Face to Face

Ο Κώστας Κατσουράνης στο BN Sports: «Δεν υπάρχει φαβορί σε αυτόν τον τελικό – Δέθηκα λίγο παραπάνω με τον Παναθηναϊκό»

Ο Κώστας Κατσουράνης στο BN Sports: «Δεν υπάρχει φαβορί σε αυτόν τον τελικό – Δέθηκα λίγο παραπάνω με τον Παναθηναϊκό»

Είναι από τις περιπτώσεις που συνδέει τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Ο Κώστας Κατσουράνης ξέρει τι σημαίνει να σηκώνεις το Κύπελλο Ελλάδας και μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports για το μεγάλο ραντεβού των δύο ομάδων.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Αναμφίβολα, όταν μιλάμε για κορυφαίους Έλληνες χαφ, ο Κώστας Κατσούρανης έρχεται σχεδόν αμέσως στο μυαλό όλων. Ο πρωταθλητής στο EURO 2004 με την Εθνική Ελλάδας, έκανε μία γεμάτη καριέρα, παίζοντας τόσο στην ΑΕΚ όσο και στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ ενώ πρωταγωνίστησε στην Πορτογαλία με τη Μπενφίκα.

Ο παλαίμαχος άσος είχε αναδειχθεί κυπελλούχος Ελλάδας το 2010, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ενώ έπαιξε για 1,5 και στον ΠΑΟΚ. Αμφότερες, τίθενται αντιμέτωποι στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και ο ίδιος αναφέρθηκε αποκλειστικά στο BN Sports για το συγκεκριμένο ματς.

panathinaikos_2010.jpg

  • Πες μου αρχικά, τι περιμένεις να δεις από αυτόν τον αγώνα; Υπάρχει φαβορί;

«Δεν υπάρχει φαβορί. Δύο καλές ομάδες θα κοντραριστούν και είναι 50-50 για μένα οι πιθανότητες κατάκτησης. Περιμένω και οι δύο ομάδες να προσπαθήσουν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο με χτίσιμο παιχνιδιού από πίσω και με καλές μεταβάσεις όταν τους δοθεί η ευκαιρία και βρουν χώρους. Αμφότεροι χρειάζονται συγκέντρωση στον στόχο και στο σχέδιο που θα εφαρμόσουν οι προπονητές τους. Τα λιγότερα λάθη και η μεγαλύτερη συγκέντρωση στις στατικές φάσεις θα καθορίσουν τα πράγματα στο ματς. Ελπίζω να έχει καλό ρυθμό το ματς και σίγουρα θα έχει μονομαχίες προσωπικές που θα παίξουν ρόλο στο ποιος θα πάρει με το μέρος του περισσότερη αυτοπεποίθηση και τη ψυχική δύναμη μέσα στο ματς»

  • Θα «επηρεαστούν» οι δύο ομάδες από τις πορείες τους στα τελευταία ματς; Δηλαδή που ο ΠΑΟΚ δεν τα πάει καλά τελευταία και ο Παναθηναϊκός πολύ καλά;

«Νομίζω ότι δεν θα επηρεάσει σε τίποτα η αντίστροφη πορεία των ομάδων στα τελευταία 12, 13 ματς. Δηλαδή ότι ΠΑΟΚ δεν κερδίζει και ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Αυτό, σίγουρα δίνει καλή ψυχολογία στον Παναθηναϊκός αλλά και ο ΠΑΟΚ έχει  κάνει καλή χρόνια. Γενικά έχει και τις προσωπικότητες για να διαχειριστεί έναν τελικό όπως μας το έχει δείξει άλλωστε»

katsoyranis-paok-fanela.jpg

  • Ποιο είναι το κλειδί της νίκης για κάθε ομάδα;

«Το κλειδί σίγουρα είναι ποια ομάδα θα υπηρετήσει καλύτερα το πλάνο του προπονητή της στο χορτάρι και θα καταφέρει να έχει καλή αμυντική λειτουργεία κυρίως. Μονομαχίες, θέληση, στατικές φάσεις και αυτοθυσία, ατού και των δυο ομάδων. Το σε πόσο καλό επίπεδο θα είναι αυτά, θα παίξουν τον ρόλο τους»

  • Το γεγονός πως θα γίνει με τόσο κόσμο στις εξέδρες, είναι σημαντικό;

«Το ποδόσφαιρο είναι για να παίζεται με κόσμο και των δυο ομάδων. Αυτή είναι η ομορφιά του και εύχομαι ολόψυχα να μην έχουμε παρατράγουδα και φασαρίες και επιτέλους να μάθουμε να δεχόμαστε την ήττα και να παραδεχόμαστε την ανωτερότητα του άλλου. Τελικός είναι, ένας κερδίζει άλλωστε»

download_10.jpg

  • Τι πίεση έχει ένας τελικός για έναν ποδοσφαιριστή μιας και το έχεις ζήσει;

«Για μένα προσωπικά δεν υπάρχει πίεση αλλά υπάρχουν ευθύνες και εντολές που έχουμε πάρει από το προνοητικό τιμ που έχει το κάθε μέλος της ομάδας και προσπαθούμε όλοι μαζί σαν ομάδα να τις εφαρμόσουμε. Παιχνίδι είναι ο τελικός και πρέπει να χαίρεσαι να συμμετέχεις σε τέτοια ματς άρα πρέπει υπεύθυνα να το απολαύσεις κιόλας»

  • Τι θυμάσαι από τον τελικό του 2010 που το κατέκτησες; Πως ήταν το συναίσθημα;

«Θυμάμαι μόνο τη χαρά στο τέλος και ικανοποίηση γιατί κάναμε το νταμπλ και μεγάλα χαμόγελα γιατί κάνεις τόσο κόσμο χαρούμενο και αυτό είναι το απόλυτο συναίσθημα που σου προσφέρει ο αθλητισμός»

  • Έχεις παίξει και με τους δύο. Με ποιον δέθηκες παραπάνω και γιατί;

«Έπαιξα και στους δυο. 3,5 χρόνια στον Παναθηναϊκός και 1,5 χρόνο στον ΠΑΟΚ. Είναι μεγάλες ομάδες και οι δύο. Δέθηκα και με τους δυο αλλά πιο πολύ με τον Παναθηναϊκό γιατί έμεινα και παραπάνω χρόνια και λόγο τίτλων αλλά και λόγω της μεγάλης εκτίμησης που είχα από τον κόσμο του Παναθηναϊκού και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό. Αλλά και στον ΠΑΟΚ έδωσα και την ψυχή μου, έκανα φίλους, πήρα εκτίμηση από τον κόσμο του και πέρασα τέλεια στη Θεσσαλονίκη»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0