Face to Face

O Ανδρέας Τεττέι της Κηφισιάς στο BN Sports: «Όνειρο που πήρα την ελληνική υπηκοότητα - Αξέχαστη η πρόκριση επί του Απόλλωνα Σμύρνης»

O Ανδρέας Τεττέι της Κηφισιάς στο BN Sports: «Όνειρο που πήρα την ελληνική υπηκοότητα - Αξέχαστη η πρόκριση επί του Απόλλωνα Σμύρνης»

Έκανε τη διαφορά στην πρώτη του σεζόν στη Superleague 2 και είναι από τους ποδοσφαιριστές που γράφτηκαν ψηλά στα μπλοκάκια των μεγάλων ομάδων. Ο Ανδρέας Τεττέι ανοίγεται στο BN Sports και μιλάει για την παρθενική του χρονιά ως επαγγελματίας αλλά και τη ζωή του μέχρι εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Είναι από τα πρόσωπα που μας απασχόλησαν αρκετά μέσα στη σεζόν. Η Superleague 2 δεν είναι απλά η δεύτερη κατηγορία της χώρας μας αλλά και μία πηγή «διαμαντιών», τα οποία με την κατάλληλη εξέλιξη, μπορούν να ανοίξουν τα φτερά τους για κάτι παραπάνω. Αυτό συμβαίνει και με τον Ανδρέα Τεττέι.

Ο 21χρονος επιθετικός πραγματοποίησε μία εξαιρετική πορεία με τη Κηφισιά, καθώς μέτρησε συνολικά 12 γκολ στην παρθενική του σεζόν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο ίδιος, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για την ζωή του αλλά και την εξέλιξη που έχει μέσα από την ομάδα των Βορείων Προαστίων.

Το καλύτερο γκολ του, οι φήμες για Παναθηναϊκό και η «ερωτική» εξομολόγηση προς το… ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά είπε:

  • Αρχικά, πες μου για τη πορεία της φετινής σεζόν. Είσαι ευχαριστημένος;

«Ναι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με την πρώτη μας χρονιά στη Super League 2. Πιστεύω θα μπορούσαμε και καλύτερα να πάμε προς το τέλος αλλά ήταν θέμα συγκέντρωσης. Για πρώτη χρονιά όμως είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι»

  • Για εσένα προσωπικά, είναι η πρώτη σου σεζόν ως επαγγελματίας. Πως την έζησες;

«Για εμένα αυτή η σεζόν ήταν απίστευτη. Μου άρεσε πολύ γιατί πρώτη φορά έκανα ταξίδια με την ομάδα, μπήκα στο κλίμα ενός επαγγελματία. Ήταν μία τρομερή εμπειρία για εμένα και το έζησα πολύ έντονα»

275603877_368741588589341_8359139956677259573_n.jpg

  • Πάμε στην καριέρα σου. Πως ξεκίνησες το ποδόσφαιρο και αν έχεις κάποιο είδωλο;

«Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο σε πολύ νεαρή ηλικία. Ο Μιχάλης Καβαλιέρης, βοηθός προπονητής του Τάκη Λεμονή τότε, στον Ολυμπιακό, με πήρε και με έγραψε σε μία ομάδα, καθώς έκανα πολύ παρέα με τον γιο του. Ήμασταν αχώριστοι και πήγαμε μαζί να ξεκινήσουμε ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα ξεκίνησα. Έπειτα ήρθε η Κορωνίδα Γαλατσίου και μετά ο ΠΑΟ Ρουφ, όπου αγωνίστηκα και σε κάποια ματς με την ανδρική ομάδα. Τώρα ως είδωλο, δεν έχω κάποιον. Μου αρέσουν πολλοί ποδοσφαιριστές αλλά δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο»

  • Έζησες ποτέ τον ρατσισμό;

«Ευτυχώς όχι. Δεν είχα ζήσει ποτέ τον ρατσισμό και αυτό ήταν καλό για εμένα. Ευτυχώς που δεν είχα τέτοιο πρόβλημα πουθενά»

278863601_397943399002493_5095939643297994103_n.jpg

  • Θεωρείς πως το ποδόσφαιρο σου άλλαξε τη ζωή;

«Το πιστεύω ναι. Με έκανε πιο συγκεντρωμένο αλλά και πιο σοβαρό. Όταν μπήκε στη ζωή μου και κατάλαβα πως το έκανα καλά, άρχισε να σοβαρεύει και να με κάνει και εμένα πιο ώριμο»

  • Για το θέμα της Κηφισιάς. Πως επέλεξες να πας εκεί;

