Face to Face

Ο Ντουντού Σεαρένσε στο BN Sports: «Αν πήγαινα τον χρόνο πίσω, δεν θα έφευγα ποτέ από τον Ολυμπιακό» (video)

Ο Ντουντού Σεαρένσε στο BN Sports: «Αν πήγαινα τον χρόνο πίσω, δεν θα έφευγα ποτέ από τον Ολυμπιακό» (video)

Δέθηκε με το κοινό του Ολυμπιακού όσο λίγοι και ένιωσε το πάθος ως γνήσιος… Βραζιλιάνος. Ο Ντουντού Σεαρένσε ανοίγει την καρδιά του στο BN Sports και θυμάται την παρουσία του στην Ελλάδα και τον Πειραιά.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Αύγουστος του 2008. Ο Σωκράτης Κόκκαλης πυροδοτεί μία από τις κλασσικές… βόμβες του και φέρνει στην Ελλάδα το βασικό στέλεχος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που τότε, είχε παντοδυναμία στη Ρωσία. Ο Ντουντού Σεαρένσε κάνει την ομάδα του Πειραιά να… ξηλώσει τα ταμεία της και παίρνει το αεροπλάνο για τη χώρα μας, ώστε να στελεχώσει το μεγάλο πρότζεκτ του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Είναι από τους παίκτες που έζησαν τα πάντα με τους οπαδούς της ομάδας. Πανηγύρισε, έκλαψε, ήρθε σε κόντρα, άκουσε αποδοκιμασίες αλλά στο τέλος της μέρας, τους αποθεώνει. Ο παλαίμαχος μέσος μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports και μοιράζεται τις μοναδικές ιστορίες που έζησε με τους «ερυθρολεύκους».

  • Πως ένιωσες όταν ήρθε η πρόταση από τον Ολυμπιακό;

«Ένιωσα πολύ ωραία γιατί μιλάμε για έναν από τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης. Μου άρεσε το πρότζεκτ, ο τρόπος που έπαιζε η ομάδα, τα πάντα. Ήταν πολύ ωραίο όταν άκουσα πως με θέλουν»

  • Είχες άλλες προτάσεις και γιατί επέλεξες τον Ολυμπιακό;

«Θυμάμαι που ήμουν στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας και μόλις είδα την πρόταση του Ολυμπιακού την δέχτηκα αμέσως. Μου άρεσε το πάθος που είχαν οι οπαδοί του, πως ζούσαν τα παιχνίδια αλλά και την ζωή στην Ελλάδα. Μου άρεσε πολύ που ήρθα και αγάπησα τα πάντα εκεί. Για αυτό και μέχρι σήμερα, η ομάδα και η χώρα είναι μέσα στην καρδιά μου και συνεχώς θυμάμαι πάρα πολλά πράγματα από την παρουσία μου εκεί»

  • Στην πρώτη σου σεζόν στην Ελλάδα, συνάντησες τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ποια είναι άποψή σου για εκείνον;

«Θεωρώ πως είναι από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο. Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό με εξέλιξε σε έναν από τους καλύτερους παίκτες της Ελλάδας. Ο τρόπος παιχνιδιού μας έκανε χαρούμενο τον κόσμο και αυτό έκανε χαρούμενους και εμάς. Είχε ένα τρομερό σκεπτικό και σύστημα που έκανε τον σύλλογο συνεχώς καλύτερο»

3323419.jpg

  • Προσαρμόστηκες γρήγορα ή δυσκολεύτηκες;

«Ήταν εύκολο για εμένα. Μου άρεσε τόσο ο καιρός που ήταν ζεστός, οι άνθρωποι πολύ ευγενικοί αλλά και μέσα στον σύλλογο υπήρχαν αρκετοί λατινοαμερικάνοι. Η ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκης ήταν τόσο μοναδική που δεν γινόταν να μην την απολαύσεις. Πάντα ήθελα να παίζω και καλύτερα για να βλέπω το κοινό να είναι σε τέτοια κατάσταση»

  • Τι σου έκανε περισσότερο εντύπωση στην πρώτη σου σεζόν;

«Όπως είπα και πριν, η ατμόσφαιρα. Το πάθος που είχαν οι οπαδοί, το γεγονός πως ήμασταν μία εξαιρετική ομάδα και όλο αυτό έβγαινε στο χορτάρι. Ήταν τρομερό το κλίμα και απολάμβανα να παίζω σε αυτό το γήπεδο

  • Εκείνη τη σεζόν τα πήγατε αρκετά καλά στην Ευρώπη, καθώς κερδίσατε τόσο τη Μπενφίκα όσο και τη Χέρτα. Ποιο ήταν το μυστικό;

«Ήταν δύο ιστορικά παιχνίδια για τον Ολυμπιακό. Όλοι στην Ελλάδα και στην ομάδα τα περίμεναν και θεωρώ πως οι νίκες έχουν μείνει στην ιστορία. Το μυστικό ήταν πως είχαμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Αρκετά καλούς για το επίπεδο της Ελλάδας και για αυτό δείξαμε την αξία μας στην Ευρώπη. Ήμασταν πολύ καλοί στο τακτικό κομμάτι κιόλας»

  • Όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο θυμάται τον μεγάλο τελικό εναντίον της ΑΕΚ. Το τρελό 4-4 με τα πολλά πέναλτι. Πες μου τι θυμάσαι περισσότερο από τότε;

«Είναι από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ζωής μου. Ήταν ο καλύτερος τελικός του θεσμού. Ήταν φανταστικό και ιστορικό κατά την γνώμη μου. Νιώθω ευλογημένος που έπαιξα σε τέτοιο τελικό. Το παιχνίδι είχε τόσο πάθος, πίεση ενώ ο κόσμος μας περίμενε έξω και πανηγύριζε μέχρι τα ξημερώματα. Ήταν κάτι απίστευτο»

  • Είχες σκοράρει κιόλας. Ποια είναι η πιο δυνατή εικόνα σου από τότε που σκόραρες;

«Το τρελό πάθος εκείνης της στιγμής. Ο κόσμος ήταν σε άλλο πλανήτη, εμείς στο γήπεδο είχαμε τρελαθεί. Ήταν μοναδικό συναίσθημα. Υπήρχε μία τρέλα και όταν σκοράρα ήταν… σαν μπαμ ξέρεις»

  • Ποιο γκολ ήταν το καλύτερο που πέτυχες με τον Ολυμπιακό και ο αγαπημένος σου συμπαίκτης;

«Εννοείται το τέρμα μου με την ΑΕΚ στον τελικό αλλά και κόντρα στον Πανιώνιο με το φάουλ που πήραμε τη νίκη. Αξέχαστο τέρμα. Τώρα, καλύτερος συμπαίκτης θα έλεγα τους Βραζιλιάνους όπως ο Ντιόγκο ή ο Λεονάρντο αλλά και οι Γκαλέτι, Τοροσίδης, Νικοπολίδης, γενικά είχαμε εξαιρετική ομάδα»

  • Λίγο πριν φύγεις, υπήρξαν κάποιες αποδοκιμασίες προς εσένα. Πως ένιωσες για αυτό;

«Το 2011, ήθελα να προλάβω να πάω στο Μουντιάλ του 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας. Δεν ήμουν βασικός στον Ολυμπιακό και ούτε σε καλή κατάσταση, οπότε θεώρησα πως αν έφευγα θα ήταν καλύτερα για εμένα αλλά και την ομάδα. Τότε είχε έρθει και η κρίση, οπότε θα βοηθούσα το κλαμπ στο οικονομικό. Δεν θα πλήρωνε το βαρύ συμβόλαιό. Προστάτεψα την ομάδα και ήθελα να πάω στο Παγκόσμιο Κύπελλο κιόλας. Αν με ρωτήσεις τώρα αν θα το έκανα τώρα, θα σου έλεγα όχι. Δεν θα έφευγα ποτέ από τον Ολυμπιακό. Θα έμενα για πάντα εκεί. Αγάπησα και αγαπώ τον Ολυμπιακό»

  • Ήταν εύκολο να φύγεις;

«Δεν ήταν τόσο εύκολο, όχι. Χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να το αποφασίσω και δεν μου άρεσε που έφυγα»

  • Ποια είναι η πιο δυνατή στιγμή σου με τον Ολυμπιακό;

«Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη δυνατή στιγμή με τον Ολυμπιακό. Το ότι ήμουν στον Ολυμπιακό, είναι η καλύτερη ανάμνηση που θα μπορούσα να έχω. Κάθε στιγμή που πέρασα σε αυτό το κλαμπ»

  • Παρακολουθείς τον Ολυμπιακό και τώρα και αν θα ήθελες να επιστρέψεις από άλλο ρόλο;

«Δυστυχώς όχι πάντα γιατί έχουμε μεγάλη διαφορά ώρας. Και βέβαια θα ήθελα να επιστρέψω σε άλλο πόστο και όχι μόνο ποδοσφαιρικό. Ασχολούμαι με τις επενδύσεις πλέον στη Βραζιλία και θα μου άρεσε να κάνουμε κάποιες δουλειές με τον Ολυμπιακό. Ακόμα θα ήθελα να προτείνω κάποιους ποδοσφαιριστές στην ομάδα για να τους φέρω στην Ελλάδα»

  • Έχεις προτείνει κάποιον μέχρι τώρα;

«Όχι ακόμα αλλά θέλω»

  • Είχες ποτέ πρόταση από άλλη ελληνική ομάδα;

«Κοίτα, είχα σαν όνειρο να παίξω σε ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα αλλά από ελληνικές ομάδες δεν θα έπαιζα πουθενά αλλού. Μόνο στον Ολυμπιακό»

  • Πες μου μία ιδιαίτερη ιστορία όσο ήσουν στον Ολυμπιακό

«Θυμάμαι πως όταν ήρθα στον Ολυμπιακό, ένας Βραζιλιάνος είχε πάει στη Σαντορίνη και έλεγε πως είναι ο πατέρα μου επειδή μοιάζαμε κάπως. Δεν πλήρωσε απολύτως τίποτα (γέλια). Ήταν τρομερό»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0