Face to Face

Ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο στο BN Sports: «Ταλαντούχα χωρίς αντίκρισμα η Ελλάδα - Θα επιστρέψω για να δω την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια!» 

Ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο στο BN Sports: «Ταλαντούχα χωρίς αντίκρισμα η Ελλάδα - Θα επιστρέψω για να δω την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια!» 
Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο, μίλησε στο BN Sports για την αναμέτρηση της Ελλάδας με την Ισπανία, τη νέα «φουρνιά» παικτών της χώρας του, αλλά και για το πέρασμά του από την «Ένωση», ξεκαθαρίζοντας πως μετρά αντίστροφα για να επισκεφθεί το νέο της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια!
Σχετικά Άρθρα
Έχουν περάσει έξι χρόνια -περίπου- από την ημέρα αποχώρησής του, αλλά ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο, παραμένει στενά συνδεδεμένος με την ΑΕΚ και τη χώρα μας κατά συνέπεια. 
 
Ήταν «παρών» στο δύσκολο πέρασμα από τις χαμηλές κατηγορίες, όπου συνέβαλε τα μέγιστα στην άμεση επιστροφή της στη φυσική της θέση, στη Super League. Το αποδεικνύουν, άλλωστε, οι 66 εμφανίσεις στις επαγγελματικές κατηγορίες και οι 14 στο σύντομο πέρασμα της «Ένωσης» από τη Γ' Εθνική, πολλές από τις οποίες τις σημείωσε ως αρχηγός της ομάδας.

Παράλληλα, έζησε την πιο όμορφη στιγμή του μαζί της, όταν το 2016, στην πρώτη σεζόν της... επιστροφής της, έφτασε έως την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας!
Κορδέρο: «Χρόνια πολλά ΑΕΚ, χρόνια πολλά ΑΕΚάρες!» (pics) - AEK Fans Blog |  ΑΕΚ Νέα, Μεταγραφές, Ειδήσεις

Στο σήμερα, από τη μακρινή Μαγιόρκα όπου είναι εγκατεστημένος και αγωνίζεται με τη φανέλα της Ατλέτικο Μπαλεάρες, με μεγάλη χάρα μίλησε στο BN Sports τόσο για την πρόσφατη αναμέτρηση της Ελλάδας με την Ισπανία, όσο και για τις «κιτρινόμαυρες» αναμνήσεις του, αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια.
 
-Μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο η Ελλάδα απέναντι στην Ισπανία;
«Δεν νομίζω. Η Ισπανία άξιζε τη νίκη, γιατί ήθελε την μπάλα στα πόδια της για να παράξει ποδόσφαιρο και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Κρατώντας την στην κατοχή της, δεν άφηνε περιθώρια στην Ελλάδα, που επίσης αρέσκεται στο να κυκλοφορεί την μπάλα. Υπέφερε χωρίς αυτή, αφού αναγκάστηκε να την κυνηγά συνεχώς. 
 
Η ομάδα του Τζον Φαν'τ Σχιπ έχει ταλέντο, έχει μεγάλη ένταση στο παιχνίδι της, αλλά είναι δύσκολο να βρεις τους τομείς που πρέπει να βελτιώσει για να πάρει περισσότερα αποτελέσματα. Φάνηκε και απέναντι στο Κόσοβο, που ενώ προηγήθηκε και είχε ευκαιρίες, έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της».

-Από την πλευρά της Ισπανίας τι συμπεράσματα βγαίνουν από το EURO του καλοκαιριού κι έπειτα;
«Η Ισπανία διαθέτει μία εξαιρετική φουρνιά παικτών. Παρά το κακό της ξεκίνημα στο EURO, λίγο έλειψε να αφήσει εκτός τελικού την μετέπειτα Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία. Η συνέχεια, ευτυχώς, είναι ανάλογη. Φάνηκε απέναντι στην Ελλάδα και τη Σουηδία, όπου λειτούργησε ως ομάδα υψηλού επιπέδου, έμπειρη, παρά το νεαρό ρόστερ της και πήρε τα αποτελέσματα που χρειαζόταν. Απαιτείται χρόνος ακόμα, ωστόσο. 
 
Όσον αφορά τους παίκτες της, προσωπική μου επιλογή είναι ο Γκάβι, που παρά το νεαρό της ηλικίας του, δείχνει έτοιμος πνευματικά για υψηλού επιπέδου παιχνίδια. Απέναντι στην Ελλάδα ήταν εξαιρετικός και αν δεν ήταν ο Σιώπης να καλύπτει τόσους χώρους, θα ήταν ακόμα πιο δύσκολο να περιοριστεί. Βέβαια, από την Ελλάδα ευχαριστιέμαι να βλέπω τον παλιό μου συμπαίκτη, τον Πέτρο Μάνταλο, που έχουμε εξαιρετική σχέση και τον θεωρώ πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή».
 aekkkkk_1.jpg

-Τι συναισθήματα σου έχει αφήσει το πέρασμά σου από την ΑΕΚ;
«Ήταν ό,τι καλύτερο έχω βιώσει στην ποδοσφαιρική μου καριέρα. Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις. Το έχω πει και θα συνεχίσω να το λέω. Ακόμα κι αν έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε, συνεχίζω να κρατώ επαφές με ανθρώπους μέσα από τον σύλλογο, αλλά και πρώην συμπαίκτες, Έλληνες και ξένους, αφού θέλω να νιώθω την ΑΕΚ κοντά μου».
 
-Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει καλά το φετινό πρωτάθλημα. Πιστεύεις μπορεί να φτάσει ως την κατάκτηση;
«Πράγματι, αποδίδει πολύ καλά και έχουν φτιάξει ένα σπουδαίο σύνολο. Ειδικά με τον νέο προπονητή, η κατάσταση έχει βελτιωθεί πολύ. Θα ήθελα να την δω ξανά πρωταθλήτρια, γιατί ξέρω πως θα χαρούν τόσο οι φίλοι μου στις εξέδρες, όσο και οι φίλοι μου που αγωνίζονται ακόμη εκεί».

-Θα ήθελες να επιστρέψεις;
«Ο λαός συνηθίζει να λέει πως πάντα επιστρέφεις σε μέρη όπου ήσουν πολύ χαρούμενος. Ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει η ζωή και αν θα φορέσω ξανά τα κιτρινόμαυρα ως παίκτης ή προπονητής. Το μόνο δεδομένο στο μυαλό μου είναι πως θα επιστρέψω στη Νέα Φιλαδέλφεια, για να απολαύσω το νέο γήπεδο, το νέο σπίτι κάθε φίλου της ΑΕΚ, κάθε ΑΕΚάρα όπως έχω μάθει να λέω!»
 
Φάνης Τσοκανάς
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0