Face to Face

Ο Μάνος Ζερδεβάς στο BN Sports: «Θα επανορθώσουμε του χρόνου στην Ευρώπη – Για μια ζωή Ολυμπιακός ο Θοδωρής Βλάχος» (video)

Ο Μάνος Ζερδεβάς στο BN Sports: «Θα επανορθώσουμε του χρόνου στην Ευρώπη – Για μια ζωή Ολυμπιακός ο Θοδωρής Βλάχος» (video)

Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Μάνος Ζερδεβάς, ανακρίθηκε από το BN Sports για τη φετινή χρονιά του Ολυμπιακού που ολοκληρώθηκε με νταμπλ, τον στόχο της Ευρώπης που δεν επετεύχθη και φυσικά τον προπονητή του, Θοδωρή Βλάχο.

Συνέντευξη στον Μάνο Φυρογένη

Οι άνδρες του Ολυμπιακού στέφθηκαν για 10η συνεχή σεζόν πρωταθλητές Ελλάδος το απόγευμα της Τετάρτης (25/5) κερδίζοντας με 3-0 στη σειρά των τελικών το αντίπαλο δέος, τη Βουλιαγμένη. Κάπως έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν με θετικό πρόσημο την αυλαία σε μια χρονιά με σκαμπανεβάσματα και με μια ευρωπαϊκή πορεία που τερματίστηκε νωρίς.

Το BN Sports συνομίλησε για όλα αυτά με τον Έλληνα διεθνή τερματοφύλακα, Μάνο Ζερδεβά, ο οποίος πανηγύρισε έναν ακόμα τίτλο από όταν έπιασε Λιμάνι. Ο 25χρονος γκολκίπερ απάντησε σε ερωτήσεις για τη φετινή πορεία του συλλόγου σε Ελλάδα και Ευρώπη, τη συνύπαρξη του με τον Μάρκο Μπίγιατς ενώ αποκάλυψε μεταξύ άλλων κάποια από τα λόγια του Θοδωρή Βλάχου, στο Last Dance του στον πάγκο των «Πειραιωτών».

  • Θεωρείς πως η συνήθεια της κατάκτησης των εγχώριων τίτλων, μειώνει την αξία και τη σημασία τους για τον οργανισμό;

«Το νταμπλ είναι ο στόχος μας κάθε χρόνο και το ότι γίνεται με μια περιοδικότητα, δε μειώνει σε καμία περίπτωση την αξία του. Σίγουρα φέτος μας μένει μια πικρία για το θέμα της Ευρώπης γιατί το ρόστερ είχε χτιστεί με γνώμονα την εκτός των συνόρων διάκριση. Για αυτό άλλωστε θέλαμε να δείξουμε και μια αντίδραση στο πρωτάθλημα, πράγμα που κάναμε. Βγάλαμε ένταση, είμασταν σοβαροί κατά γενική ομολογία και δίκαια είμαστε ξανά πρωταθλητές».
5609229.jpg

  • Τι είναι αυτό που στέρησε από την ομάδα την πρόκριση στο Final 8 του Champions League;

«Η χρονιά ξεκίνησε καλά, είχαμε πολύ υψηλή απόδοση. Όμως ο όμιλος ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικός, δε χάσαμε από κακές ομάδες. Δεν είναι δικαιολογία αυτό αλλά η πραγματικότητα. Είχαμε αρκετές νέες αφίξεις το καλοκαίρι και πιστεύω ότι ο καιρός θα είναι υπέρ μας. Με αυτήν την ποιότητα στο ρόστερ και του χρόνου θα παίξουμε καλύτερο πόλο».

  • Πως ήταν η συνεργασία σου με τον Μπίγιατς; Αποτελούσε κίνητρο το γεγονός πως δυο κορυφαίοι τερματοφύλακες μοιραζόσασταν μια θέση;

«Ο Μπίγιατς έχει ανακηρυχθεί καλύτερος στον κόσμο στη θέση μας, έχει κατακτήσει Ολυμπιακά μετάλλια, Champions League, έχει αποδείξει ποιος είναι. Οπότε το να προπονούμαι με έναν μετρ του είδους είναι για εμένα μια καθημερινή πρόκληση που επέλεξα μεταξύ άλλων να ακολουθήσω ούτως ώστε να κάνω και εγώ το επόμενο βήμα και να καταφέρω κάποιους από τους στόχους που έχω θέσει. Στην προπόνηση συνεργαστήκαμε πολύ καλά, με βοήθησε σε διάφορους τομείς διαχείρισης τόσο εντός όσο και εκτός πισίνας. Γενικά η καθημερινή τριβή με παίκτες τέτοιου μεγέθους όπως ο Μπούσλιε και ο Φιλίποβιτς, αποτέλεσε κίνητρο για εμένα στο πως διαχειρίζονται τον πρωταθλητισμό γενικότερα».

