Face to Face

Ο Πάμπλο Κοντρέρας στο BN Sports: «Η Τούμπα είναι το σπίτι μου - Ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ» (video)

Ο Πάμπλο Κοντρέρας στο BN Sports: «Η Τούμπα είναι το σπίτι μου - Ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ» (video)

Μία από τις πιο εμβληματικές μορφές του ΠΑΟΚ των τελευταίων δύο δεκαετιών, ο Πάμπλο Κοντρέρας, μίλησε στο BN Sports, σε μία συζήτηση γεμάτη πάθος και... «ασπρόμαυρες αναμνήσεις».

 

Συνέντευξη στον Αντώνη Νιανιά

To όνομα του παλαίμαχου διεθνή Χιλιανού έμελλε να γίνει άρρηκτα συνδεδεμένο με την «δικέφαλο του βορρά», δίπλα σε αυτά του Πάμπλο Γκαρσία αλλά και του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Μία περίεργη τροπή στην καριέρα του τον βρήκε να αγωνίζεται μετέπειτα στον Ολυμπιακό, προκαλώντας την πικρία των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Ο ίδιος ωστόσο παραμένει ιδιαίτερα συναισθηματικός και φαίνεται να απαντάει με βάση τα όσα λέει η καρδιά του. Και απ’ ότι φαίνεται αυτή χτυπάει μονάχα για τους Θεσσαλονικείς, για τους οποίους μιλάει με τα καλύτερα λόγια. Ακολουθεί η εξομολόγηση του Πάμπλο Κοντρέρας, με όσα είπε αλλά και όσα δεν πρόλαβε ποτέ να πει στο ελληνικό κοινό.
ΚΕ.jpg

Πώς αισθάνεσαι όταν βλέπεις την ασπρόμαυρη φανέλα;

«Τρομρά συναισθήματα. Ότι καλύτερο συνέβη στην καριέρα μου ως παίκτης και κυρίως επειδή ανήκω στην πιο μεγάλη ομάδα της Ελλάδας».

Τι αναμνήσεις έχεις από την Τούμπα και τη Θεσσαλονίκη;

«Η Tούμπα και η πόλη είναι το σπίτι μου, έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από τη διαμονή μου εκεί».

Από πού πηγάζει το πάθος που έδειχνες στο γήπεδο αγωνιζόμενος με τον «δικέφαλο»;

«Tο πάθος και το χρέος της επιτυχίας στις ομάδες που αγωνίστηκα ήταν ενσωματωμένα μέσα μου, όταν συνειδητοποίησα το μέρος που βρέθηκα με έκαναν να καταλάβω τη δέσμευση που απαιτούσε για να πετύχουμε».
142812.jpg

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ σε αγάπησε για το ταμπεραμέντο σου, τι νιώθεις εσύ γι' αυτούς;

«Νομίζω ότι έχουν ακόμα ωραίες αναμνήσεις από εμένα, ο κόσμος του ΠΑΟΚ με έκανε να νιώσω σημαντικός για αυτούς και την ομάδα».

Έπαιξες όμως και με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Τελικά δέθηκες με τον ΠΑΟΚ ή ήταν ακόμη ένας σταθμός  για την καριέρα σου;

«Το γεγονός ότι έπαιξα στον Ολυμπιακό ήταν κάτι που δεν ήταν στα σχέδιά μου, η ιδέα μου ήταν να τελειώσω την καριέρα μου στην ομάδα της καρδιάς μου, την Κόλο Κόλο. Λόγω οικογενειακών δυσκολιών δεν έγινε, ζήτησα από τον ΠΑΟΚ να επιστρέψω και μου είπαν όχι. Δεν ήταν οικονομικό το ζήτημα, αλλά ήταν ο μόνος σύλλογος που ενδιαφερόταν για μένα και είμαι ευγνώμων. Στο μυαλό μου όμως ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ».
contreras-kentriki.jpg

Ποια είναι η σχέση σου με τον Πάμπλο Γκαρσία; Θα ήθελες να του στείλεις ένα μήνυμα;

«Έχω πολύ καλή σχέση με τον Πάμπλο, ήταν και είναι μεγάλος επαγγελματίας σε όλα, πάντα με βοηθούσε και προσπαθούσε να με βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορούσε, ξέρω και παρακολουθώ την καριέρα του, θα συνεχίσει να έχει μεγάλη προσφορά στον ΠΑΟΚ».

Η καλύτερη στιγμή, αλλά και η χειρότερη ανάμνηση σου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

«Είναι αχάριστο να αναφέρω ως την χειρότερη μου στιγμή αυτή, αλλά πιστεύω ότι καλώς ή κακώς ήταν η μέρα του τραυματισμού μου κόντρα στην Τότεναμ. Η νίκη βέβαια θα μου μείνει αξέχαστη, όπως και εκείνη με τον Ολυμπιακό».
tot1.jpg

Έχεις παίξει πολλά σπουδαία ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Πώς θυμάσαι τους αγώνες και ποια είναι η γνώμη σου για τους «πράσινους»;

«Πολλά ντέρμπι, πολύ καλά ματς, δύο σπουδαίοι σύλλογοι από την Ελλάδα και πάντα χαίρομαι που βλέπω τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται σε αγώνες όπως αυτόν του τελικού».

Ποια είναι η πρόβλεψή σου για τον τελικό του Κυπέλλου;

«Ο αγώνας είναι αμφίρροπος, αλλά αν μου πείτε ποιον θέλω να κερδίσει ξανά το Κύπελλο Ελλάδας, τότε θα πω σίγουρα τον ΠΑΟΚ».
1_140.jpg

Θα ήθελα να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ.

«Το μήνυμα που θα έστελνα στον κόσμο της Ελλάδας και κυρίως στους Θεσσαλονικείς και την Θύρα 4, είναι ότι σας ευχαριστώ πολύ για την τόση αγάπη, που είστε πάντα μαζί μου, που καταλάβατε και δεχτήκατε την φυγή μου από το σύλλογο. Οι αναμνήσεις μου είναι οι καλύτερες, είστε οι καλύτεροι οπαδοί που μπορεί να έχει ένας σύλλογος. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την παρουσία σας στην Κωνσταντινούπολη και θα είστε πάντα στην καρδιά μου».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0