Face to Face

Οι δύο κορυφαίοι ρεπόρτερ της Νάπολι συμφωνούν στο BN Sports για τον Κώστα Μανωλά: «Θα ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό»

Οι δύο κορυφαίοι ρεπόρτερ της Νάπολι συμφωνούν στο BN Sports για τον Κώστα Μανωλά: «Θα ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό»
Ο Κώστας Μανωλάς πραγματοποίησε την επιθυμία του και επέστρεψε στον Ολυμπιακό, αφήνοντας τη Νάπολι να αναζητά τον αντικαταστάτη του. Δύο εκ των κορυφαίων ρεπόρτερ των «παρτενοπέι» μίλησαν αποκλειστικά στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη για την συγκεκριμένη μεταγραφή.

Η είδηση πως ο Κώστας Μανωλάς βρισκόταν στο αεροδρόμιο με προορισμό για την Αθήνα (με παραπάνω από το επιτρεπτό όριο χρήματα) έβγαλε… «σπίθες» πως αυτό που δεν συνέβη το καλοκαίρι, θα πραγματοποιηθεί λίγους μήνες μετά. Τελικά, η φλόγα δεν άργησε να ανάψει. Ο Ολυμπιακός έκανε την υπέρβαση, ο Έλληνας στόπερ την οικονομική υποχώρηση και μία μεγάλη μεταγραφή (και επιστροφή) ολοκληρώθηκε.

Από την άλλη, η Νάπολι ναι μεν γλύτωσε αρκετά εκατομμύρια από το συμβόλαιο του Μανωλά και έβαλε και σχεδόν 3 με 4 εκατ. ευρώ στα ταμεία της αλλά έχασε μία πολύτιμη επιλογή για τα στόπερ. Για αυτό το θέμα, αναφέρθηκαν αποκλειστικά στο BN Sports, δύο εκ των κορυφαίων ρεπόρτερ του ιταλικού συλλόγου.

Ο λόγος για τους Τζιοβάνι Φρεζέτι και Κλαούντιο Ρούσο. Ο πρώτος είναι δημοσιογράφος στο «Gazzetta dello Sport» και ασχολείται με θέματα της Νάπολι ενώ ο δεύτερος, είναι από τους αρχισυντάκτες του «CalcioNapoli24». Αμφότεροι αναφέρθηκαν στην αποχώρηση του διεθνή αμυντικού, στον τρόπο που θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό αλλά και την επόμενη μέρα της ομάδας χωρίς εκείνον.

Αναλυτικά είπαν:

Κλάουντιο Ρούσο: «Ήθελε από το καλοκαίρι να επιστρέψει στην Ελλάδα – Έπαιρνα τον Τσιάρτα στο Football Manager»

  • Ποια είναι η άποψη σου για τον Κώστα Μανωλά;

«Νομίζω ότι είναι εξαιρετικός σέντερ μπακ, αλλά ο χρόνος του στη Νάπολι είχε τελειώσει. Το περασμένο καλοκαίρι ήθελε να φύγει με κακό τρόπο και μετά έχασε τη θέση του από τον Ραχμάνι. Έχει προσόντα, αλλά δεν δικαιολόγησε ποτέ πλήρως στη Νάπολι τα 36 εκατομμυρίων ευρώ από την Ρόμα»

  • Μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και γιατί;

«Σίγουρα μπορεί να βοηθήσει, επειδή το ελληνικό πρωτάθλημα είναι λίγο χαμηλότερο επίπεδο από τη Serie A. Ο Μανωλάς παραμένει ένας πολύ καλός αμυντικός και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς»

  • Γιατί έχασε τη θέση του στα πλάνα του Σπαλέτι;

«Έχασε τη θέση του πρώτα από όλα επειδή ήταν έτοιμος να επιστρέψει στην Ελλάδα, άρα ψυχικά δεν ήταν 100% συγκεντρωμένος. Από τακτικής, οι Ραχμάνι-Κουλιμπαλί είναι καλύτερο ζευγάρι από Μανωλά-Κουλιμπαλί, για την τακτική του Σπαλέτι.»

  • Η Νάπολι ήθελε να τον πουλήσει και γιατί;

«Σίγουρα ναι καθώς η Νάπολι ήθελε να μειώσει τους μισθούς της και η συμφωνία του Μανωλά με 4 εκατ. ευρώ/έτος ήταν πολύ υψηλή»

  • Ποια είναι η μεγαλύτερη στιγμή του Κώστα Μανωλά στη Νάπολι;

«Νομίζω ότι η πρώτη του χρονιά ήταν αρκετά καλή, με τον Αντσελότι. Δεν υπάρχει ούτε ένα παιχνίδι που να θυμάμαι καθώς ήταν όπως έπρεπε, αλλά μερικές αναλαμπές των αθλητικών και των τεχνικών του δεξιοτήτων»

  • Το δυνατό και αδύναμο σημείο του

«Σίγουρα στο τρέξιμο, αλλά ο Μανωλάς είχε κάποια στιγμή αδυναμίας από ψυχική άποψη. Μερικές φορές έχανε τη συγκέντρωση του και δεν είχε καλές τοποθετήσεις. Όμως ήταν ένας αμυντικός με τρομερά αθλητικά προσόντα»

  • Μπορεί ο Ολυμπιακό να προκριθεί της Αταλάντα στο EuropaLeague;

