Face to Face

Ο Μάρκους Μπεργκ στο BN Sports: «Ο Παναθηναϊκός έχει το μομέντουμ και θα φέρει το Κύπελλο… σπίτι» (video)

Ο Μάρκους Μπεργκ στο BN Sports: «Ο Παναθηναϊκός έχει το μομέντουμ και θα φέρει το Κύπελλο… σπίτι» (video)

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τελευταίου τελικού για τον Παναθηναϊκό το 2014, Μάρκους Μπεργκ, μιλάει στο BN Sports για τα συναισθήματα του σχετικά με τον σύλλογο, αλλά κάνει την πρόβλεψη του εν όψει του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας.

Συνέντευξη στον Δημήτρη Φεραδούρο

Ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας είναι προ των πυλών. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ετοιμάζονται να… πέσουν στην αρένα του ΟΑΚΑ. Το μέρος όπου 8 χρόνια πριν οι δύο αντίπαλοι είχαν συναντηθεί και πάλι, με το «τριφύλλι» να επικρατεί των Θεσσαλονικέων, με σκορ 4-1.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν αδιαμφισβήτητα ο Μάρκους Μπεργκ, καθώς με τρία γκολ «έκλεψε» την παράσταση και έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην τελευταία κατάκτηση τίτλου για τους «πράσινους».

Έκτοτε ο Παναθηναϊκός πέρασε μια πολύ δύσκολη περίοδο, μετρώντας πολλά χρόνια απουσίας από το προσκήνιο, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πλέον όμως, επέστρεψε. Επέστρεψε στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας και εξασφάλισε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσα από τη διαδικασία του πρωταθλήματος. Το Σάββατο (21/5) φτάνει και η ώρα της κρίσης. Εκεί διακυβεύεται ο τελευταίος τίτλος για την τρέχουσα σεζόν με διεκδικητές τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.

Ποιος θα ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να πάρει θέση σχετικά με τον συγκεκριμένο αγώνα; Μα, φυσικά ο… τρελός Σουηδός. Ο Μάρκους Μπεργκ, ξετύλιξε τις αναμνήσεις του, μοιράστηκε τα συναισθήματα του και… έκανε τις προβλέψεις του στο BN Sports εν όψει της μεγάλης αυτής αναμέτρησης.

Ποια είναι τα συναισθήματα σου για τον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα;

«Ο χρόνος που πέρασα στον Παναθηναϊκό, ήταν πραγματικά καταπληκτικός, δεν μπορώ να το περιγράψω με λέξεις. Όλοι γνωρίζουν πολύ καλά πως έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα και πέρασα υπέροχα. Οι άνθρωποι της ομάδας μου συμπεριφέρθηκαν εκπληκτικά. Γενικά σαν χώρα προσφέρει μια πολύ καλή ποιότητα ζωής. Το κλίμα, το φαγητό, η ατμόσφαιρα. Ήταν όλα πολύ υπέροχα».

Πως νιώθεις  που ήσουν μέρος του τελευταίου τίτλου της ομάδας;

«Είναι μια στιγμή αποκορύφωσης της καριέρας μου, πραγματικά. Θυμάμαι τα πάντα από εκείνη την ημέρα. Είναι τόσο έντονες οι αναμνήσεις που έχω. Θυμάμαι τα πάντα πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η ατμόσφαιρά ήταν πάρα πολύ ωραία, γιορτινό κλίμα και ανταπεξήλθαμε στις προσδοκίες. Ήταν απλά ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΌ!»

3729132_1.jpg

Είχες πρωταγωνιστικό ρόλο, πετυχαίνοντας τρία γκολ.

«Όπως είπα και πριν ήταν ένα βράδυ που θα θυμόμαστε όλοι από εκείνη την ομάδα. Πραγματικά ήταν ένα εξαιρετικό βράδυ. Το γεγονός ότι μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει και να κατακτήσει τον στόχο της είναι πολύ ευχάριστο για εμένα. Είμαι πολύ περήφανος, αλλά το καταφέραμε όλοι μαζί».

Παρακολουθείς καθόλου την ομάδα φέτος; Τι πιστεύεις για τον Τελικό Κυπέλλου; Θα τον δεις;

«Προσπαθώ να βλέπω όσο περισσότερο γίνεται. Καταλαβαίνεις πως η καθημερινότητα μου είναι απαιτητική, οπότε δεν έχω και πολύ ελεύθερο χρόνο. Φέτος η ομάδα φαίνεται πως είναι πολύ καλά δουλεμένη. Ο προπονητής έχει κάνει τρομερή δουλειά με τους παίκτες και τους έχει δώσει όραμα.

Ξέρω πως ο τελικός είναι στις 21 του Μαΐου. Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει εύκολο βράδυ, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν είναι σε καλή περίοδο και έχει πολλά αρνητικά αποτελέσματα. Ο Παναθηναϊκός έχει το μομέντουμ και πιστεύω πολύ σε αυτόν. Θα γυρίσει με το τρόπαιο σπίτι και θα φέρει χαμόγελα στους οπαδούς».

3729189_1.jpg

Έχεις μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των φίλων του Παναθηναϊκού, ελπίζω να το γνωρίζεις, έτσι;

«Το γνωρίζω και είμαι ευγνώμων για αυτό. Τους εύχομαι τα καλύτερα όπως πάντα. Είμαι και εγώ ένας από αυτούς. Ζητωκραυγάζω ως φίλαθλος της ομάδας και ελπίζω οι παίκτες να τους ανταμείψουν κερδίζοντας πολλά τρόπαια και να προσφέρουν χαμόγελα και πάλι στα χείλι τους. Το αξίζουν, γιατί είναι πάντα στο πλευρό της ομάδας και δεν την αφήνουν ότι και να γίνει. Δεν το συναντάς συχνά αυτό».

Ποια ήταν η κορυφαία στιγμή για εσένα στο σύλλογο; Το 0-3 στο Καραϊσκάκης ή η κατάκτηση του Κυπέλλου;

«Τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα. Σίγουρα μια νίκη στην έδρα του μεγαλύτερου αντιπάλου της ομάδας είναι ένα πολύ σπουδαίο γενονός. Δεν μπορεί να συγκριθεί όμως με μια κατάκτηση τίτλου. Το να κερδίσεις ένα τρόπαιο θέλει τρομερές θυσίες. Είναι πολύ διαφορετικό να παίρνεις την ικανοποίηση της κατάκτησης γιατί βλέπεις τους κόπους σου να ανταμείβονται. Η νίκη στον Πειραιά ήταν πολύ έντονη και αυτή, αλλά όχι, δεν συγκρίνεται με τίποτα το Κύπελλο».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0