Face to Face

Ο Άλαν Πουλίδο στο BN Sports για τον Ματίας Αλμέιδα: «Προπονητής-σύμβολο για τους παίκτες, που θα πετύχει σπουδαία πράγματα στην ΑΕΚ!»

Ο Άλαν Πουλίδο στο BN Sports για τον Ματίας Αλμέιδα: «Προπονητής-σύμβολο για τους παίκτες, που θα πετύχει σπουδαία πράγματα στην ΑΕΚ!»

Ο Άλαν Πουλίδο, ένας γνώστης των ελληνικών γηπέδων και από τα αγαπημένα «παιδιά» του Ματίας Αλμέιδα στην Τσίβας, «σκιαγραφεί» για χάρη του BN Sports τον νέο προπονητή της ΑΕΚ!

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη στον Φάνη Τσοκανά


Αύγουστος 2016. Ο Ματίας Αλμέιδα, δίνει την έγκρισή του και ο άλλοτε επιθετικός του Ολυμπιακού, Άλαν Πουλίδο, μετά από ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα, υπογράφει στη μεξικάνικη Τσίβας.

Υπό τις οδηγίες του μεγαλουργεί. Συμβάλει τα μέγιστα στην κατάκτηση του νταμπλ εν έτει 2017, αλλά και του Champions League Κεντρικής Αμερικής, έναν χρόνο αργότερα.

Πέντε χρόνια μετά, ακολουθούν διαφορετικούς «δρόμους», αλλά ο επιθετικός του Κάνσας -πλέον- «σκιαγραφώντας» τον νέο προπονητή της ΑΕΚ για λογαριασμό του BN Sports, μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον Ματίας Αλμέιδα.

Έναν ιδιαίτερο προπονητή, όπως εξομολογείται, πραγματικό σύμβολο για τους παίκτες του! 

Alan Pulido se despide de Matías Almeyda en sus redes sociales - Los Pleyers


-Ποια η άποψή σου για τον Ματίας Αλμέιδα;

«Η παρουσία του στο Μεξικό τον βοήθησε πολύ στο να ξετυλίξει τις ικανότητές του.

Πάντα για εμένα θα είναι ένας ιδιαίτερος προπονητής. Εκτός από τον ποδοσφαιρικό τομέα, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ανθρώπινο κομμάτι. Γίνεται σύμβολο για τους παίκτες.

Δεν είναι εύκολο να πετύχει κάτι τέτοιο ένας τεχνικός, για αυτό και τον θεωρώ ιδιαίτερο. Ξέρει πώς να κατευθύνει το σύνολο».


-Ως προς το στυλ του ποδοσφαίρου που του αρέσει να παίζει;

«Πρώτο του μέλημα είναι να έχει μία συμπαγή ομάδα, σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Θέλει οι έντεκα που βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο να επιτίθενται και να αμύνονται μαζί. Η πρώτη γραμμή άμυνας είναι η επίθεση και οι ιδέες του για το παιχνίδι δεν αλλάζουν εύκολα. Άλλωστε, στην έως τώρα καριέρα του, έφεραν σημαντικά αποτελέσματα. Γιατί να το κάνει;

Θέλει να βλέπει την ομάδα του να έχει συνεχώς την μπάλα στα πόδια της, ωστόσο, αλλιώς προσαρμόζεται το ένα σύνολο σε μία στρατηγική, κι αλλιώς ένα άλλο. Χρειάζεται χρόνος.

Παρόλα αυτά, αφήνει χώρο στους παίκτες του να εκφραστούν πιο ελεύθερα εντός του αγωνιστικού χώρου».

-Ποιο θεωρείς πως είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του;

«Σίγουρα η αντίληψή του σε τακτικό, αλλά και σε ανθρώπινο επίπεδο. Καταλαβαίνει πότε ο παίκτης δεν είναι καλά. Μιλάει αρκετά στα αποδυτήρια, θέλει να βρίσκεται κοντά στους ποδοσφαιριστές. Ακόμα και για φαγητό εντός της εβδομάδας φρόντιζε να μας καλεί, ώστε να δεθούμε περισσότερο.

Στα ματς και τις προπονήσεις εμπνέει τον απαιτούμενο σεβασμό, αλλά έχει τον δικό του τρόπο να τον κερδίζει, χωρίς να είναι απόμακρος.

Ξέρει πώς να φτιάξει ένα υπέροχο γκρουπ. Πώς να πείσει τους παίκτες του να βγαίνουν όλοι μαζί με το 'μαχαίρι στα δόντια' για να παλέψουν.

Θεωρώ πως δεν έχει δείξει τις πλήρεις δυνατότητές του. Έχει κάνει μία τεράστια καριέρα ως ποδοσφαιριστής, ξέρει να αναγνωρίζει τους διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού και να προετοιμάζεται για αυτούς. Άλλωστε, πώς αλλιώς θα κατακτούσε πρωτάθλημα;»
Chivas. Así fue el once que ganó el campeonato ante Tigres - Grupo Milenio


-Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα τον έκανε τόσο αγαπητό στο Μεξικό;

«Το γεγονός πως οδήγησε την ομάδα στον τίτλο, έχοντας μόνο Μεξικανούς ποδοσφαιριστές, απέναντι σε πλουσιότερους συλλόγους ή με καλύτερα ρόστερ, νομίζω πως τον έκανε τόσο αγαπητό.

Όπως οι παίκτες, έτσι και ο κόσμος της Τσίβας, ριχνόταν στη ‘μάχη’ για αυτόν, πήγαινε για ‘πόλεμο’ μαζί του. Όλοι κατάλαβαν πόσο σπουδαίο έργο είχε συντελέσει και πόσο βοήθησε στην ανάπτυξη του εγχώριου ποδοσφαίρου».

-Στη Σαν Χοσέ, όμως;

«Όταν ένας προπονητής αναλαμβάνει μία ομάδα, προσπαθεί να δουλέψει με βάση μία ιδεολογία. Όπως φάνηκε, με τη Σαν Χοσέ υπήρξε απόσταση στο συγκεκριμένο κομμάτι. Προσπάθησε να βγάλει το καλύτερο δυνατό από τον κάθε παίκτη, είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά προπονητής και σύλλογος αποφάσισαν να μην συνεχίσουν μαζί. Θεωρώ ότι απλώς δεν ταίριαξαν».

-Έχεις περάσει από την Ελλάδα και ξέρεις τι είδους πίεση υπάρχει προς τους παίκτες και τους προπονητές. Θεωρείς πως θα τα καταφέρει;

«Το πάθος στην Ελλάδα για το ποδόσφαιρο είναι τεράστιο. Οι ομάδες και οι οπαδοί τους θέλουν το καλύτερο για τον σύλλογο, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται μεγάλη πίεση προς τον προπονητή και τους παίκτες, αλλά ο Ματίας Αλμέιδα ξέρει πώς να την διαχειριστεί. Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω πως θα έχει θετική επίδραση πάνω του.

Το πάθος του κόσμου για το άθλημα θα τον εμπνεύσει, ώστε να πετύχει. Αν έχει στήριξη και ένα πιστό γκρουπ που θα δουλεύει σκληρά, θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Είναι ικανός για σπουδαία πράγματα!»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0