Face to Face

Ο Ροδόλφο Αρουαμπαρένα στο BN Sports: «Εξαιρετική επιλογή για την ΑΕΚ ο Αλμέιδα - Φαβορί για το Champions League η Λίβερπουλ, αλλά πώς να ξεγράψεις τη Βιγιαρεάλ;» (video)

Ο Ροδόλφο Αρουαμπαρένα στο BN Sports: «Εξαιρετική επιλογή για την ΑΕΚ ο Αλμέιδα - Φαβορί για το Champions League η Λίβερπουλ, αλλά πώς να ξεγράψεις τη Βιγιαρεάλ;» (video)
Ο Ροδόλφο Αρουαμπαρένα, ο άνθρωπος που «τσέκαρε» το τελευταίο εισιτήριο της Βιγιαρεάλ για τα ημιτελικά του Champions League -πριν το φετινό «έπος»- μιλά στο BN Sports για τη ρεβάνς με τη Λίβερπουλ (03/05, 22:00), το σύντομο πέρασμά του από την ΑΕΚ, αλλά και τον νέο προπονητή της «Ένωσης»: τον συμπατριώτη του, Ματίας Αλμέιδα!
Σχετικά Άρθρα
Συνέντευξη στον Φάνη Τσοκανά
 
Η έκσταση της πρόκρισης επί της Ίντερ. Το χαμένο πέναλτι στα τελευταία δευτερόλεπτα κόντρα στην Άρσεναλ.

Δύο εικόνες εκ διαμέτρου αντίθετες, αλλά εξίσου απαραίτητες για να περιγράψει κανείς την πορεία της Βιγιαρεάλ έως τα ημιτελικά του Champions League τη σεζόν 2005/06.
 
Εν έτει 2022, επέστρεψε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και παρότι βρίσκεται με την «πλάτη» στον τοίχο, μετά το 2-0 (27/04) του πρώτου ματς κόντρα στη Λίβερπουλ, ο Ροδόλφο Αρουαμπαρένα, ο άνθρωπος που «υπέγραψε» την πρώτη «απόβαση» σε αυτήν τη φάση του Champions League πριν 16 χρόνια, θέλει να αφήσει ένα παραθυράκι ελπίδας ανοικτό για το αγαπημένο του «κίτρινο υποβρύχιο», στο οποίο χάρισε την πιο παραγωγική επταετία της ποδοσφαιρικής τους καριέρας.


«Στο ποδόσφαιρο 1+1, δεν κάνει πάντα 2!» τονίζει, κι αν μοιάζει υπερβολή, ποιος μπορεί να το αναιρέσει; Το βίωσε, άλλωστε, όταν σκόραρε -ανέλπιστα- με κεφαλιά για να έρθει μία πρόκριση, ενώ ο βιρτουόζος Ρικέλμε εκτέλεσε ίσως το χειρότερο πέναλτι της καριέρας του και «σφράγισε» έναν αποκλεισμό.
 
Ο άλλοτε προπονητής της Μπόκα Τζούνιορς και νυν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μιλά στο BN Sports για την επερχόμενη «μάχη» της Βιγιαρεάλ με τη Λίβερπουλ (03/05, 22:00) στη ρεβάνς των «4» του Champions League, το πέρασμά του από την ΑΕΚ, αλλά και τον νέο της τεχνικό, Ματίας Αλμέιδα, που στις τρεις φορές που τον αντιμετώπισε, είτε ως παίκτη, είτε ως προπονητή, δεν κατάφερε να τον «πληγώσει».
arruabaren.jpg
 
-Πώς κρίνετε το πρώτο ματς;
«Η Λίβερπουλ κυριάρχησε. Είναι μία ομάδα που ασκεί πάρα πολύ μεγάλη πίεση στον αντίπαλο και δεν τον αφήνει να 'αναπνεύσει' Η Βιγιαρεάλ δεν μπόρεσε να βρει σε καμία περίπτωση τις ευκαιρίες που της έδωσαν οι Γιουβέντους και Μπάγερν Μονάχου, ώστε να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Το 2-0 ήρθε απολύτως φυσιολογικά».
 
-Υπάρχει φαβορί για το φετινό Champions League;
«Σαφώς και είναι η Λίβερπουλ! Τουλάχιστον για εμένα. Είναι η καλύτερη και πιο δεμένη ομάδα έως τώρα στη διοργάνωση, με πλουραλισμό στο παιχνίδι της και απίστευτο ατομικό ταλέντο. Ωστόσο, και τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών, παραμένουν ανοικτά».
 
-Δηλαδή η Βιγιαρεάλ μπορεί να επιστρέψει από το 2-0;
«Στο ποδόσφαιρο πάντα έχεις δικαίωμα στο όνειρο. Η πρόκριση, όσο κι αν βρίσκεται στην πλευρά της Λίβερπουλ, δεν έχει κλείσει. Ναι, είναι τρομερά δύσκολο, αλλά στο ποδόσφαιρο 1+1 δεν κάνει πάντα 2! Η Βιγιαρεάλ δεδομένα θα πάρει μεγαλύτερο ρίσκο και θα προσπαθήσει να πιέσει πιο ψηλά. Αν το παιχνίδι της φέρει ένα γρήγορο γκολ; Ποτέ δεν ξέρεις».