«Ο κύριος Πρίτσας με προσέγγισε όσο ήμουν στο Ρουφ. Για την ακρίβεια είχα έναν δικό μου άνθρωπο που τον εμπιστευόμουν και είχε μιλήσει μαζί του. Μου είπε να πάω εκεί και πήγα»

262932636_303599441770223_5870397401578959634_n.jpg

  • Στη Κηφισιά συνάντησες τον Νίκο Κούστα. Μαζί ανεβάσατε την ομάδα και ήσασταν μαζί στη Superleague Πες μου λίγο για εκείνον;

«Για εμένα είναι ένας άνθρωπος που έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Μου έμαθε πάρα πολλά και είναι ένας πολύ καλός χαρακτήρας»

  • Στη στιγμή της ανόδου στη Superleague 2, τι θυμάσαι πιο έντονα;

«Ένιωσα πολύ έντονα συναισθήματα όταν νικήσαμε τον Πανιώνιο αλλά και στη φιέστα. Ήταν η πρώτη στην καριέρα μου, όπως και η άνοδος. Φυσικά, η πιο έντονη ήταν το γκολ μου με τον Πανιώνιο»

  • Το πρώτο σας παιχνίδι σε επαγγελματικό επίπεδο ήταν η πρόκριση επί του Απόλλωνα Σμύρνης στο Κύπελλο Ελλάδας. Στη συνέχεια εσύ σκόραρες και επί της ΑΕΚ. Μίλα μου για αυτές τις δύο στιγμές.

«Δεν μπορώ να τα ξεχάσω αυτά τα δύο. Ειδικά την πρόκριση με τον Απόλλωνα. Ήταν η πρώτη μας σεζόν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και νικήσαμε μία ομάδα που είναι ακόμα πιο ψηλά από εμάς. Χάρηκα πάρα πολύ για τον Καλλέργη που έβαλε το γκολ, το πανηγυρίσαμε και έξαλλα. Ήταν κάτι μοναδικό. Και εννοείται πως χάρηκα όταν σκόραρα επί της ΑΕΚ και έφερα την ισοπαλία. Βέβαια απέναντι στην Ένωση, επειδή είχαμε χάσει το προηγούμενο παιχνίδι με 4-0, μου φάνηκε περίεργο να το πανηγυρίσω αλλά το χάρηκα εξίσου πολύ»

  • Πέτυχες 13 γκολ μέσα στη σεζόν. Ποιο ήταν το πιο σημαντικό για εσένα;

«Θα έλεγα με τον Λεβαδειακό εκτός έδρας. Το 1-1. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό γκολ που έβαλα και ήταν και ένα τέρμα που μου άρεσε πολύ»

  • Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη νέα σεζόν;

«Οι στόχοι μου είναι να αρχίσω… γυμναστήριο (γέλια). Να ετοιμαστώ για τη νέα σεζόν. Δεν έχω ιδέα τι θα γίνει από του χρόνου. Μέχρι στιγμής είμαι παίκτης της Κηφισιάς και δεν έχω ακούσει κάτι άλλο. Οπότε εγώ κοιτάω να προετοιμαστώ για τη νέα σεζόν με την Κηφισιά. Δεν ξέρω αν θα αλλάξει κάτι μέσα στο καλοκαίρι»

  • Πάνω σε αυτό, επειδή έχεις ακουστεί σε πολλά δημοσιεύματα για Παναθηναϊκό. Εσύ προσωπικά τι έχεις να πεις για αυτές τις φήμες;

«Δεν έχω να πω κάτι είναι η αλήθεια. Δεν είναι δική μου δουλειά το τι θα γίνει. Εγώ κάνω τη δουλειά μου μέσα στο γήπεδο και παίζω το παιχνίδι μου. Άλλοι τα κανονίζουν αυτά. Το όνειρο μου φυσικά είναι να παίξω σε υψηλό επίπεδο. Είτε εδώ, είτε στο εξωτερικό»

«Το να πάρω την ελληνική υπηκοότητα ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να μου συμβεί καθώς ήταν το όνειρο μου από τότε που ήμουν μικρός και έβλεπα την Εθνική Ελλάδας. Πάντα ήθελα να παίξω και να τιμήσω αυτή τη φανέλα και τη χώρα που γεννήθηκα. Εννοείται πως ο στόχος μου είναι να το καταφέρω και αξίζω μία τέτοια ευκαιρία. Είμαι και νιώθω Έλληνας»

  • Τι σημαίνει το ποδόσφαιρο για εσένα;

«Το ποδόσφαιρο για εμένα είναι μία ευχαρίστηση στη ζωή μου. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να με κάνει πιο χαρούμενο. Δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς το ποδόσφαιρο. Θέλω να ζήσω στιγμές που θα θυμάμαι για όλη μου τη ζωή

Πηγή φωτογραφιών: Kifisia FC

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0