Face to Face

Ο ρεπόρτερ της Νόρκεπινγκ, Κρίστερ Γκούσταφσον, στο BN Sports: «Εξαιρετικός χειριστής της μπάλας ο Φράνσον, θα βοηθήσει πολύ την ΑΕΚ!» (video)

Ο ρεπόρτερ της Νόρκεπινγκ, Κρίστερ Γκούσταφσον, στο BN Sports: «Εξαιρετικός χειριστής της μπάλας ο Φράνσον, θα βοηθήσει πολύ την ΑΕΚ!» (video)
Ο Αλεξάντερ Φράνσον έφτασε στην Αθήνα για την ΑΕΚ και ο ρεπόρτερ της Νόρκεπινγκ, Κρίστερ Γκούσταφσον, παρουσιάζει το προφίλ του 27χρονου Σουηδού χαφ που απέκτησε η «Ένωση». 
 
Συνέντευξη στον Φάνη Τσοκανά

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο... νήμα για την ΑΕΚ, ο αμυντικός χαφ που αναζητούσε βρέθηκε στο πρόσωπο του Αλεξάντερ Φράνσον και παρότι το βιογραφικό του και οι παραστάσεις του με την Εθνική Σουηδίας, αποτελούν καλά δείγματα, υπάρχουν ερωτήματα γύρω από τον 27χρονο Σουηδό αμυντικό χαφ που αναζητούν απάντηση. 
 
Το BN Sports επικοινώνησε με τον επί χρόνια ρεπόρτερ της Νόρκεπινγκ, Κρίστερ Γκούσταφσον, για λογαριασμό της ιστοσελίδας nt.se, ώστε να σκιαγραφήσει πλήρως το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, για τον οποίο διατηρεί εξαιρετική άποψη!
Για 1,5χρόνο στην ΑΕΚ ο Φράνσον» (pic) - inAEK.com
 
-Ποιο είναι το δυνατό σημείο του παιχνιδιού του;
«Είναι εξαιρετικός χειριστής της μπάλας. Νιώθει πολύ άνετα όταν την έχει στα πόδια του και γίνεται ο ρυθμιστής του παιχνιδιού. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω τα δύο μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του παιχνιδιού του, θα ήταν ο τρόπος που πασάρει και η ταχύτητα στη σκέψη του. Από τη στιγμή που θα νιώσει άνετα στο παιχνίδι, όλα γίνονται τόσο απλά και αβίαστα από τον ίδιο». 
 
-Αν δεν νιώσει άνετα;
«Πολλές φορές ευχόμασταν να προωθεί την μπάλα με μεγαλύτερο ρίσκο. Ναι, προσφέρει μεγάλη ασφάλεια στην κυκλοφορία της με τον τρόπο που παίζει, αλλά υπήρχαν στιγμές που ζητούσαμε το κάτι παραπάνω».
 
-Είναι αρκετά αθλητικός;
«Έχει το πλεονέκτημα του ύψους, έχει αντοχή, είναι ταχύς. Έχει όλα τα στοιχεία για να βγάλει την απαραίτητη ένταση στη μεσαία γραμμή, αλλά και πάλι, όπως και πριν, υπήρχαν στιγμές που ευχόμασταν να μπαίνει πιο δυνατά στις μονομαχίες. Δεν είναι ένας soft παίκτης. Αγωνίζεται, άλλωστε, και ως αμύντικος χαφ, αλλά μερικές φορές μοιάζει να στηρίζεται περισσότερο στην τεχνική του κατάρτιση, παρά στη δύναμη και την ταχύτητα».

 

-Ήταν ένας από τους λόγους που αποχώρησε;
«Ήταν επιλογή του να αποχωρήσει και να δοκιμάσει και πάλι τις δυνάμεις του μακριά από τη Σουηδία. Μπορεί η τελευταία του σεζόν στο εγχώριο πρωτάθλημα να μην ήταν η καλύτερη δυνατή, αλλά υπήρχε ξεκάθαρος λόγος: χρησιμοποιήθηκε τόσο σαν 8αρι, 10αρι, αλλά και 6αρι! Ναι, μπορεί να αποδώσει και στις τρεις θέσεις με την ποιότητα που έχει, αλλά έπρεπε να υπάρχει κάποια σταθερότητα στη θέση που θα αγωνίζεται».
 
-Η στάση της Νόρκεπινγκ;
«Υπήρχαν πραγματικά πολλές φήμες γύρω από το όνομά του και η ομάδα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για τον κρατήσει. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της, αλλά και ένα παιδί γεννημένο στο Νόρκεπινγκ. Έδειξε μεγάλη υπομονή στην περίπτωσή του, δίνοντάς του πολύ χρόνο για να απαντήσει, αλλά εν τέλει, δεν κατάφερε να τον κρατήσει».
 
-Η πόρτα της Εθνικής Σουηδίας παραμένει ανοικτή;
«Ίσως είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για αυτήν τη μεταγραφή. Όλα εξαρτώνται από την παρουσία του στην ΑΕΚ. Αν βρει τον καλό του εαυτό, ήδη βρίσκεται στα ραντάρ των ανθρώπων της ομοσπονδίας».
 
-Γνωρίζοντάς τον από παιδί, θεωρείτε πως είναι μία καλή μεταγραφή για την ΑΕΚ;
«Εφόσον η ΑΕΚ καταφέρει να εκμεταλλευτεί τις αρετές του, θα είναι εξαιρετικός. Δεν έχω αμφιβολία επ' αυτού. Επίσης, το γεγονός πως τον απέκτησε ως ελεύθερο είναι μεγάλη επιτυχία. Αν νιώσει άνετα και βρει τον τρόπο να πάρει τον μέγιστο από αυτόν, τα κέρδη της ΑΕΚ μπορούν να είναι εκτός από αγωνιστικά και οικονομικά!»

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0