Face to Face

O Ντίνο Ράτζα αποκλειστικά στο BN Sports: «Προβάδισμα τίτλου ο Ολυμπιακός - H Ελλάδα στην καρδιά μου» (video)

O Ντίνο Ράτζα αποκλειστικά στο BN Sports: «Προβάδισμα τίτλου ο Ολυμπιακός - H Ελλάδα στην καρδιά μου» (video)
Οι συστάσεις περισσεύουν όταν η κουβέντα πηγαίνει στον σπουδαίο Ντίνο Ράτζα. Το BN Sports εντόπισε τον Κροάτη θρύλο της ευρωπαϊκής καλαθοσφαίρισης και πραγματοποίησε μαζί του μία κουβέντα γεμάτη αιωνίους και παλιούς γνώριμους, για να καταλήξει στο μαγικό κόσμο του NBA.

Συνέντευξη στον Αντώνη Νιανιά 

Το όνομα του άρρηκτα συνδεδεμένο τόσο με τον Παναθηναϊκού όσο και με το αντίπαλο δέος, τον Ολυμπιακό. Πολύ πριν την Ελλάδα προηγήθηκε η πορεία του στην ιστορική ομάδα της Γιουγκοπλάστικα των τριών ευρωπαϊκών. Ακολούθησε το επιτυχημένο πέρασμα του στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και την Βοστώνη, εκεί όπου με τους Σέλτικς είχε μία ιδιαίτερη πορεία.

Στον τόπο μας κατέκτησε δύο τίτλους και δημιούργησε στενούς δεσμούς οι οποίοι κρατούν μέχρι και σήμερα. Εξού και οι συχνές επισκέψεις του. Σε σταθερή βάση διαμένει στο Σπλιτ, την γενέτειρα του, εκεί από όπου άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για αγαπημένα του πρόσωπα, για τους τελικούς της Basket League αλλά και του NBA, ενώ μίλησε... μέχρι και για τον συμπατριώτη του Μάρκο Λιβάγια.
ok.jpg

Ήσουν πρόσφατα παρών στο ΣΕΦ σε ντέρμπι αιωνίων. Κατέχει ο Ολυμπιακός μέρος στην καρδιά σου;

«Δεν υποδηλώνει κάτι η παρουσία μου. Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός βρίσκονται στην καρδιά μου. Ολόκληρη η Ελλάδα κατέχει μέρος στην καρδιά μου»!

Ακολουθούν οι τελικοί του ελληνικού πρωταθλήματος. Τι προβλέπεις;

«O Ολυμπιακός έχει αδιαμφισβήτητα πιο σταθερή ομάδα, κάνει καλύτερη σεζόν και έχει το προβάδισμα. Μιλάμε όμως για το ντέρμπι αιωνίων και η αλήθεια είναι ότι σε αυτές τις αναμετρήσεις δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις με σιγουριά».
3_102.jpg

Ο καλύτερος φίλος που έκανες εδώ;

«Σίγουρα ο Ντούσαν Βούκσεβιτς. Αγωνιστήκαμε παρέα στον Ολυμπιακό, σε μία πολύ όμορφη εποχή. Αλλά να ξέρεις έχω πολύ καλούς φίλους στην χώρα σας, με τον Αλβέρτη και τον Γιαννάκη να είναι δύο εξ' αυτών»!

Κλείνοντας το κεφάλαιο Ελλάδα, ποιο θα κρατούσες ως το highlightτης θητείας σου εδώ;

«Δεν είναι μια στιγμή, ένα highlight, είναι κάτι πολύ απλό. Τα δύο πρωταθλήματα μου με την φανέλα του Παναθηναϊκού ήταν αυτά που μένουν από το πέρασμα μου στην Ελλάδα».
τα.jpg

Κατέγραψες μία καριέρα γεμάτη ομαδικούς και ατομικούς τίτλους. Στην συνείδηση σου ποιος ήταν ο πιο σημαντικός;

«Oπρώτος μου ευρωπαϊκός τίτλος (σ.σ. Euroleague 1989) με την Γιουγκοπλάστικα. Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα μου, δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνες τις στιγμές».

Πρόσφατα ήσουν υποψήφιος στο NBAγια την κορυφαία πεντάδα Ευρωπαίων, όλων των εποχών. Πως αισθάνθηκες;

«Ήμουν σίγουρα πολύ χαρούμενος, αλλά μέχρι εκεί… Πιστεύω ότι είναι περίεργο, διότι είναι δύσκολο να συγκρίνεις διαφορετικές γενιές»!

Αγάπησες τους Σέλτικς και αγαπήθηκες εκεί. Πως τους βλέπεις στους τελικούς;

«Κατά την άποψη μου οι παίκτες της Βοστώνης είναι πιο πεινασμένοι και πραγματικά ελπίζω να κατακτήσουν το δαχτυλίδι».

Σε μία ομάδα γεμάτη αστέρες, ποιος πιστεύεις ότι είναι ο πιο καθοριστικός;

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ούτε ένας παίκτης που θα βάλει τον εαυτό του πιο μπροστά από τον άλλο. Η ομάδα σαν ομάδα κερδίζει τίτλους»!

Είδα στο instagramότι είσαι φίλος του ποδοσφαίρου και της Χάιντουκ. Τι πιστεύεις για τον Λιβάγια στην ομάδα του Σπλιτ;

«Εξαιρετικός παίκτης. Ο Λιβάγια είναι παιχταράς. Ο καλύτερος εδώ και πολύ καιρό που επέστρεψε στην ομάδα για να κάνει πραγματικά κάτι καλό».


www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0