Face to Face

Ο ρεπόρτερ της Φενέρμπαχτσε Μελίχ Μπούγκρα στο BN Sports για Ολυμπιακό, Μασούρα και... Πέλκα: «Θα κερδίσει εκείνος που το θέλει περισσότερο»

Ο ρεπόρτερ της Φενέρμπαχτσε Μελίχ Μπούγκρα στο BN Sports για Ολυμπιακό, Μασούρα και... Πέλκα: «Θα κερδίσει εκείνος που το θέλει περισσότερο»

Ο Ολυμπιακός παίζει τον δικό του «τελικό» απέναντι στην Φενέρμπαχτσε για το Europa League και ο ρεπόρτερ του τουρκικού συλλόγου μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη.

Η ήττα από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, σε συνδυασμό με την νίκη της Φενέρμπαχτσε μέσα στην Αντβέρπ, έφερε σε δύσκολη θέση τον Ολυμπιακό. Όχι μόνο, σχεδόν έχασε την κορυφή του ομίλου αλλά κινδυνεύει να χάσει και την 2η θέση που οδηγεί στα νοκ-άουτ του Europa League. Πλέον, στον αγώνα του Πειραιά, ο ελληνικός σύλλογος θα τα παίξει όλα για όλα κόντρα στη Φενέρ.

Ο ρεπόρτερ του τουρκικού συλλόγου στη «Fanatik», Μελίχ Μπούγκρα μίλησε αποκλειστικά στο BNSports και σκιαγράφησε το προφίλ της προσεχούς αντιπάλου του Ολυμπιακού. Οι διαφορές με το πρώτο ματς, η κατάσταση της ομάδας μετά τη νίκη στο ντέρμπι με την Γαλατασαράι και οι κίνδυνοι που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός.

Αναλυτικά είπε:

  • Σε τι κατάσταση βρίσκεται αυτή τη σεζόν η Φενέρμπαχτσε;

«Η Φενέρμπαχτσε ξεκίνησε τη σεζόν με στόχο να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Μπορεί να ξεκίνησε καλά όμως στη συνέχεια, οι τραυματισμοί και η δυσκολία να πάρει σημαντικά αποτέλεσμα, έριξαν την ψυχολογία και απομάκρυναν τον στόχο. Μέχρι το ματς με την Γαλατασαράι, τα αποτελέσματα δεν ήταν πειστικά και τα κατάλληλα. Παρά το γεγονός πως οι οπαδοί στρέφονται κατά του Βίτορ Περέιρα, η διοίκηση δείχνει διατεθειμένη να τον στηρίξει μέχρι το τέλος για την επιτυχία. Η νίκη στο ντέρμπι δίνει παραπάνω πόντους στην εμπιστοσύνη και την ψυχολογία. Όσο για το σύστημα, ο Περέιρα έχει καταλήξει στο 3-4-3, το οποίο είναι επιθετικό αλλά έχει αρκετά αδύναμα σημεία. Η Φενέρ δυσκολεύεται να σκοράρει και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ομάδας. Ο Μπερίσα και ο Ντουρσούν είναι ένα από τους ποδοσφαιριστές που είναι αδύναμη κρίκοι»

  • Τι διαφορά θα υπάρχει μεταξύ του πρώτου αγώνα στην Τουρκία και στο τωρινό ματς στον Πειραιά;

«Στο πρώτο ματς, η Φενέρμπαχτσε είχε κρατήσει ψηλά τις γραμμές, όπως σε κάθε ματς. Ωστόσο, το σκορ ξάφνιασε τους πάντες. Δεν περίμενε κανείς να κερδίσει ο Ολυμπιακός με 3-0 μέσα στην Τουρκία. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός διατήρησε εξαιρετικά το προβάδισμα και εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά λάθη της Φενέρμπαχτσε για να πάρει τη νίκη. Στο δεύτερο ματς, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η Φενέρ χρειάζεται την νίκη και έχει την πίεση για να συνεχίσει στο Europa League. Βέβαια, η νίκη επί της Γαλατασαράι, δίνει τεράστια ψυχολογία ενόψει Ολυμπιακού»

  • Ποιους ποδοσφαιριστές πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός;

«Η Φενέρμπαχτσε έχει πολλούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ και παραπάνω από έναν που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός. Ο Ένερ Βαλένσια είναι από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές αλλά δεν θα μπορεί να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού. Από την άλλη, ο Καχβέτσι έχει επιστρέψει και είναι από τους παίκτες-«κλειδιά» στη μεσαία γραμμή. Μπορεί να σπάσει με τις πάσες τις αντίπαλες άμυνες και είναι σημαντική βοήθεια. Από εκεί και πέρα και ο Μιν Κιμ είναι από τους ποδοσφαιριστές που χρειάζονται προσοχή καθώς είναι δυνατός αμυντικός και δύσκολα μπορείς να τον περάσεις. Είναι από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές της εξέδρας λόγω του πάθους του. Και φυσικά, ο Μεσούτ Οζίλ, ο οποίος είναι απρόβλεπτος με τις κινήσεις και την ποιότητά του. Μπορεί να αλλάξει την ροή του ματς από το πουθενά.»