«Νομίζω ότι έχει κάποιες πιθανότητες, ειδικά αν η Αταλάντα εμπλακεί στον αγώνα για τον τίτλο, ώστε να μπορέσει να επικεντρωθεί σε αυτό, με αποτέλεσμα να αφήσει την Ευρώπη σε δεύτερη μοίρα»

  • Είναι αλήθεια πως ο Δημήτρης Νικολάου είναι υποψήφιος για αντικαταστάτης και αν συμφωνείς με αυτή την προοπτική

«Δεν είναι αλήθεια πως υπάρχει προσεγγίση, η Νάπολι μελετά άλλα προφίλ. Ο Νικολάου είναι καλός παίκτης όμως αλλά χρειαστεί κάτι πιο έμπειρο»

  • Ο αγαπημένος Έλληνας ποδοσφαιριστής και γιατί;

«Θυμάμαι ομάδα του 2004 που κέρδισε EURO, αλλά αν πρέπει να πάρω μόνο έναν παίκτη τότε επιλέγω τον Τσιάρτα μόνο και μόνο επειδή τον έπαιρνα στο Football Manager τόσες φορές»

Τζιοβάνι Φρεζέτι: «Ο Σπαλέτι τον κράτησε το καλοκαίρι – Μακάρι να αγοράσει τον Τσιμίκα η Νάπολι»

  • Τι έχει συγκρατήσει από τον Κώστα Μανωλά στα 7,5 χρόνια που βρίσκεται στην Ιταλία;

«Ο Μανωλάς είναι μεγάλος αμυντικός. Όταν τον αγόρασε η Νάπολι, σκέφτηκα αμέσως ότι μαζί με τον Κουλιμπαλί θα αποτελούσαν το πιο δυνατό ζευγάρι της Serie A και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Δυστυχώς είχε πολλά σωματικά προβλήματα. Άρα δεν έπαιξε με τον καλύτερο τρόπο»

  • Θεωρείς πως μπορεί να βοηθήσει στον Ολυμπιακό και αν ναι, γιατί;

«Μπορεί να είναι χρήσιμος στον Ολυμπιακό γιατί είναι έμπειρος ποδοσφαιριστής που ξέρει καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμος σε διεθνείς αγώνες, έχει μεγάλη εμπειρία και εκεί»

  • Τι συνέβη και δεν ήταν στα πλάνα της Νάπολι;

«Λόγω των πολλών σωματικών προβλημάτων. Είχε επίσης τον Σπαλέτι ως προπονητή στη Ρόμα, οπότε τον ήξερε καλά. Αυτός είναι ο λόγος που έμεινε στη Νάπολι αυτό το καλοκαίρι.»

  • Ήθελε να τον πουλήσει η Νάπολι και ποιος ήταν ο λόγος;

«Νομίζω ότι είναι δύσκολο να απαντήσω. Η Νάπολι δεν έχει κρατήσει ποτέ κανέναν πίσω, δεν θέλει δυστυχισμένους παίκτες. Αν λοιπόν ήθελε να φύγει ο Κώστας τότε τον έχουν ικανοποιήσει. Είναι και το οικονομικό φυσικά γιατί είχε μεγάλο συμβόλαιο»

  • Τι θυμάσαι ως κορυφαία του στιγμή;

«Τη σεζόν 2019-20 που σκόραρε κόντρα στη Γιουβέντους ακόμα κι αν η Νάπολι έχασε με πολύ κακή τύχη. Και μετά σκόραρε και κόντρα σε Μπρέσια και Τορίνο, δίνοντας πολύτιμες νίκες στη Νάπολι»

  • Ένα δυνατό και ένα αδύναμο σημείο του;

«Είναι πολύ γρήγορος! Τότε ήταν πάντα καλός στο να προλαβαίνει τους αντιπάλους του και να κλέβει την μπάλα. Το αδύνατο σημείο είναι η σωματική του διάπλαση και οι πάρα πολλοί τραυματισμοί...»

  • Εσύ συμφωνείς με την περίπτωση του Δημήτρη Νικολάου ως αντικαταστάτη του και γιατί;

«Ακολούθησα τον Νικολάου όταν έπαιζε στην Έμπολι και μου αρέσει πολύ. Τότε η Νάπολι ακολουθούσε πάντα τους παίκτες της Έμπολι γιατί έχει ενδιαφέροντες νεαρούς παίκτες. Η Σπέτσια τον αγόρασε πρόσφατα, αμφιβάλλω ότι μπορεί να έρθει στη Νάπολι τώρα. Επίσης γιατί η Νάπολι ψάχνει ίσως ένα πιο έμπειρο προφίλ.»

  • Ο αγαπημένος Έλληνας ποδοσφαιριστής

«Έχω ωραίες αναμνήσεις από την Ελλάδα που κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2004. Ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης ήταν οι αγαπημένοι μου! Μου αρέσει ο Τσιμίκας από τη σημερινή ομάδα, ελπίζω να τον αγοράσει η Νάπολι καθώς ψάχνει αριστερό μπακ.»

  • Πιστεύεις πως ο Ολυμπιακός θα τα καταφέρει κόντρα στην Αταλάντα;

«Η Αταλάντα είναι ομάδα που παίζει καλά. Παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο αλλά έχουν κάποια προβλήματα στην άμυνα. Σίγουρα θα είναι ανοιχτό ματς και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το εντός έδρας παιχνίδι του με την υποστήριξη των φιλάθλων του»


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0