Face to Face

Ο ιδιοκτήτης της CulturePSG στο BN Sports για τον Φαντιγκά: «Ο Τούχελ τον πίστευε πολύ – Μπορεί να εξελιχθεί σε ένα εξαιρετικό χαφ στον Ολυμπιακό» (video)

Ο ιδιοκτήτης της CulturePSG στο BN Sports για τον Φαντιγκά: «Ο Τούχελ τον πίστευε πολύ – Μπορεί να εξελιχθεί σε ένα εξαιρετικό χαφ στον Ολυμπιακό» (video)

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να… κλέψει τον Μπαντιουνγκού Φαντιγκά από την Παρί Σεν Ζερμέν και να προσθέσει ακόμα μία μεταγραφική επιτυχία στο παλμάρε του. Ο ρεπόρτερ του γαλλικού συλλόγου και ιδιοκτήτης του CulturePSG, Φιλίπ Γκογκέ, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για τον ταλαντούχο άσο.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Ο Ολυμπιακός έκανε την διαφορά και προχώρησε στην απόκτηση του Μπαντιουνγκού Φαντιγκά, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν και προστέθηκε στη λίστα των ταλέντων που ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν από τον γαλλικό σύλλογο. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός είναι μία μεταγραφή με στόχο το μέλλον αλλά και το παρόν, με το παράδειγμα του Αγκιμπού Καμαρά, να έχει κάνει τον Ολυμπιακό γνωστό στη γαλλική αγορά.

Το ότι η Παρί Σεν Ζερμέν έχασε ένα ταλέντο, δεν το αναφέρουν μόνο στις τάξεις του Ολυμπιακού αλλά και στη Γαλλία. Συγκεκριμένα, ο ρεπόρτερ της Παρί Σεν Ζερμέν και ιδιοκτήτης του «CulturePSG», Φιλίπ Γκογκέ αναφέρθηκε αποκλειστικά στο BN Sports για το ταλέντο του νεαρού άσου αλλά και στο πόσο θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό με την ποιότητα. Ταυτόχρονα, τόνισε πως μπορεί να εξελιχθεί σε ένα εξαιρετικό χαφ ενώ ήταν αδυναμία του Τόμας Τούχελ.

Αναλυτικά είπε:

  • Πες μου μερικές συμβουλές για τον Φαντιγκά. Πιο είναι πιο δυνατό σημείο στο παιχνίδι του;

«Είναι εξαιρετικός στην πρώτη του επαφή με την μπάλα και η κινητικότητά του στο γήπεδο. Κινείται πολύ και είναι πολύ καλός όταν μπορεί να τρέξει με την μπάλα. Πρέπει να γίνει καλύτερος στις επιλογές του στο γήπεδο (μερικές φορές έχει λάθος timing στις πάσες του).»

  • Γιατί τον άφησε η Παρί Σεν Ζερμέν να φύγει ως ελεύθερος;

«Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν τον υπολόγιζε και προτιμά να πάρει ένα μερίδιο στη μεταπώληση παρά να πάρει πολύ λίγα χρήματα τώρα. Ο σύλλογος το προτιμά, γιατί γνωρίζει ότι οι νεαροί παίκτες του είναι προικισμένοι και μπορούν να κάνουν την διαφορά με έναν άλλο σύλλογο. Πιστεύει πως μπορεί να έχει μεγάλα έσοδα στον σύλλογο»

  • Μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και γιατί;

«Δεν θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό την επόμενη εβδομάδα, ίσως και όχι τους επόμενους μήνες, αλλά έχει προσόντα για να είναι ένας εξαιρετικός παίκτης στο μέλλον. Ήταν αρκετά καλός για να παίξει στη γαλλική Ligue 1, έτσι, τουλάχιστον, θα είναι ένα καλό backup για τον ελληνικό σύλλογο στη δεδομένη στιγμή»

  • Πιστεύεις ότι μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα και γιατί;

«Μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα. Για παράδειγμα, δεν νομίζω ότι θα γίνει ποτέ διεθνής Γάλλος, αλλά μπορεί να γίνει διεθνής από το Μάλι. Έχει καλή τεχνική, καλή δραστηριότητα στο γήπεδο και είναι πολύπλευρος. Νομίζω ότι η καλύτερη θέση του είναι το κεντρικό χαφ σε ένα 4-3-3, αλλά μπορεί να παίξει ακόμα και ως εξτρέμ»

  • Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν εκμεταλλεύεται τα ταλέντα της. Γιατί συμβαίνει αυτό;

«Η Παρί έχει πάρα πολλούς παίκτες στη θέση του και κάποιοι νεαροί παίκτες είναι καλύτεροι από αυτόν. Στον Τούχελ άρεσε ο Φαντιγκά αλλά ο Ποτσετίνο δεν του έδωσε ποτέ την ευκαιρία...»

  • Πιστεύεις ότι η Ελλάδα είναι η κατάλληλη χώρα για να συνεχίσει και να απογειώσει την καριέρα του ο Φαντιγκά;

«Είμαι λίγο διστακτικός αλλά και έκπληκτος για την επιλογή του. Όμως ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι άλλοι παίκτες που μιλούν γαλλικά στον Ολυμπιακό, οπότε γιατί όχι;»

  • Μπορεί να αντιγράψει τον Αγκιμπού Καμαρά; Που έφυγε από τη Λιλ και τώρα είναι ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού

«Δεν ξέρω πολλά για τον Αγκιμπού Καμαρά, όμως σίγουρα είναι καλό που υπάρχει ένα ζωντανό παράδειγμα για τον ίδιο, ώστε να έχει κίνητρο να εξελιχθεί»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0