 
«Είμαι αισιόδοξος για αυτόν. Πιστεύω πως θα πετύχει», αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στο BN Sports για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της «Ένωσης» και παράλληλα με την ανάλυση κάθε πτυχής του συμπατριώτη του, αναφέρεται -προφανώς- στη δική του σχέση με την ΑΕΚ.
 
Η αμοιβαία αγάπη με τον κόσμο της ομάδας, η πρόσφατη επίσκεψη στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και αυτή που θα... ακολουθήσει σε λίγο καιρό, στα εγκαίνια του νέου γηπέδου!
 
Ερωτευμένος με την ΑΕΚ ο Νίλσεν: Από το αεροδρόμιο κατευθείαν στο γήπεδο  (video) – AEK24HOURS
 
-Τι είδους χαφ είναι ο Γενς Γιόνσον;
«Είναι ένα καθαρό, σύγχρονο εξάρι. Ένας κόφτης που κάνει τους συμπαίκτες του να νιώθουν άνετα με την παρουσία του στο κέντρο και προσφέρει συνεχώς καλύψεις.
 
Είναι δυνατός, με φυσικά προσόντα, που τον βοηθούν να μάχεται και να κερδίζει μπάλες, δίνοντας συνέχεια κατοχές».
 
-Ποιο είναι το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα;
«Η σταθερότητά του. Δεν θα περιμένεις να κάνει 'μάγια' με την μπάλα στα πόδια, χάρη στην τεχνική του, αλλά είναι τόσο έξυπνος και καλά συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, που προσφέρει πάντοτε. 
 
Στα δικά μου μάτια, παραμένει προσηλωμένος και σωστός στο τακτικό κομμάτι, γιατί γνωρίζει πριν πάρει την μπάλα, πού θέλει να την δώσει».
 
-Μειονέκτημα;
«Ίσως η τεχνική του κατάρτιση, αλλά στον ρόλο που έχει μέσα στο γήπεδο, αυτόν του 'κόφτη', δεν είναι και τόσο απαραίτητη. 
 
Ξέρει τι ζητούν οι προπονητές από αυτόν και φροντίζει μόλις ανακτά την μπάλα, να την προωθεί όσο πιο γρήγορα και σίγουρα γίνεται σε πιο δημιουργικούς συμπαίκτες».

Kasimpasa v Konyaspor: Turkish football tips, odds, stats, betting preview  | Sport News | Racing Post

-Τον γνωρίζετε ως χαρακτήρα; 
«Η αλήθεια είναι πως δεν γνωριζόμαστε προσωπικά, αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τον επαγγελματισμό του, από φίλους μου που τον είχαν ως παίκτη στα κατώτερα κλιμάκια της εθνικής ομάδας.
 
Θεωρώ πως είναι και λίγο άτυχος όσον αφορά τις κλήσεις του στη Δανία. Έπεσε στην εποχή των Χόιμπιεργκ - Γιένσεν, παικτών που αγωνίζονται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League. Ελπίζω με τις εμφανίσεις του στην ΑΕΚ, να αποκτήσει ξανά μόνιμη θέση».
 
-Από τα λόγια σας φαίνεται πως παραμένετε δεμένος με τον σύλλογο.
«Είναι αλήθεια. Νιώθω την αγάπη του κόσμου όποτε έρχομαι στην Αθήνα. Έχουν περάσει τόσα χρόνια, μα ακόμη με θυμούνται. Ακόμα και τον αριθμό των γκολ που έβαλα στην πρώτη μου σεζόν και αναδείχθηκα πρώτος σκόρερ! 
 
Τα συναισθήματα, βέβαια, είναι αμοιβαία. Ήταν υπέροχο το διάστημα που έμεινα στον σύλλογο».

 

-Παρακολουθείτε τα παιχνίδια της ΑΕΚ;
«Όσο μπορώ. Πέρυσι ήταν δύσκολο, λόγω υποχρεώσεων στη Δανία, αλλά ξέρω πως ήταν μία δύσκολη σεζόν, με την ομάδα να μένει εκτός Ευρώπης. Φέτος, με το νέο γήπεδο, είμαι αισιόδοξος. Τα καλύτερα έρχονται».
 
-Πριν λίγους μήνες επισκεφτήκατε το νέο γήπεδο. Θα επιστρέψετε για τα εγκαίνια;
«Βέβαια, θέλω και θα προσπαθήσω να είμαι εκεί στο πρώτο ματς. Ελπίζω όλα να κυλήσουν ομαλά και να καταφέρω να δω το πανέμορφο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια γεμάτο, όπως παλιά».


Το μήνυμα που συνόδευε την παρακάτω φωτογραφία:
«Μόλις προσγειώθηκα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αθήνα, στο παλιό μου σπίτι. Ολοκαίνουργιο στάδιο. Ανυπομονώ να έρθω στο πρώτο παιχνίδι της ομάδας με όλη την οικογένεια. Μόνο ΑΕΚ».
 nilsen-fb.png

*Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξανδρο Καρατσενίδη για τη βοήθειά του.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0