Face to Face

O ρεπόρτερ της Πάρμα Νικολό Πάστα για τον Βασίλη Ζαγαρίτη: «Είναι πολύ κοντά στον Ολυμπιακό – Για αυτό δεν έπιασε εδώ…» (video)

O ρεπόρτερ της Πάρμα Νικολό Πάστα για τον Βασίλη Ζαγαρίτη: «Είναι πολύ κοντά στον Ολυμπιακό – Για αυτό δεν έπιασε εδώ…» (video)

Η αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό εξελίχθηκε… «εφιαλτική», καθώς το όνειρο της Ιταλίας δεν είναι όπως το περίμενε. Ο Ιταλός δημοσιογράφος Νικολό Πάστα μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports και στον Νότη Χάλαρη για την περίπτωση του Βασίλη Ζαγαρίτη.

Γενάρης του 2021. Ο Βασίλης Ζαγαρίτης έχει… επιβιώσει από τα χέρια των Ντάνι Πογιάτος καιΤσάβι Ρόκα και έχει κερδίσει τη θέση βασικού στο αριστερό άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού. Ο πολύπειρος Χουανκάρ δεν βρίσκει τρόπο να του κλέψει τη θέση και μαζί με τον Αλεξανδρόπουλο, έχει γίνει από τα μεγαλύτερα project του «τριφυλλιού».

Ωστόσο, η ιστορία με τον Γιώργο Βαγιαννίδη επαναλαμβάνεται. Ο 20χρονος αμυντικός «γλυκαίνεται» από το ενδιαφέρον της Πάρμα, δεν ανανεώνει με τον Παναθηναϊκό και με μόλις 380 χιλιάδες ευρώ, κάνει το πρώτο του ταξίδι στην Ευρώπη. Ένα χρόνο μετά, το αποτέλεσμα δείχνει… εφιαλτικό. Η Πάρμα έπεσε στη Serie B και ο Έλληνας άσος έχει καταφέρει να παίξει μόλις… τέσσερις αγώνες, που όλοι μαζί κλείνουν… 90λεπτο (!).

Πλέον, είναι στα μεταγραφικά σενάρια του Ολυμπιακού για την επιστροφή στην Ελλάδα και αυτό, το επιβεβαιώνει αποκλειστικά στο BN Sports, ο Νικολό Πάστα. Ο ρεπόρτερ της Πάρμα στην «TuttoMercatoWeb» αλλά και στο «ParmaLive» αναφέρθηκε στα μεταγραφικά σενάρια γύρω από το όνομα του Έλληνα μπακ, τους λόγους που δεν παίζει αλλά και την δική του άποψη για εκείνον.

Αναλυτικά είπε:

  • Ποια είναι η γνώμη σου για τον Βασίλη Ζαγαρίτη;

«Λοιπόν, δεν είναι εύκολη η απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Εδώ στην Πάρμα δεν τον έχουμε δει να παίζει τόσο πολύ, αλλά νομίζω ότι είναι ένας ενδιαφέρον και πολύ ταλαντούχος παίκτης».

  • Ποιο θεωρείς πως είναι το δυνατό και ποιο το αδύναμο σημείο του;

«Ο Ζαγαρίτης είναι ένας πολύς καλός παίκτης για άμυνα με πέντε. Έχει καλό σπριντ και επιθετικότητα στα φτερά, αλλά οι αμυντικές του ικανότητες δεν είναι τέλειες. Ταιριάζει να έχει όλη τη πλευρά αλλά πρέπει να βελτιωθεί στην άμυνα».

  • Ποια είναι τα δεδομένα για το φλερτ με τον Ολυμπιακό;

«Ο Ολυμπιακός είναι από τις ομάδες που είναι πιο κοντά στην απόκτηση του Ζαγαρίτη. Η Πάρμα θέλει να τον πουλήσει με κανονική μεταγραφή και ο Ολυμπιακός συζητά μαζί της για την κατάλληλη τιμή».

  • Υπάρχει κάποια άλλη ελληνική ομάδα που τον θέλει;

«Ναι, μπήκε και ο Παναθηναϊκός στο κόλπο από όσο ξέρω. Αλλά και εδώ στην Ιταλία υπάρχουν κάποιοι σύλλογοι που ενδιαφέρονται για τον Ζαγαρίτη. Ο Ολυμπιακός πάντως είναι πιο κοντά από όλους».

  • Γιατί δεν κατάφερε να πάρει παιχνίδια πάνω του;

«Αυτή είναι μια καλή ερώτηση. Η Πάρμα έζησε πέρυσι μια τρομερά κακή σεζόν και ο Ζαγαρίτης έφτασε σε μια δύσκολη στιγμή και δεν ήταν τόσο εύκολο να βρει θέση. Αυτή η σεζόν ξεκίνησε με πολλές προσδοκίες, αλλά ο σύλλογος είχε πολλές δυσκολίες που δεν βοήθησαν τον Ζαγαρίτη να εξελιχθεί και να πάρει λεπτά συμμετοχής».

  • Αποκτήθηκε ως ένα μεγάλο ταλέντο. Τι πήγε στραβά;

«Μάλλον ο Ζαγαρίτης έφτασε στην Πάρμα στη χειρότερη δυνατή στιγμή. Δεν προσαρμόστηκε στο ιταλικό ποδόσφαιρο επειδή είναι πολύ τακτικό. Όντως είναι μεγάλο ταλέντο αλλά οι συνθήκες δεν τον βοήθησαν και αυτός δεν βοήθησε την Πάρμα».

vasilios-zagaritis-parma-1626162129-67105.jpg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0