Face to Face

Δύο μεγάλοι ρεπόρτερ της Τσίβας συμφωνούν στο BN Sports για τον Αλμέιδα: «Και βέβαια, θα βοηθήσει την ΑΕΚ»

Δύο μεγάλοι ρεπόρτερ της Τσίβας συμφωνούν στο BN Sports για τον Αλμέιδα: «Και βέβαια, θα βοηθήσει την ΑΕΚ»

Η Τσίβας καραδοκεί στη… γωνία για την επιστροφή του Ματίας Αλμέιδα αλλά η ΑΕΚ είναι εκείνη που έχει το «πάνω χέρι» στην υπόθεσή του και οι δύο δημοσιογράφοι του μεξικάνικου ESPN αναλύουν τον Αργεντινό προπονητή αποκλειστικά στο BN Sports.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Όταν το ελληνικό κοινό είδε την… τρέλα που υπάρχει στη Τσίβας για χάρη του Ματίας Αλμέιδα, αναρωτήθηκε: «Μα καλά, μάγια τους έχει κάνει;». Η απάντηση μοιάζει πιο λογική. Όσο… φιάσκο (όπως το χαρακτήρισε το The Athletic) θεωρήθηκε η παρουσία του στη Σαν Χοσέ στο MLS, τόσο επιτυχημένη ήταν η πορεία του στο Μεξικό, κάνοντας τη Τσίβας μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της χώρας.

Τη Μ. Τετάρτη (20/4), ο Αργεντινός κόουτς βρέθηκε στην Ελλάδα και συζήτησε με την ΑΕΚ για την περίπτωση να την αναλάβει. Με τις εντυπώσεις να είναι αρκετά… θετικές, ο 44χρονος τεχνικός ίσως αποτελέσει τον νέο προπονητή της Ένωσης, χωρίς τίποτα να είναι δεδομένο. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, φαίνεται πως η ενδεχόμενη παρουσία του στην ΑΕΚ, να βοηθήσει την ομάδα.

Αυτό υποστηρίζουν αποκλειστικά στο BN Sports οι δύο δημοσιογράφοι του μεξικάνικου «ESPN», οι οποίοι ασχολούνται με θέματα της Τσίβας. Αμφότεροι ανέλυσαν τον 44χρονο προπονητή ενώ συμφώνησαν πως η βοήθεια προς την ΑΕΚ θα είναι αρκετά σημαντική.

1578373298_976543_1578373804_noticia_normal_recorte1.jpg

Αναλυτικά είπαν:

Ρικάρντο Καρίνιο: «Χρειάζεται χρόνο για να δουλέψει – Το 2017, στο πρωτάθλημα, πανηγύρισε με μία… κατσίκα»

  • Μίλησέ μου για τον Ματίας Αλμέιδα. Τι σου αρέσει περισσότερο σε εκείνον ως προπονητής;

«Στο Μεξικό καταλάβαινε τέλεια την παράδοση της Γκουανταλαχάρα να παίζει μόνο με Μεξικανούς. Είχε την υποστήριξη του διοικητικού συμβουλίου και πάντα στήριζε τους παίκτες του σε καλές και κακές στιγμές. Είναι ένας εργατικός, νέος προπονητής και αυτό τον βοηθά να είναι κοντά στους παίκτες του. Μου αρέσει η σκέψη του. Είναι λάτρης των λαών των Σαμουράι και έχει μια αξιοθαύμαστη προσωπικότητα

  • Πώς είναι ο χαρακτήρας του;

«Είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο. Είναι ηγέτης για τους παίκτες του και έχει νοοτροπία νικητή. Στο Μεξικό κατέκτησε αρκετά πρωταθλήματα και σε αρκετούς τελικούς δεν ήταν φαβορί, αλλά πέρασε στους παίκτες του τη νοοτροπία του. Έχει δώσει στυλ παιχνιδιού σε όλες τις ομάδες που έχει διαχειριστεί»

  • Τι έκανε και αρέσει τόσο πολύ στους οπαδούς της Τσίβας;

«Η Τσίβας είναι 100% μεξικάνικη ομάδα και δεν ήταν δύσκολο να κερδίσεις τους φιλάθλους. Ο λόγος του είναι συνήθως λαϊκιστικός, αλλά αυτό τον συνόδευσε με αποτελέσματα. Σεβόταν τις παραδόσεις του συλλόγου και ήταν πάντα κοντά στους φιλάθλους. Ο Ματίας λέει συχνά «Είμαι ξένος και πιστεύω περισσότερο στους Μεξικανούς από πολλούς Μεξικανούς.» Και το έκανε σαφές κερδίζοντας σημαντικούς τίτλους.»

  • Η καλύτερη στιγμή του στη Τσίβας;

«Η κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή το 2017. Ο Αλμέιδα εδραίωσε το έργο με τον τρίτο του τίτλο και με στυλ. Ο Τσίβας δεν ήταν φαβορί απέναντι στην Τίγκρες. Ο αντίπαλός τους είναι ένας από τους πιο ισχυρούς οικονομικά και με την καλύτερη ομάδα, αλλά η Γκουανταλαχάρα κέρδισε τον τελικό. Η Αλμέιδα γιόρτασε κουβαλώντας μια… κατσίκα

regreso-matias-almeyda-chivas.jpeg.webp

  • Μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ και γιατί;

«Ο Αλμέιδα μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ επιβάλλοντας το στυλ παιχνιδιού του, αλλά πρέπει να χτίσει έργο. Χρειάζεται χρόνο για να δουλέψει, να έχει παίκτες που προσαρμόζονται στο στυλ του και σταδιακά να βγάζουν αποτελέσματα. Η Ελλάδα μπορεί να είναι ο καταπέλτης του στις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης

  • Γιατί δεν πέτυχε στη Σαν Χοσέ στο MLS;

«Ένα από τα προβλήματα με το MLS είναι ότι προτιμούν το σόου. Δεν τους πειράζει να προσλαμβάνουν καλούς αμυντικούς, προτιμούν επιθετικούς και παιχνίδια με πολλά γκολ. Έτσι φαίνεται στον πίνακα. Ο Σαν Χοσέ πέτυχε 11 γκολ, αλλά δέχτηκε και πολλά τέρματα (17). Η ομάδα δεν μπόρεσε να αντιδράσει σε πολλά παιχνίδια και οι ήττες συνέχιζαν να συσσωρεύονται

  • Μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα;

«Η Αλμέιδα ξέρει ποια είναι η πίεση στην Ευρώπη. Έπαιξε στη Λάτσιο και κατέκτησε το Scudetto. Επέστρεψε στη Ρίβερ Πλέιτ στην πρώτη κατηγορία και στο Μεξικό κέρδισε σημαντικούς τίτλους με τη Γκουανταλαχάρα. Ξέρει ποια είναι η πίεση της Ευρώπης όταν έπαιζε στην Ιταλία. Η Ελλάδα μπορεί να του δώσει την ευκαιρία να αναπτύξει το στυλ του και ο Αλμέιδα μπορεί να φέρει παίκτες από το MLS και από το Μεξικό που μπορούν να χωρέσουν στο ελληνικό πρωτάθλημα.»

  • Ποια ήταν η μεγαλύτερη δουλειά του για τη Τσίβας;

«Υποστήριξη για νέους. Πόνταρε στις βασικές δυνάμεις και κατάφερε να βάλει αρκετούς παίκτες να εδραιωθούν.»

ZAPOPAN, MEXICO - MAY 28:  Matias Almeyda coach of Chivas lifts the champions trophy after the Final second leg match between Chivas and Tigres UANL as part of the Torneo Clausura 2017 Liga MX at Chivas Stadium on May 28, 2017 in Zapopan, Mexico. (Photo by Hector Vivas/LatinContent/Getty Images)

Ομάρ Φλόρες Αλντάνα: «Ισχυρός χαρακτήρας – Το προφίλ του ταιριάζει στα πρότυπα του ελληνικού ποδοσφαίρου»

  • Τι σου αρέσει περισσότερο στον Αλμέιδα ως προπονητής;

«Ο Ματίας Αλμέιδα είναι ένας τεχνικός που έχει σηκώσει πολλή κουβέντα για τις τακτικές του. Κινήσεις που φαίνονται από τις κινήσεις της ομάδας μέσα στο «κουτί».»

  • Πώς είναι ο χαρακτήρας του;

«Οι παίκτες σχολίασαν ότι είναι ένας ισχυρός χαρακτήρας ως προπονητής, αλλά και ως ποδοσφαιριστής. Δίνει συμβουλές για το ποδόσφαιρο και τη ζωή προς τους παίκτες του. Χρησιμοποιήσε μεθόδους που βασίζονται στην ψυχολογία ώστε να έχει μία συγκροτημένη ομάδα»

  • Τι έκανε και αρέσει τόσο πολύ στους οπαδούς της Τσίβας;

«Έκανε την ομάδα ξανά επιτυχημένη, κέρδισε αρκετούς τίτλους με τη Τσίβας και ενίσχυσε τις βασικές δυνάμεις. Ο Ματίας Αλμέιδα διαβεβαιώνει ότι οι παίκτες από τον Νότο είναι έτοιμοι να μείνουν στη Τσίβας και έχουν την ευκολία, όχι μόνο να υπερασπιστούν έναν σύλλογο, αλλά και το κύρος των Μεξικανών

Imago7_Almeyda.jpg

  • Η καλύτερη στιγμή του στη Τσίβας;

«Αν και έφυγε το 2017, πρόλαβε να κατακτήσει το κύπελλο και το πρωτάθλημα, παρόλο που δεν προκριθήκαμε στο Concacaf Champions League. Πρόκειται για ένα συγκροτημένο και καλά σχεδιασμένο έργο που ξεκίνησε το 2015

  • Μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ και γιατί;

«Ναι, είναι τύπος που ταιριάζει στις ανάγκες της ομάδας και τις δυνατότητες να αξιοποιηθεί εκεί. Το πρόβλημα είναι ο ρυθμός με τον οποίο προσαρμόζονται στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για αυτούς που δεν έχουν εμπειρία από εδώ»

  • Γιατί δεν πέτυχε στη Σαν Χοσέ στο MLS;

«Στο MLS υπάρχει περιορισμένο μπάτζετ και το εργατικό δυναμικό είναι περιορισμένο. Είναι δύσκολο να προσαρμοστεί κάποιος»

i.jpeg

  • Μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα;

«Δεν ξέρω γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ δύσκολο. Αν και το προφίλ του Αλμέιδα είναι στα πρότυπα του Έλληνα, είναι ένας προπονητής που ενσωματώνει την ιδεολογία του στην ομάδα»

  • Ποια ήταν η μεγαλύτερη δουλειά του στη Τσίβας;

«Ο τίτλος του πρωταθλητή στη Liga MX που κατέκτησε το 2017 και την έβαλε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, χάρη στην Toronto FC» 

matias-almeyda-chivas-san-jose_crop1635957723675.jpg_242310155.jpg.webp

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0