-Πάντως και στα ημιτελικά να σταματήσει η πορεία της, το έργο του Ουνάι Έμερι είναι ήδη τεράστιο.
«Πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο προπονητή, που φροντίζει οι ομάδες του να είναι ανταγωνιστικές απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Κατάφερε να κάνει τη Βιγιαρεάλ ένα πολύ δεμένο σύνολο, που δεν παρατά κανένα παιχνίδι. 
 
Κατά αυτόν τον τρόπο, ήρθε και ο περσινός τίτλος στο Europa League. Αξίζει κάθε έπαινο και σίγουρα, μόνο οι προκρίσεις επί των Γιουβέντους και Μπάγερν Μονάχου, όπως και η επιστροφή της ομάδας στα ημιτελικά του Champions League, είναι τεράστιες επιτυχίες».

-Βρεθήκατε στη θέση των σημερινών παικτών της Βιγιαρεάλ πριν 16 χρόνια. Τι θυμάστε από τότε;
«Εκείνο το παιχνίδι με την Άρσεναλ δεν το ξεχνώ ποτέ. Ήμασταν πολύ καλύτεροι. Αν δεν κάνω μεγάλο λάθος, η μόνη τους σημαντική ευκαιρία στη ρεβάνς, ήρθε προς το τέλος του παιχνιδιού, σε μία αντεπίθεση με τον Ανρί. Αν είχε βάλει εκείνο το πέναλτι ο Ρικέλμε...
 
Στην παράταση θα ήταν όλα διαφορετικά, αλλά η αλήθεια είναι πως χάσαμε σημαντικές ευκαιρίες, που υπό άλλες συνθήκες, χωρίς την ίδια πίεση από την τεράστια σημασία του αγώνα, δεν θα τις είχαμε αφήσει ανεκμετάλλευτες».
 

-Έναν χρόνο αργότερα, φορέσατε και τη φανέλα της ΑΕΚ. 
«Ήταν πολύ σύντομο το πέρασμά μου από την Ελλάδα, αλλά είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Η ΑΕΚ είναι ένας σπουδαίος σύλλογος, με απίστευτους οπαδούς».
 
-Θα επιστρέφατε στην Ελλάδα ως προπονητής; Είχε ακουστεί το όνομά σας παλαιότερα.
«Ποτέ μην λες ποτέ. Δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει το μέλλον. Προς το παρόν, όμως, παραμένω απόλυτα συγκεντρωμένος στην εθνική ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων».
 
-Ένας συμπατριώτης σας, ο Ματίας Αλμέιδα, είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Ποια η γνώμη σας για αυτόν;
«Υπήρξε πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής τόσο για τους συλλόγους που αγωνίστηκε, όσο και για την εθνική ομάδα της Αργεντινής. 
 
Ως προπονητής, πλέον, έδειξε μεγάλο θάρρος αναλαμβάνοντας τη Ρίβερ Πλέιτ, σε μία πολύ δύσκολη στιγμή της ιστορίας της. Ήταν μία απόδειξη πως δεν φοβάται την πίεση. Έχοντας τις εμπειρίες από το MLS και τις επιτυχίες από το Μεξικό, είναι μία εξαιρετική επιλογή και έχει όλο το πακέτο για να βοηθήσει την ΑΕΚ».
αεκ-ριβαλντο.jpg

-Πλέον, ως προπονητής εθνικής ομάδας, πώς είναι η εμπειρία σας;
«Έχει τεράστιες διαφορές από αυτήν σε έναν σύλλογο, αλλά είναι εξίσου έντονη. Από τη μία, δεν υπάρχει η καθημερινή τριβή στην προπόνηση, περνάς λιγότερες ώρες με την ομάδα, αλλά από την άλλη, διαρκώς ταξιδεύεις, ώστε να παρακολουθήσεις αγώνες, προπονήσεις, να μιλήσεις με προπονητές και παίκτες».
 
-Στις 7 Ιουνίου, αντιμετωπίζετε την Αυστραλία διεκδικώντας το «εισιτήριο» για το Μουντιάλ του Κατάρ. Είστε αισιόδοξος;
«Προφανώς, όπως για κάθε προπονητή, έτσι και για μένα, θα είναι μοναδική εμπειρία να οδηγήσω μία εθνική ομάδα σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά παραμένω συγκεντρωμένος στο σήμερα, δηλαδή στο παιχνίδι με την Αυστραλία. 
 
Εμπιστεύομαι τους παίκτες που έχω στη διάθεσή μου, ξέρω ότι έχουν ταλέντο και θα εμφανιστούν πλήρως προετοιμασμένοι για την πρόκληση που έχουν μπροστά τους».
United Arab Emirates appoint Rodolfo Arruabarrena ahead of World Cup  playoffs
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0