EuroLeague Final-4 2022

Ο Πάρις Λι στο BN Sports: «Ο Τζέιμς μας είπε ότι η ατμόσφαιρα θα ήταν τρελή - Ολυμπιακός ή Εφές την κατάκτηση της Euroleague»

Ο Πάρις Λι στο BN Sports: «Ο Τζέιμς μας είπε ότι η ατμόσφαιρα θα ήταν τρελή - Ολυμπιακός ή Εφές την κατάκτηση της Euroleague»
Στον απόηχο της συγκλονιστικής σειράς μεταξύ Ολυμπιακού και Μονακό, το BN Sports εντόπισε τον Πάρις Λι, ο οποίος άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για καταστάσεις και πρόσωπα της πιο έντονης σεζόν που έχει βιώσει!

Συνέντευξη στον Αντώνη Νιανιά

Συνώνυμα του το πάθος, η ένταση και η γενικότερη refuse to loose νοοτροπία. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα τον βίωσε από πρώτο χέρι, αντιμετωπίζοντας έναν εξαιρετικό αθλητή στην άμυνα, που δίνει παράλληλα λύσεις στο επιθετικό παιχνίδι των Μονεγάσκων

Μεταξύ άλλων μας μίλησε για την φετινή Euroleague, το Final Four, την εμπειρία του στο ΣΕΦ, αλλά και για τον Κέβιν Ντουράντ.
se.jpg

Όντας πρωτοεμφανιζόμενος στην Euroleague, θα ήθελα να μου σχολιάσεις το επίπεδο της διοργάνωσης.

«Ήταν ακριβώς αυτό που περίμενα. Πολύ δύσκολη διοργάνωση με πολύ σωματική επαφή. Στην αρχή ήταν σκληρή για 'μένα, μιλώντας για το ξεκίνημα, αλλά μετά κατάφερα να αντιστρέψω την κατάσταση. Ήταν ζόρικα αλλά παιχνίδι με το παιχνίδι γινόμουν καλύτερος και ανταπεξήλθα».

Μαζί με τους συμπαίκτες σου κάνατε μεγάλη εντύπωση στο τουρνουά. Ποιο ήταν το συστατικό που σας ώθησε να κάνετε αυτή την πορεία;

«Όλοι παλέψαμε, ιδιαίτερα όταν ήρθε ο νέος προπονητής! Όλοι μοχθήσαμε για να δείξουμε πόσο πολύ θέλαμε να νικήσουμε. Αντί να μιλάμε γι' αυτό δουλεύαμε. Ο Μάικ Τζέιμς ήταν ένας εξαιρετικός ηγέτης, όπως και οι Βέστερμαν και Τόμας. Έκαναν εξαιρετική δουλειά στο να μας καθοδηγούν, να μας κάνουν να πιστεύουμε στον εαυτό μας. Το να έχουμε αυτές τις προσωπικότητες στα αποδυτήρια ήταν εξαιρετικό για εμάς».
yo.jpg

Μιλώντας για τον Τζέιμς, έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές τους ερυθρόλευκους. Υπήρξε κάποια συμβουλή εκ μέρους του πριν την έναρξη της σειράς;

«To μόνο που μας είπε είναι να είμαστε έτοιμοι για τον κόσμο του Ολυμπιακού. Μας είπε ότι η ατμόσφαιρα θα ήταν τρελή, όπως και έγινε! Είδαμε κάτι πρωτόγνωρο που δεν έχουν συναντήσει ξανά. Μας είπε πάντως να είμαστε πανέτοιμοι, αν δεν είμαστε να μην μπούμε στο παρκέ».

Παρ' όλα αυτά έπαιξες τρεις φορές στον Πειραιά χωρίς να φανεί ότι επηρεάστηκες. Παρέμεινες ψύχραιμος.

«Ήξερα τι θα με περιμένει και ήταν τα πρώτα μου play-off στην Euroleague. Δεν μπορούσα να κάνω κι αλλιώς. Έκανα ότι μπορούσα για να καθαρίσω το μυαλό μου και να μην αφήσω το κοινό να μου χαλάσει την συγκέντρωση. Ένιωσα ότι αν καταφέρω να παίξω μπροστά σε αυτό το κοινό, μπορώ να παίξω σε οποιαδήποτε έδρα».

Μιλώντας για το Game 5, περιέγραψε μου τον τρόπο που το βίωσες. 

