Face to Face

Ο Χρήστος Αραβίδης στο BN Sports για τον Γκουστάβο Πογιέτ: «Έχει πνεύμα νικητή – Μου είπε πως είναι ενθουσιασμένος που θα αναλάβει την Εθνική Ελλάδας»

Ο Χρήστος Αραβίδης στο BN Sports για τον Γκουστάβο Πογιέτ: «Έχει πνεύμα νικητή – Μου είπε πως είναι ενθουσιασμένος που θα αναλάβει την Εθνική Ελλάδας»
Ο Γκουστάβο Πογιέτ είναι έτοιμος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας και ο Χρήστος Αραβίδης, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για την περίπτωση του Ουρουγουανού τεχνικού. Όσα θυμάται από τη κοινή τους θητεία στην ΑΕΚ και αυτά που θα δώσει στην ομάδα της χώρας μας

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Ένας… πανικός είχε προκληθεί τις τελευταίες μέρες, όσον αφορά τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας. Τελικά, η ΕΠΟ, αποφάσισε πριν λίγες ώρες, πως ο Γκουστάβο Πογιέτ είναι ο εκλεκτός για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Ουρουγουανός τεχνικός επιστρέφει στη χώρα μας έπειτα από έξι χρόνια, όταν και είχε αναλάβει την ΑΕΚ για τη σεζόν 2015/16.

Σε εκείνο το ρόστερ, υπήρχε και ο Χρήστος Αραβίδης. Ο Έλληνας επιθετικός μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για την περίπτωση του έμπειρου κόουτς, και μοιράστηκε όσα θυμάται από τη κοινή τους θητεία στην Ένωση. Τα δυνατά χαρακτηριστικά του εντός και εκτός αποδυτηρίων, οι βοήθειες που θα δώσει στην Εθνική Ελλάδας και η μεταξύ τους συνύπαρξη.

Αναλυτικά είπε:

  • Σαν προπονητής, στο αγωνιστικό σκέλος πως είναι;

«Είναι πολύ έξυπνος προπονητής. Έχει τεράστια εμπειρία από την προπονητική αλλά και την ποδοσφαιρική του πορεία σε όλα τα επίπεδα. Έχει απίστευτο πάθος για το άθλημα και έχει αναπτύξει πνεύμα νικητή, το οποίο το περνάει και στην ομάδα. Παράλληλα, θέλει να βελτιώνει τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά και αυτό είναι το πιο σημαντικό για την υγεία ενός συνόλου. Και βέβαια, θέλει να νικάει»

  • Ως χαρακτήρας, πως ήταν στα αποδυτήρια;

«Ήταν ένας σοβαρός και μετρημένος άνθρωπος. Του άρεσε να υπάρχει πειθαρχία στα αποδυτήρια και την περνούσε με τον καλύτερο τρόπο. Ακόμα, ήταν ήρεμος και προσέγγιζε με τον καλύτερο τρόπο τον κάθε ποδοσφαιριστή ώστε να περάσει την φιλοσοφία του. Ακόμα, βοηθάει τους πάντες να προσαρμοστούν και γρήγορα, κάτι που είναι σημαντικό για την Εθνική και τα νέα μέλη που έρχονται»

  • Σε τι θα βοηθήσει την Εθνική Ελλάδας;

«Νομίζω πως αν περάσει τη φιλοσοφία του μαχητή που έχει, θα κάνει μεγάλα πράγματα. Η ομάδα ήδη έχει αρχίσει να χτίζει κάτι από πέρσι ώστε να βρεθεί ξανά στις κορυφαίες διοργανώσεις. Έχει την κουλτούρα των Ουρουγουανών που ζουν με πάθος το ποδόσφαιρο και θέλουν τη νίκη με κάθε τρόπο. Περιμένει από τον κάθε ποδοσφαιριστή του το 100% για την ομάδα και θεωρώ θα καταφέρει να ανεβάσει την Εθνική»

3865035.jpg

  • Πιστεύετε πως το πέρασμά του από την ΑΕΚ, θα τον επηρεάσει αρνητικά ή θετικά;

«Δεν νομίζω πως θα τον επηρεάσει σε κάτι. Είναι ισχυρή προσωπικότητα και κοιτάει την κάθε δουλειά ξεχωριστά. Σίγουρα είναι καλό που πέρασε από το ελληνικό ποδόσφαιρο και γνωρίζει τα δεδομένα αλλά κοιτάει τα πάντα διαφορετικά. Ο στόχος του πάντα είναι, ότι αναλαμβάνει, να πάει καλά και αυτό θα κάνει και τώρα με την Εθνική»

  • Για εσάς, τι σημαίνει ο Γκουστάβο Πογιέτ; Τι σχέσεις είχατε;

«Είναι από τους προπονητές που έχω στην καρδιά μου. Μιλάγαμε μέχρι και πριν λίγες μέρες για το θέμα της Εθνικής Ελλάδας. Μου άρεσε ο τρόπος που ζούσε το παιχνίδι και γενικά είχαμε κρατήσει επαφές γιατί είναι από τους καλύτερους προπονητές που είχα στην καριέρα μου»

  • Τι σας είχε αναφέρει για το θέμα της Εθνικής Ελλάδας;

«Είχαμε μιλήσει όταν ακόμα ήταν σε επαφές με την ΕΠΟ. Περίμενε την απάντηση αλλά ήταν πολύ ενθουσιασμένος που θα αναλάμβανε την Εθνική Ελλάδας. Ανυπομονούσε πάρα πολύ και περίμενε πως και πως να ακούσει την τελική απάντηση. Πιστεύω, από την στιγμή που η ΕΠΟ επέλεξε εκείνον, έχει ξεκινήσει ήδη την δουλειά και έχει σηκώσει μανίκια. Είναι επαγγελματίας με όλη τη σημασία της λέξης και είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ ενθουσιασμένος»

3865049.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0