5608882.jpg

  • Συμφωνείς ότι το ελληνικό πρωτάθλημα έχει γίνει πιο ανταγωνιστικό;

«Πιστεύω ότι η προσπάθεια της ομοσπονδίας και η συμφωνία με τις στοιχηματικές εταιρίες, βοήθησε στην αναβάθμιση του μπάτζετ των ομάδων και έτσι μπόρεσαν να κοιτάξουν πιο ψηλά και να φέρουν πιο ποιοτικούς ξένους παίκτες. Είναι πολύ καλό για την Α1 και την Εθνική ομάδα φυσικά γιατί ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μόνο καλό μπορεί αν κάνει. Με χαροποιεί επίσης το προσδοκώμενο της διάρκειας. Φαίνεται ότι οι 7-8 ισχυρότερες ομάδες, έχουν πλάνο και ότι δεν θα είναι πυροτέχνημα».

  • Ποια είναι η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού και του Μάνου;

«Το πλάνο του Ολυμπιακού είναι διαρκείας. Η ομάδα θα είναι αντίστοιχα δυνατή του χρόνου. Ο αποκλεισμός μας από την τελική φάση του Champions League μας ενόχλησε και θέλουμε να επανορθώσουμε. Τα περισσότερα παιδιά έχουν διετή ή τριετή συμβόλαια οπότε πάνω κάτω δε θα αλλάξει πολύ το ρόστερ. Βέβαια αυτό εξαρτάται και από τον νέο προπονητή που δε ξέρουμε ακόμα ποιος θα είναι. Προσωπικά, στόχος μου είναι η κατάκτηση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ελπίζω και πιστεύω του χρόνου να φτάσουμε πιο κοντά. Προς το παρόν το βάρος πέφτει στην Εθνική ομάδα».

  • Πως είναι να είσαι παίκτης του Θοδωρή Βλάχου;

«Ο Θόδωρος πίστεψε από την αρχή και από πολύ μικρή ηλικία σε εμένα, είτε σε επίπεδο Εθνικής ομάδας είτε σε συλλογικό, με τις κινήσεις που είχε κάνει να με φέρει στον Ολυμπιακό. Μου έδωσε κίνητρο όλο αυτό. Έχει αφήσει το δικό του στίγμα στην ελληνική υδατοσφαίριση και κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί ότι είναι ένας πολύ σπουδαίος προπονητής. Ο οποίος όμως δε θα χαθεί, δε σταματά εδώ η καριέρα του».

  • Πως ήταν το κλίμα μετά τον τρίτο τελικό απέναντι στη Βουλιαγμένη; Θυμάσαι κάποια χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε;

«Το κλίμα ήταν συγκινησιακό. Ήταν και ο ίδιος βουρκωμένος αλλά και τα παιδιά που τον ζούσαν πρωί βράδυ κάθε μέρα επί πολλά χρόνια. Κλείνει ένας κύκλος αλλά ανοίγει ένας άλλος. Είπε σε εμάς που είμαστε και στην εθνική ομάδα ότι δεν θα χαθούμε, ότι δεν τελείωσε εδώ το κοινό μας ταξίδι και ότι θα είναι για μια ζωή Ολυμπιακός. Πράγμα που μπορεί να ερμηνευθεί ότι η πόρτα δεν κλείνει οριστικά και ότι στο μέλλον όλα μπορούν να γίνουν».

  • Πιστεύεις ότι η μέτρια πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη εξηγείται από όλα όσα διαδραματίστηκαν πέρυσι το καλοκαίρι γύρω από το όνομά του; Το γεγονός ότι ήταν η τελευταία του χρονιά, επηρέασε την απόδοση της ομάδας;

«Ο φετινός Ολυμπιακός απαρτίζεται από παίκτες πολύ υψηλής ποιότητας, οι οποίοι δεν επηρεάζονται σχεδόν από τίποτα. Είμαστε όλοι επαγγελματίες και μπορεί να νομίζει ο κόσμος ότι τέτοιες συνθήκες θα παίξουν ρόλο στην απόδοση της ομάδας όμως όταν έχεις μάθει να παίζεις υπό πίεση και υπό δύσκολες συνθήκες, δεν επιτρέπεις να σε επηρεάσουν τέτοια φαινόμενα. Ίσα ίσα, το γεγονός ότι ήταν η τελευταία χρονιά του κόουτς έδωσε κίνητρο να παίξουμε και για εκείνον».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0