Face to Face

Νίκος Κατσαρός και Κώστας Νικολαΐδης συμφωνούν για τον Σεραφείδη στο BN Sports: «Πιστός στην ΑΕΚ ως την τελευταία του πνοή»! (video)

Νίκος Κατσαρός και Κώστας Νικολαΐδης συμφωνούν για τον Σεραφείδη στο BN Sports: «Πιστός στην ΑΕΚ ως την τελευταία του πνοή»! (video)
Ο δημοσιογράφος Νίκος Κατσαρός και ο παλαίμαχος άσος Κώστας Νικολαϊδης μιλούν στο BN Sports για τον αθλητή, άνθρωπο και ΑΕΚτζή Στέλιο Σεραφείδη.
Σχετικά Άρθρα

«Ωχ, έφυγε ο Στέλιος; Κρίμα, δεν κατάφερε να δει έτοιμο το γήπεδο. Άντεξε όμως πολύ για να το δει ακόμα κι έτσι και να μάθει πώς τον τίμησε η ΑΕΚ». Αυτή ήταν η πρώτη αυθόρμητη κουβέντα του Νίκου Κατσαρού, όταν τον πήραμε τηλέφωνο και του κάναμε γνωστό ότι o Στέλιος Σεραφείδης έφυγε τελικά σήμερα (4/1) από τη ζωή. Ήξερε πολύ καλά ο κ. Κατσαρός τον Στέλιο Σεραφείδη από τη δεκαετία του ’50 κιόλας όταν τον γνώρισε στην ΑΕΚ. Ο κ. Νίκος ως δημοσιογράφος της ομάδας τότε, ο Σεραφείδης ως νεαρός τερματοφύλακας. Η φιλία τους κράτησε μέχρι σήμερα… Έχει όμορφα πράγματα, όπως είναι φυσικό να θυμάται ο κ. Κατσαρός από την τότε εποχή:

«Τον Στέλιο τον θυμάμαι από τη δεκαετία του ’50. Είχε τον Δελαβίνια τότε τερματοφύλακα η ΑΕΚ κι άλλους. Ο Στέλιος ήρθε μικρός στην ομάδα. Ήταν μία ειδική περίπτωση γιατί δεν ήταν ψηλός. Δεν είχε μπόι για τερματοφύλακα. Είχε φοβερή όμως αλτικότητα. Στα ξερά γήπεδα δεν κώλωνε. Ήταν γρήγορος και έξυπνος στο παιχνίδι. Αφοσιωμένος στην ΑΕΚ από πολύ μικρός. Θυμάμαι πως όταν είχε έρθει ο Στάνκοβιτς άρχισε να βάζει τον Κωνσταντίνιδη στο τέρμα, αλλά εμπιστευόταν και τον Στέλιο, λόγω εμπειρίας. Ενας πραγματικά σπουδαίος άνθρωπος, που είχε την ατυχία να χάσει τη γυναίκα, του την Αντιγόνη, πολύ νωρίς. Του στάθηκαν τα παιδιά του πάρα πολύ ως το τέλος. Ήταν απ’ αυτούς, τους λίγους ποδοσφαιριστές, που στηρίζονται σε ένα σύλλογο. Αυτός και η οικογένεια Σταματιάδη αφοσιώθηκαν στην ΑΕΚ για δεκαετίες. Πολύ σωστά και δίκαια η ΑΕΚ τον τίμησε με όλα αυτά που έκανε: Και με την κίνηση να τοποθετήσει τη μορφή του στον πυλώνα του γηπέδου και με το να δώσει το όνομά του στο νέο γήπεδο στα Σπάτα. Ηταν ένας άνθρωπος ευγενής και χαμηλών τόνων. Δεν ήθελε να προβάλετε. Μόνο να προσφέρει στην ΑΕΚ ήθελε χωρίς να το δείχνει. Και ήταν απ’ τους ανθρώπους που προσέφεραν πολλά».

Το ματς με τους Δανούς στο Πρωταθλητριών και η στάση του Στέλιου

Ποιό είναι όμως αυτό που θυμάται ακόμα και σήμερα πιο ο Νίκος Κατσαρός από την εποχή που ο Σεραφείδης ήταν στην ΑΕΚ τερματοφύλακας; «

Θυμάμαι έντονα όταν η ΑΕΚ πήγε να παίξει στο Κύπελλο πρωταθλητριών τη σεζόν 1968-69. Στον πρώτο γύρο είχε αποκλείσει την Ζενές Ες. Στο δεύτερο γύρο έπεσε με τη Δανέζικη Ακαντέμικ Μπόλντκλαμπ (τη σημερινή Κοπεγχάγη). Το πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα είχε έρθει 0-0. Στη Δανία ο Στάνκοβιτς είχε σκέψη να βάλει τον Κωνσταντίνιδη, αντί του Σεραφείδη, γιατί ήταν ψηλός – τον έλεγαν «ντουλάπα» -  και οι Δανοί έπαιζαν με σέντρες. Το γήπεδο επίσης ήταν βαρύ και το κρύο δυνατό στη Δανία αρχές Νοέμβρη.

