Face to Face

Ο Βλάντισλαβ Νάουμετς συγκλονίζει στο BN Sports για την επίθεση στην Ουκρανία: «Φοβόμαστε – Θέλουμε μόνο ειρήνη, στηρίξτε μας σε όλο αυτό!»

Ο Βλάντισλαβ Νάουμετς συγκλονίζει στο BN Sports για την επίθεση στην Ουκρανία: «Φοβόμαστε – Θέλουμε μόνο ειρήνη, στηρίξτε μας σε όλο αυτό!»

Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι εφιαλτική και ο Βλάντισλαβ Νάουμετς μεταφέρει αποκλειστικά μέσω του BN Sports την κατάσταση στη χώρα μετά την επίθεση της Ρωσίας, δίνοντας το δικό του μήνυμα προς τον ελληνικό και ευρωπαϊκό κόσμο.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Τις τελευταίες ώρες ο πλανήτης βλέπει «παγωμένος» την επίθεση της Ρωσίας προς την Ουκρανία. Βομβαρδισμοί, νεκροί και σκηνικά που μας πάνε πίσω στο 1945, είναι μερικά από αυτά που έχουν συμβεί το τελευταίο 24ωρο, με τους πάντες να δίνουν την δική τους ευχή να μην χαθούν αθώες ζωές. Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει και στην Ουκρανία υπάρχει συναγερμός.

Ουκ ολίγοι ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τα γήπεδα της Ελλάδας, βρίσκονται στη χώρα και ένας από αυτούς είναι ο Βλάντισλαβ Νάουμετς. Ο Ουκρανός άσος που αγωνίστηκε για τρία χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννενα, βρίσκεται στην πόλη Ουζγκόροντ και στέλνει το δικό του μήνυμα, μέσω του BN Sports, για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Αναλυτικά είπε:

  • Πώς είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία;

«Η κατάσταση είναι τραγική. Επιτέθηκαν σχεδόν σε όλες τις στρατιωτικές βάσεις, αεροδρόμια, εξαπέλυσαν επίθεση στις πλησιέστερες πόλεις στη Ρωσία. Γίνεται πόλεμος!»

  • Υπάρχει φόβος;

«Όλοι οι άνθρωποι είναι σοκαρισμένοι από αυτή την κατάσταση και είναι πολύ τρομακτική. Όλοι φοβόμαστε!»

  • Πώς ξεκίνησε και αν είχατε προειδοποιηθεί;

«Τη νύχτα που πέρασε, άρχισαν τους βομβαρδισμούς. Οι άνθρωποι δεν το περίμεναν αυτό και η κατάληψη των περιοχών του Ντονέτσκ, Λουχάνσκ και Χάρκοβο βρίσκεται σε εξέλιξη»

  • Τι προβλήματα δημιουργήθηκαν με αυτήν την επίθεση;

«Κανείς δεν ξέρει. Δεν μπορώ να απαντήσω απλά ξέρω πως οι άνθρωποι μας απλώς προσπαθούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Οι ζωές μας έχουν σημασία αυτή τη στιγμή»

  • Για το ποδόσφαιρο, τι εξέλιξη υπάρχει;

«Το ποδόσφαιρο έχει σταματήσει για κάποιο διάστημα και λόγω των όσων συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, δεν νομίζω πως θα άρχιζε. Είναι δύσκολα τα πράγματα.»

  • Τι είπε η κυβέρνηση στους Ουκρανούς;

«Ο κύριος στόχος είναι η ασφάλεια και η ειρήνη. Η χώρα μας δεν θέλει πόλεμο. Πρέπει να προσπαθήσουμε να παραμείνουμε ήρεμοι αλλά ταυτόχρονα να είμαστε προετοιμασμένοι»

  • Τώρα εσύ και οι δικοί σου πού είστε;

«Αυτή τη στιγμή είμαι στο Ούζγκορντ όπου βρίσκεται η ομάδα μου και οι γονείς μου βρίσκονται στο Zhytomyr κοντά στο Κίεβο. Είμαστε ασφαλείς για την ώρα»

  • Ένα μήνυμα προς το ελληνικό κοινό από την Ουκρανία

«Θα ήθελα να ζητήσω την υποστήριξη σας. Να μην μείνει αδιάφορος ο κόσμος, πηγαίνετε σε συγκεντρώσεις για την υποστήριξη της Ουκρανίας»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0