  • Ποιο είναι το «κλειδί» του ματς;

«Το «κλειδί» είναι στο ποια ομάδα θέλει περισσότερο να κερδίσει το ματς. Εκεί θα κριθεί το παιχνίδι. Αμφότερες θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο κατάλληλα προετοιμασμένες σε τακτική και ψυχολογία. Προέρχονται από νίκη σε ντέρμπι και ο Ολυμπιακός έχει και ένα μπουστ παραπάνω μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα. Το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο για καμία από τις δύο ομάδες. Τα λάθη των δύο ομάδων θα παίξουν ρόλο, όπως και στο πρώτο ματς. Ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί όπως στο πρώτο ματς και θα χτυπήσει τις αδυναμίες της Φενέρ. Αυτή τη φορά, η ομάδα του Περέιρα θα είναι πιο προσεχτική θεωρώ και θα είναι προετοιμασμένη. Θα πρέπει να είναι πιο συγκεντρωμένη στην άμυνα και να μην κάνει λάθη»

  • Το δυνατό και αδύναμο σημείο της Φενέρ

«Θεωρώ το δυνατό σημείο της Φενέρ είναι πως έχει βάθος στο ρόστερ. Έχει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να βοηθήσουν όταν η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Βέβαια, δεν ισχύει πάντα. Ας πούμε, δυσκολεύεται να σκοράρει με κάθε πρόσωπο στην επίθεση. Αυτό ας πούμε είναι ένα από τα προβλήματα της ομάδας, όμως δεν σταματάνε εκεί τα θέματα. Στην άμυνα, μπορεί να έχει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές αλλά οι αδυναμίες παραμένουν. Ας πούμε τα λάθη είναι μεγάλα και πληρώνονται ακριβά. Τέλος, δυσκολεύεται να σκοράρει πρώτη αλλά αν το κάνει, είναι πολύ σημαντικό για την συνέχεια του αγώνα.»

  • Ποιος παίκτης του Ολυμπιακού σου αρέσει περισσότερο και γιατί;

«Ο Ολυμπιακός έχει μερικούς ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει Τουρκία όπως ο Βαλμπουενά, ο Γκάρι Ροντρίγκες και ο Ονιεκούρου. Είναι καλοί παίκτες. Ειδικά ο Βαλμπουενά, είναι ειδική περίπτωση. Άφησε το στίγμα του στη Φενέρ με τον επαγγελματισμό και την ποιότητά του. Μπορεί να κάνει την ζημιά από το πουθενά. Ακόμα, θυμάμαι του Τικίνιο και Μασούρα που σκόραραν στο πρώτο ματς και ξεχώρισαν. Η συνεργασία των δύο είναι απίστευτη και κάνουν την διαφορά. Πρέπει να τους προσέξει η Φενέρ.»

  • Η άποψη σου για τον Δημήτρη Πέλκα

«Ο Δημήτρης Πέλκας είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές «κλειδιά» της φετινής σεζόν. Είναι βασικό γρανάζι της μεσοεπιθετικής γραμμής και ταιριάζει στο πλάνο. Ωστόσο, δεν έχει πάρει τα λεπτά που θα ήθελε στην ομάδα λόγω των τραυματισμών του. Συγκεκριμένα, ο τραυματισμός στην αρχή σεζόν ήταν ο λόγος που δεν είχε μία θέση στο βασικό σχήμα. Με την δουλειά και την ποιότητά του, ψάχνει μία θέση στο 3-4-3 του Περέιρα. Ωστόσο, στα τελευταία ματς, κάποιες ενέργειες στον αγωνιστικό χώρο δεν ήταν καλές, οπότε και έχασε κάπως την εμπιστοσύνη. Είναι ένας ταλαντούχος και ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Έχει δείξει σε όλους την επιρροή του στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να σουτάρει, να σκοράρει, να ντριμπλάρει και να ηγηθεί της ομάδας. Δεν το βρίσκεις παντού αυτό το πακέτο. Πάντως πρέπει να βρει τα πατήματά του.»

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0