«Αγωνιστικά το παιχνίδι αποτέλεσε μία υψηλού επιπέδου παράσταση. Δυστυχώς χρεώθηκα από νωρίς με τέσσερα φάουλ στην τελευταία περίοδο, έχω κάποια ερωτηματικά σε αυτό, αλλά δεν είμαι διαιτητής. Δεν μπορώ να μιλάω γι' αυτά... Έτσι όπως είδαμε τον κόσμο του Ολυμπιακού από πίσω μας στο τέλος, έτσι τους νιώθαμε και ολόκληρο το βράδυ

Από την στιγμή που φτάσαμε στο γήπεδο μιάμιση ώρα πριν τον αγώνα μέχρι το τέλος. Και το τέλος ήταν κάτι πρωτόγνωρο, κάτι τρελό. Όπου κι αν γυρνούσες είχε καπνογόνα και κροτίδες! Ήταν κάτι πολύ ευχάριστο για εμάς, πραγματικά πολύ όμορφο».

Η παρουσία του Κέβιν Ντουράντ σε ώθησε να αποδείξεις πράγματα;

«Το να ξέρω ότι είναι εκεί, πόσο μάλλον ο Μάικ (σ.σ. Τζέιμς) με τον οποίο είναι φίλοι, σίγουρα μας έδωσε λίγη παραπάνω ώθηση. Ήταν πολύ, πολύ ευχάριστο να τον βλέπουμε στην κερκίδα».

Aποτέλεσες έναν εκ των κορυφαίων αμυντικών της διοργάνωσης. Στην αντίπερα όχθη, ποιος ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος που χρειάστηκε να αναλάβεις;

«Φίλε, δεν ξέρω... Είναι τόσοι μα τόσοι καλοί παίκτες! Είναι δύσκολο, γιατί υπάρχουν οι Λάρκιν, Μίτσιτς και Σλούκας. Στην προπόνηση αντιμετωπίζω κάθε μέρα τον Τζέιμς, θα μπορούσα να πω αυτόν αλλά δεν είναι δίκαιο. Δεν έχουμε παίξει αντίπαλοι σε συνθήκες αγώνα. Θα σου έλεγα τον Σλούκα, βασικά όχι το παίρνω πίσω.

Ο Ουίλμπεκιν. Μας έβαλε πάνω από 30 πόντους και τις δύο φορές, είναι τρομερά δύσκολο να αντιμετωπίσεις έναν τέτοιο χειριστή της μπάλας. Με τα τωρινά δεδομένα θα πω τον Ουίλμπεκιν. Και ο Σλούκας είναι κορυφή, θα έλεγα ή αυτόν ή τον Λάρκιν, αλλά ξέχασα τον Σκοτ...»
slou.jpg

Πλησιάζει το επερχόμενο Final Four, θα ήθελα να μου δώσεις το δικό σου φαβορί.

«Είναι δύσκολο να μην πω τον Ολυμπιακό. Είναι και η Εφές και η Μπαρτσελόνα... με τρελαίνεις (σ.σ. γέλια). Νομίζω ότι η δική μας διακλάδωση θα το σηκώσει. Είμαι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Εφές. Η δεύτερη βρήκε την φόρμα της την κατάλληλη στιγμή, ενώ ο Ολυμπιακός έχει για όπλο του την κορυφαία άμυνα».

Η αυταπάρνηση στο παιχνίδι σου θυμίζει στο ελληνικό κοινό τους Παπανικολάου και ΜακΚίσικ. Θα σκεφτόσουν το μέλλον σου στην χώρα μας;

«Eλικρινά αυτή την στιγμή δεν έχω ιδέα. Πρέπει πρώτα να μιλήσω με τον ατζέντη μου και να επικοινωνήσουμε με την ομάδα, δεν ξέρω. Φαντάζομαι ότι πρέπει να περιμένω και να δω τι προτάσεις θα έχω για το ερχόμενο καλοκαίρι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλω να συνεχίσω να κάνω δύσκολη την ζωή των αντιπάλων guard. Προς το παρών περιμένουμε και βλέπουμε».
eas.jpg

Είσαι μόλις 27, έχεις αρκετά μπασκετικά χρόνια μπροστά σου. Αποτελεί το NBA το μεγάλο σου όνειρο;

«Αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο μου όνειρο φίλε. Αδιαμφισβήτητα. Δεν το έχω παρατήσει ακόμη, γι' αυτό και πιστεύω ότι αν έχω ακόμη μία καλή ευρωπαϊκή σεζόν θα με λάβουν υπόψιν. Θα αρχίσουν να συζητούν για 'μένα. Για τώρα ο μεγαλύτερος μου στόχος είναι να προσπαθήσω να κερδίσω κάτι εδώ, δεν έχω δικαίωμα να μιλάω αν δεν κερδίσω κάτι, καλό είναι να πετύχω πριν πάω οπουδήποτε αλλού».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0