Face to Face

Ο Γιώργος Γιακουμάκης στο BN Sports: «Εμπειρία ζωής το old firm, αλλά μία επιτυχία με την Εθνική θα συμπληρώσει το παζλ στην καριέρα μου»

Ο Γιώργος Γιακουμάκης στο BN Sports: «Εμπειρία ζωής το old firm, αλλά μία επιτυχία με την Εθνική θα συμπληρώσει το παζλ στην καριέρα μου»

Συμμετοχή στο πλέον παραδοσιακό ντέρμπι του κόσμου. Τσεκ και αυτό για τον Γιώργο Γιακουμάκη. Ο Έλληνας διεθνής στράικερ αγωνίστηκε στο Ρέιντζερς - Σέλτικ (1-2), μπορεί αυτή τη φορά να μη σκόραρε, έζησε, ωστόσο, το old firm και θα το θυμάται για όλη τη ζωή του.

Συνέντευξη στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο

Την περσινή σεζόν αναδείχθηκε με τη Φένλο πρώτος σκόρερ στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Παρότι η ομάδα του τελικά υποβιβάστηκε, για τον Γιώργο Γιακουμάκη ήταν ένα διαβατήριο... μεταγραφής και μάλιστα σε μια ομάδα πρωταθλητισμού, όπως είναι η Σέλτικ! Και αμέσως μετά τη δεύτερη νίκη που έκανε στο μεγάλο ντέρμπι απέναντι στη Ρέιντζερς, από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στη Γλασκώβη, ο Κρητικός επιθετικός μιλάει στο BN Sports για το τι συνάντησε εκεί, αλλά και την επιστροφή του στο κάδρο της Εθνικής ομάδας!

Γιώργο, μου είχες πει μετά το πρωτο old firm που βίωσες στη Γλασκώβη, τότε μάλιστα με το εντυπωσιακό σκορ του 3-0 υπέρ της Σέλτικ, πως η ατμόσφαιρα ήταν κάτι το απίστευτο. Πως είναι τα αυτιά σου, βουίζουν ακόμα;

«Απίστευτο ήταν, βούιζαν όλες τις επόμενες ημέρες. Δεν είχα ξανανιώσει τέτοιο πράγμα. Όποιος δεν έχει ζήσει ένα τέτοιο ματς μέσα στο γήπεδο δεν μπορεί να καταλάβει! Μιλάμε για εμπειρία ζωής».
277734206_5357476064292255_5536179605403493899_n.jpg

Βλέπουμε ότι προσαρμόστηκες πολύ γρήγορα σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και έχεις πάρει μέρος και στις δύο μεγάλες νίκες απέναντι στη Ρέιντζερς στη φετινή χρονιά, αλλά πόσο ξεχωριστό είναι αλήθεια αυτό το παιχνίδι;

«Πάντα τα old firm είναι πολύ ξεχωριστά παιχνίδια! Είναι εμπειρίες ζωής για κάθε ποδοσφαιριστή που συμμετέχει. Η ατμόσφαιρα είναι μαγική. Πράγματι προσαρμόστηκα σχετικά γρήγορα (αν εξαιρέσουμε την αποχή λόγω τραυματισμού). Είναι ένα φανταστικό κλαμπ ευρωπαϊκών προδιαγραφών με εκπληκτικούς φιλάθλους. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».

Ο τρόπος παιχνιδιού της Σέλτικ που έχει πολύ την μπάλα στα πόδια και αγωνιστική πρωτοβουλία. Βοηθάει πολύ περισσότερο από το παιχνίδι στην Ολλανδία; Ποιες είναι οι διαφορές που βλέπεις μεταξύ των δύο πρωταθλημάτων;

«Ακριβώς έτσι είναι, το στυλ παιχνιδιού που παίζουμε είναι ιδανικό για εμένα. Άκρως επιθετικό με πολλές πλαγιοκοπήσεις, δίνοντας μου την ευκαιρία για πολλές τελικές σε κάθε παιχνίδι. Σχετικά με τη σύγκριση μεταξύ του ολλανδικού και σκωτσέζικου πρωταθλήματος, θεωρώ ότι δεν μοιάζουν σχεδόν καθόλου. Το σκωτσέζικο πρωτάθλημα είναι πολύ πιο δύσκολο. Στην Ολλανδία κυριαρχεί πολύ το ενας με έναν στο παιχνίδι τους, ενώ στη Σκωτία οι μονομαχίες και το πάθος κυριαρχούν. Σε ταχύτητα θα έλεγα ότι το σκωτσέζικο είναι πιο γρήγορο».

Επιχειρώντας μία σύγκριση των δύο πρωταθλημάτων που ήδη έχεις αγωνιστεί σε σχέση με την Ελλάδα, τι θα έλεγες πως είναι  αυτό τελικά που μας λείπει;

«Στο ελληνικό πρωτάθλημα θα μιλήσω καθαρά αγωνιστικά και όχι εξωγηπεδικά στο τι πραγματικά μας λείπει. Νομίζω ότι υπάρχει ποιότητα αρκετή στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά το τέμπο του παιχνιδιού είναι εξαιρετικά αργό. Σε αυτό συμβάλουν και οι διαιτητές οι οποίοι σε κάθε άγγιγμα σταματάνε τη φάση. Βέβαια υπάρχει και λάθος νοοτροπία στον Έλληνα. Δηλαδή αν προηγηθεί στο ματς τότε υπάρχει πάρα πολύ σκοπιμότητα και καθυστερήσεις. Αυτά πιστεύω ότι κάνουν το ποδόσφαιρο μας ‘’αντιεμπορικό’’ και είναι η μεγάλη διαφορά».

Σε είδαμε να γυρίζεις και στην Εθνική ομάδα. Πόσο σημαντικό ήταν αυτό για σένα και πόσο μπορεί η Εθνική να βρει ξανά τα βήματα της, ξεκινώντας από τα παιχνίδια στο Nations League και να τερματίσει πρώτη;

«Για εμένα το κεφάλαιο Εθνική είναι πολύ μεγάλο. Νιώθω πάντα τεράστια τιμή όταν φοράω τη φανέλα με το εθνόσημό μας. Όλοι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές θέλουμε να ανεβάσουμε και πάλι την Εθνική μας ομάδα εκεί που αξίζει να βρίσκεται. Προσωπικά είναι ένα μεγάλο απωθημένο να κάνω κάτι όμορφο με την Εθνική. Είναι σαν να μου λείπει ένα κομμάτι από το παζλ (που είναι η καριέρα μου). Πιστεύουμε όλοι πάρα πολύ σ’ αυτό το σύνολο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα κάνουμε ωραία πράγματα στο μέλλον αρχής γενομένης από τα ματς στο Nations League».
5273644.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0