Face to Face

Η μεγαλύτερη σελίδα για ανάλυση ταλέντων στο BN Sports: «Κορυφαίοι οι Τζόλης και Αγκιμπού – Πρέπει οι ελληνικές ομάδες να επενδύσουν στους νέους» (video)

Η μεγαλύτερη σελίδα για ανάλυση ταλέντων στο BN Sports: «Κορυφαίοι οι Τζόλης και Αγκιμπού – Πρέπει οι ελληνικές ομάδες να επενδύσουν στους νέους» (video)

Το μέλλον του ποδοσφαίρου χτίζεται με γοργούς ρυθμούς και όλο και περισσότερα ταλέντα κάνουν την εμφάνισή τους για τη δημιουργία της νέας εποχής. Ο άνθρωπος πίσω από τη παγκοσμίως κορυφαία σελίδα σκάουτινγκ για ταλέντα, Γιάσεκ Κούλιγκ μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports και αναλύει τα ελληνικά wonderkids και όχι… μόνο!

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Ο κορωνοϊός προκάλεσε το απόλυτο χάος στον ποδοσφαιρικό και όχι μόνο, κόσμο. Ωστόσο, ένα καλό που βγήκε από αυτή τη κατάσταση, ήταν αναμφίβολα η χρησιμοποίηση πολλών νεαρών ποδοσφαιριστών. Ταλέντα κάθε ηλικίας, μπήκαν στα… βαθιά και πλέον είναι έτοιμα να φέρουν το ποδόσφαιρο στη νέα ποδοσφαιρική εποχή.

Ο «μετρ» της ανάλυσης κάθε τέτοιου αθλητή, είναι αναμφίβολα, το «Football Talent Scout». Η κορυφαία σελίδα παγκοσμίως στην εύρεση ταλέντων, που μέρα με τη μέρα φέρνει στο φως όλο και περισσότερους νέους ποδοσφαιριστές. Ο ιδιοκτήτης του, Γιάσεκ Κούλιγκ μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για τα wonderkid της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού ενώ παραδέχθηκε πως ο Τζόλης, είναι το ταλέντο που έχει ξεχωρίσει.

Αναλυτικά είπε:

  • Ποιο είναι το καλύτερο ελληνικό ταλέντο αυτή τη στιγμή και γιατί;

«Δεν θα πρωτοτυπήσω και θα πω τον Χρήστο Τζόλη. Έκανε τεράστια πρόοδο τα τελευταία του χρόνια στον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, είμαι πολύ απογοητευμένος από την πορεία του στην Αγγλία μέχρι τώρα. Ο ενδεχόμενος υποβιβασμός της Νόριτς, θα μπορούσε να τον βοηθήσει. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα ανθίσει στη Championship την επόμενη σεζόν»

  • Ποια είναι η γνώμη σου για τα ελληνικά ταλέντα;

«Θα είμαι ειλικρινής - παρατηρώ πολύ τα Βαλκάνια, αλλά η Ελλάδα απέχει πολύ από το αγαπημένο μου μέρος για σκάουτινγκ. Ανακάλυψα πολλά ελληνικά ταλέντα όλα αυτά τα χρόνια και δυστυχώς τα περισσότερα δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν εκτός Ελλάδας

  • Πιστεύεις ότι η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί τα ταλέντα της;

«Φυσικά, αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα κατά τη γνώμη μου. Οι ελληνικοί σύλλογοι προτιμούν να αγοράζουν ξένους ποδοσφαιριστές αντί να δίνουν μια ευκαιρία στη νεολαία. Αυτή η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει. Το ίδιο ισχύει και για την Τουρκία για παράδειγμα. Πριν λίγο καιρό ο Παναθηναϊκός έδινε ευκαιρία στους νέους, μου άρεσε πολύ, αλλά την τελευταία φορά που έλεγξα την ενδεκάδα τους, είχαν μόνο έναν Έλληνα παίκτη στην αρχική ενδεκάδα - έναν 29χρονο τερματοφύλακα...»

  • Ποια ταλέντα ξεχωρίζεις στην Ελλάδα;

«Κούτσιας και Μιχαϊλίδης από τον ΠΑΟΚ, Αλεξανδρόπουλος από τον Παναθηναϊκό, μου άρεσε και ο Πινακάς στη Λάρισα αλλά δεν τον έχω ακούσει αυτή τη σεζόν»

  • Ποιο είναι το αγαπημένο σου ταλέντο στον κόσμο και γιατί;

«Ο Ζοάο Φέλιξ. Λατρεύω της τεχνικής και της κομψότητάς του, εκτός από το ότι παίζει στην αγαπημένη μου ομάδα, οπότε είμαι λίγο προκατειλημμένος»

  • Ποια είναι η γνώμη σου για τα ταλέντα; Τι πρέπει να κάνετε για να έχετε μια υπέροχη καριέρα;

«Χαρακτήρας, νοοτροπία και εργασιακή ηθική πριν από όλα. Μόνο το ταλέντο δεν είναι αρκετά καλό για να το φτάσει σε υψηλό επίπεδο»

  • Ποιο ταλέντο από την Ελλάδα πιστεύεις ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα και γιατί;

«Μπορεί ο Κούτσιας, αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο «ίσως». Δεν βλέπω πραγματικά κανένα εξαιρετικό ταλέντα που θα μπορούσε να τα καταφέρει σε μια κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Σίτι, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Γιουβέντους ή η Μπάγερν Μονάχου»

  • Έλληνα ταλέντο που σου άρεσε και τώρα κάνει μεγάλη καριέρα;

«Πάντα μου άρεσε ο Τσιμίκας και τον θεωρούσα πάντα υποτιμημένο. Χαίρομαι που τα πάει καλά στην Αγγλία»

  • Οι Έλληνες παίκτες έχουν ταλέντο ή όχι;

«Φυσικά, αυτό δεν είναι πρόβλημα για τους Έλληνες παίκτες. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα (κυρίως υπεύθυνοι σε κλαμπ) πρέπει να επενδύσουν και να εμπιστευτούν πολύ περισσότερο τη νεολαία. Ξέχασα να αναφέρω τον Θωμά Καστανάρα. Είναι στα ραντάρ μου και μοιάζει με αξιοπρεπές ταλέντο

  • Είδα ότι έγραψες για τον Αγκιμπού Καμαρά. Ποια είναι η γνώμη σου για αυτόν και ποια ξένα ταλέντα σου αρέσουν στην Ελλάδα;

«Ο Αγκιμπού είναι κορυφαίο ταλέντο. Η επιμονή και η αποφασιστικότητά του είναι το κάτι άλλο. Μπορεί να κάνει μια πολύ εντυπωσιακή καριέρα σε ένα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα αν όλα πάνε καλά. Άλλα ταλέντα που μου άρεσαν πολύ πριν από μερικά χρόνια όπως ο Καρμπόβνικ, ο Μάρκοβιτς και ο Νινούα δεν τα πάνε πολύ καλά»

  • Τι πρέπει να κάνουν οι ελληνικές ομάδες για να λύσουν το πρόβλημα με τα ταλέντα;

«Αλλαγή νοοτροπίας, επενδύστε περισσότερα χρήματα στη νεολαία, εμπιστευτείτε και παίζετε περισσότερο τους νέους. Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο, μόνο τόσο και τόσο»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0