Face to Face

Ο Κώστας Κοτανίδης στο BN Sports: «Νιώθω 100% δικαιωμένος που ήρθα στον Ολυμπιακό - Μερίδιο του πρωταθλήματος ανήκει στον κόσμο μας»

Ο Κώστας Κοτανίδης στο BN Sports: «Νιώθω 100% δικαιωμένος που ήρθα στον Ολυμπιακό - Μερίδιο του πρωταθλήματος ανήκει στον κόσμο μας»

O «φύλακας άγγελος» της εστίας του τμήματος handball του ΟλυμπιακούΚώστας Κοτανίδης, σε μία αποκλειστική συνέντευξη για το BN Sports, λίγα 24ωρα μετά την επιστροφή των «ερυθρόλευκων» στον θρόνο του πρωταθλητή.

Συνέντευξη στον Αντώνη Νιανιά

Το περασμένο καλοκαίρι, έπειτα από μία διετία σε Ισπανία και Κύπρο, επέλεξε να επιστρέψει στην Ελλάδα με σκοπό να φορέσει για πρώτη φορά στην καριέρα του τα «ερυθρόλευκα. Στον Πειραιά φαίνεται να βρήκε το λιμάνι του και παρ' ότι αγωνίζεται μονάχα λίγους μήνες με την φανέλα του Ολυμπιακού, κατόρθωσε γρήγορα να συνοδεύσει το όνομα του με την επιστροφή του συλλόγου στην κορυφή. 

Έπειτα από μία απαιτητική σειρά αγώνων με την μέχρι πρότινος «βασίλισσα» ΑΕΚ, κατόρθωσε μαζί με τους συμπαίκτες του να πάρουν το «στέμμα» και να κάνουν τον Ολυμπιακό πρωταθλητή, έπειτα από δύο χρόνια κυριαρχίας της «ένωσης». Ανακουφισμένος, χαρούμενος και εντυπωσιασμένος από τον κόσμο του Πειραιωτών, μίλησε για όσα βίωσε στους φετινούς τελικούς της ελληνικής Ηandball Premier League.
222_10.jpg

Πρόκειται για το πρώτο σου πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Μίλησε μου για τα συναισθήματα σου.

«Αρχικά είμαι χαρούμενος που ο πρώτος μου τίτλος ήρθε με την φανέλα του Ολυμπιακού. Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα γιατί ήταν κάτι που το θέλαμε πολύ, είμασταν κοντά αλλά και μακριά από την κατάκτηση και όταν αυτή έφτασε το συναίσθημα έγινε ακόμη πιο δυνατό. Ήταν ο κόσμος μας στο γήπεδο, μας αποθέωσε μετά την λήξη του παιχνιδιού, μπήκανε μέσα! Ήταν μία έκρηξη συναισθημάτων»

Άρα μπορούμε να πούμε ότι είσαι δικαιωμένος για την επιλογή σου να πας το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό.

«Νιώθω 100% δικαιωμένος, το πρότζεκτ που μου είχε παρουσιάσει η ομάδα στην αρχή της χρονιάς έδειχνε ότι θα χτίζαμε ένα δυνατό σύνολο που θα διεκδικούσε όλους τους εγχώριους τίτλους. Aποδείξαμε κατά την διάρκεια της χρονιάς ότι είμαστε μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα και το καταφέραμε. Μεταξύ μας το πιστεύαμε, αλλά μέχρι να τα καταφέρουμε δεν ήταν τίποτα δεδομένο».

Τα καταφέρατε απέναντι στην περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης και σπάσατε την κυριαρχία της ΑΕΚ. Αυτό από μόνο του κάνει μεγαλύτερο το μέγεθος της επιτυχίας:

«To μέγεθος του ηττημένου δείχνει την αξία του νικητή. Όσο πιο δυνατός είναι ο αντίπαλος συνδιεκδικητής, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την ΑΕΚ με τα δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα, τόσο πιο μεγάλη είναι και η κατάκτηση του πρωταθλήματος».

O κόσμος του Ολυμπιακού έδωσε βροντερό παρόν στην Χαλκίδα.. Πως το βίωσες όλο αυτό;

«Πραγματικά χωρίς να θέλω να φανώ γραφικός, η στήριξη του κόσμου από το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι των τελικών, μέχρι το τελευταίο και πιο κρίσιμο ήταν τρομερή. Ήταν εκεί για εμάς μας έδωσε παλμό και στάθηκε στις δύσκολες στιγμές. Νιώθαμε ότι αντιδρούσε βάση το πως αντιδρούσαμε εμείς, υπήρχε μία διαδραστικότητα με τον κόσμο και όταν τον χρειαζόμασταν ήταν εκεί για να μας δώσει την δύναμη να συνεχίσουμε να ανταπεξέλθουμε σε έναν πολύ δύσκολο στόχο. Την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ένα μερίδιο της επιτυχίας ανήκει σίγουρα στους φιλάθλους που ήρθαν και μας στήριξαν».
333_3.jpg

Την προηγούμενη διετία αγωνίστηκες σε Ισπανία και Κύπρο. Πιστεύεις ότι αποκόμισες εφόδια από την παρουσία σου σε ξένα πρωταθλήματα;

«Για έναν αθλητή το να φύγει στο εξωτερικό είναι ένα μεγάλο βήμα, και στο επαγγελματικό αλλά και στον ανθρώπινο κομμάτι. Γνωρίζεις νέες κουλτούρες, πήγα στην Ισπανία και γνώρισα πως λειτουργούν. Όχι μόνο στο χάντμπολ αλλά και σαν ιδιοσυγκρασία. Σίγουρα γίνεσαι καλύτερος σαν άνθρωπος αλλά και αγωνιστικά. Στην Ισπανία αποκόμισα πολλά εφόδια στο τακτικό κομμάτι, παρ' ότι η παρουσία μου ήταν σύντομη. 

Στην Κύπρο ήταν η σεζόν του COVID-19 και δεν ήταν σίγουρο τι θα γίνει στην Ελλάδα. Εκεί έγινε το πρωτάθλημα και φτιάξαμε μία καλή ομάδα που πρωταγωνίστησε στην Ευρώπη, στο Challenge Cup. Φτάσαμε στους τέσσερις και απείχαμε ένα γκολ από το να ήμασταν εμείς η ομάδα που θα το διεκδικούσε μαζί με την ΑΕΚ. Μέχρι τώρα οι επιλογές μου με δικαιώνουν και η τωρινή μου επιλογή να γυρίσω στην Ελλάδα, στην φαρέτρα του Ολυμπιακού με έχει δικαιώσει».

Κλείνοντας θα ήθελα να σε ρωτήσω για τους μελλοντικούς σου στόχους.

«Κάθε χρόνο θέλω να γίνομαι καλύτερος ώστε να μπορώ να βοηθάω την ομάδα μου να βελτιωνόμαστε συνολικά μέσα από αυτό. Στόχος της επόμενης σεζόν είναι σίγουρα να είμαστε ανταγωνιστικοί στο ελληνικό πρωτάθλημα και γιατί όχι να το κατακτήσουμε ξανά. Και μία δυναμική παρουσία στην Ευρώπη μετά από δύο χρόνια απουσίας του Ολυμπιακού».

444.jpg


www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0