Μάλιστα, ο Στάνκοβιτς είχε ρωτήσει και τους αμυντικούς του παίκτες τότε, τον Κεφαλίδη, τον Βασιλείου, τον Μπαλόπουλο, τον Σταθόπουλο και του είπαν να βάλει τον Κωνσταντίνιδη. Τελικά προτίμησε και έβαλε τον Κωνσταντίνιδη. Οι Δανοί είχαν κάνει 10 σέντρες και δεν είχε πιάσει καμία ο Κωνσταντινίδης! Ηταν άπειρος. Η ΑΕΚ κέρδισε 2-0 με γκολ των Σταματιάδη και Παπαϊωάννου. Ο Σεραφείδης όμως του στάθηκε και τον συμβούλεψε. Ποτέ δεν παραπονέθηκε για τίποτα ο Στέλιος. Θυμάμαι πολλά ματς τη δεκαετία του ’50 που έπαιζε σε ξερά γήπεδα. Φοβερά τολμηρός τερματοφύλακας. Έπεφτε και δεν ήξερες αν θα σηκωθεί! Δε δείλιαζε με τίποτα, όποιον κι αν είχε μπροστά του ή απέναντί του».

FOTO_2_1.jpg

Όταν είδε τη μπάλα μέσα στην «ΑγιάΣοφιά»

Ο Νίκος Κατσαρός εξιστορεί επίσης και ένα πρόσφατο γεγονός. Τον περασμένο Απρίλη η ΝΟVAέκανε ένα όμορφο αφιέρωμα για τα 97 χρόνια της ΑΕΚ μαζί με τις παλιές δόξες της Σεραφείδη, Νεστορίδη, Παραγυιό μέσα στο νέο γήπεδο. Εκεί ήταν και ο Νίκος Κατσαρός, ο οποίος και θυμήθηκε μαζί τους μεγάλες στιγμές του παρελθόντος. Υπήρξε και ένα παρασκήνιο που για τον κ. Νίκο έμεινε χαραγμένο και είχε πρωταγωνιστή τον Στέλιο Σεραφείδη: «Η δημοσιογράφος η κ. Κουντουριώτη είχε φέρει μία μπάλα και παρακάλεσαν τον Στέλιο να κάνει πάσες με τον Νεστορίδη. Μόλις είδε τη μπάλα ο Σεραφείδης πετάχτηκε σαν ελατήριο από την καρέκλα του! «Έλα κλώτσα», είπε στον Νεστορίδη! Δεν θα ξεχάσω ποτέ πώς πετάχτηκε. Και μιλάμε για έναν άνθρωπο που ήταν ταλαιπωρημένος, έτσι. Μόλις είδε τη μπάλα όμως, μέσα σε αυτό το γήπεδο τα ξέχασε όλα. Αυτός ήταν ο Στέλιος: Ένας σεμνός άνθρωπος. Πιστός στην ΑΕΚ έως την τελευταία του πνοή».



Κώστας Νικολαϊδης: «Γεννήθηκε και πέθανε ΑΕΚ! Να μας βλέπει εκεί που πάει»

Με συγκίνηση μας μίλησε στο BN Sportsκαι ο Κώστας Νικολαϊδης. Μία τεράστια δόξα του παρελθόντος, υπήρξαν συμπαίκτες στην ΑΕΚ με τον Στέλιο Σεραφείδη για πολλά χρόνια. Ο Κώστας Νικολαϊδης έπαιξε στην Ένωση από το 1965 έως το 1973, πετυχαίνοντας 94 γκολ σε 224 συμμετοχές με τη φανέλα της. Ενας σπουδαίος επιθετικός εκείνα τα χρόνια.

«Λυπηρό πολύ. Με τον Στέλιο συχνά είχα επαφές. Ειδικά στο γήπεδο. Είχα πάντα καλές σχέσεις. Γεννήθηκε ΑΕΚ και πέθανε ΑΕΚ, ο Στέλιος. Την υπηρέτησε εκτός από αθλητής, ως προπονητής, φίλαθλος και φυσικά πρόεδρος και των παλαιμάχων. Άφησε μεγάλη παρακαταθήκη στην ΑΕΚ. Πολύ καλός και ως παίκτης και ως προπονητής στους μικρούς. Ταλαιπωρήθηκε αρκετά. Κρίμα γιατί δεν μπορούσαμε να πάμε να τον δούμε, με όλα αυτά που συμβαίνουν», λέει ο Κώστας Νικολαϊδης για τον φίλο και πρώην συμπαίκτη του με τα λόγια να βγαίνουν δύσκολα.

«Τι άλλο να πω για τον Στέλιο; Εχω φορτιστεί από την είδηση. Θυμάμαι εκείνα τα χρόνια στο ξενοδοχείο κλεισμένοι ήμασταν συνέχεια και περνούσαμε όλοι μαζί ώρες πολλές. Ήταν ένας καλός άνθρωπος. Μόνο καλά λόγια μπορούμε να πούμε. Όχι γιατί έφυγε, αλλά γιατί πραγματικά τα αξίζει. Μόνο καλά λόγια. Εκεί που πάει να μας βλέπει…»

nikolaidis3.jpg


Θοδωρής Καρβουνιάρης 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0