Face to Face

Ο ρεπόρτερ Γκρεγκ Έβανς στο BN Sports για Στίβεν Τζέραρντ: «Είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνει το επόμενο βήμα - Αυτά πρέπει να αλλάξει στην Άστον Βίλα»

Ο ρεπόρτερ Γκρεγκ Έβανς στο BN Sports για Στίβεν Τζέραρντ: «Είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνει το επόμενο βήμα - Αυτά πρέπει να αλλάξει στην Άστον Βίλα»

Ο Στίβεν Τζέραρντ επιστρέφει στην Premier League, αυτή τη φορά ως προπονητής της Άστον Βίλα και ο ρεπόρτερ του αγγλικού συλλόγου, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη για το νέο βήμα του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ.

«Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε» λένε οι στίχοι του Δημήτρη Γκάνα για το γνωστό τραγούδι που έχει τραγουδήσει, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Μητροπάνος. Σίγουρα στο μυαλό του, δεν είχε την στιγμή που ο Στίβεν Τζέραρντ θα επέστρεφε στην Αγγλία για να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα, όμως τελικά, είχε άμεση σχέση.

Αυτό συνέβη με τον παλαίμαχο άσο της Λίβερπουλ, ο οποίος άφησε έπειτα από τρία χρόνια στην Ρέιντζερς για να αναλάβει μία ομάδα της Premier League και να κάνει ένα βήμα ακόμα προς την απόλυτη καταξίωση. Ο ρεπόρτερ της Άστον Βίλα στο «The Athletic», Γκρεγκ Έβανς, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για τους λόγους πίσω από την συγκεκριμένη ενέργεια.

Το timing που συνέβη το γεγονός, η επόμενη μέρα σε έναν αρκετά απαιτητικό σύλλογο και στο… βάθος, η προοπτική της Λίβερπουλ στη μετά- Κλοπ εποχή.

Αναλυτικά είπε:

  • Πιστεύεις πως είναι η κατάλληλη στιγμή για τον Τζέραρντ να επιστρέψει στην Αγγλία και γιατί;

«Ναι, πιστεύω είναι η κατάλληλη στιγμή για εκείνον να επιστρέψει στην Αγγλία. Έκανε εξαιρετική δουλειά στην Ρέιντζερς, πήρε εμπειρίες και της χάρισε το πρωτάθλημα μετά από 10 χρόνια, σταματώντας την Σέλτικ. Ήρθε η ώρα να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο, όπως η Premier League»

  • Τι θα αλλάξει στην Άστον Βίλα;

«Πιστεύω πως πρέπει να αλλάξει το σύστημα της Άστον Βίλα για αρχή. Να το κάνει πιο επιθετικό και δημιουργικό. Γενικά η ομάδα έπαιζε 4-2-3-1 ή 3-5-2 ή 4-1-4-1. Ο Τζέραρντ αγαπάει το επιθετικό 4-3-3, το οποίο ταιριάζει γάντι στον σύλλογο και στο ρόστερ που διαθέτει. Θεωρώ πως πρέπει να ξεκινήσει από εκεί την αλλαγή»

  • Το κλειδί για να έχει μία επιτυχημένη πορεία

«Θεωρώ πως πρέπει να καταλάβει τι ποδοσφαιριστές έχει και να χτίσει μία ομάδα πάνω σε αυτό. Να αντιληφθεί ποιοι ξεχωρίζουν και όταν η Βίλα κερδίζει αγώνες, να μην αλλάζει την συνταγή. Αυτό χρειάζεται για να έχει μία επιτυχημένη πορεία. Και από εκεί και πέρα, να κρατήσει έναν σωστό ρυθμό προπονήσεων και πειθαρχίας»

  • Πιστεύεις ότι θα είναι ο επόμενος προπονητής της Λίβερπουλ, όταν αποχωρήσει ο Γιούργκεν Κλοπ;

«Είναι πολύ νωρίς για να συζητάμε για τον επόμενο προπονητή της Λίβερπουλ. Για να καταφέρει ο Τζέραρντ να γίνει διάδοχος του Κλοπ, θα πρέπει να έχει κάτι πάρα πολύ καλό στην Άστον Βίλα, οπότε έχει δρόμο μπροστά του. Εφόσον καταφέρει να οδηγήσει την Άστον Βίλα στην Ευρώπη και να φέρει επιτυχίες στον σύλλογο, τότε θεωρώ ότι θα καταφέρει να πάρει τη θέση του Κλοπ»

  • Τι έχεις ξεχωρίσει από την δουλειά του στην Ρέιντζερς;

«Φυσικά, την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από δέκα χρόνια και με αυτόν τον τρόπο. Από εκεί και πέρα, είχε εξαιρετικές ποριές στην Ευρώπη απέναντι σε πολύ δυνατές ομάδες, τις οποίες κέρδισε κιόλας. Ακόμα, μου αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού του πολύ. Επιθετικό ποδόσφαιρο, με τα κατάλληλα όπλα και έτοιμος για κάθε στραβοπάτημα. Νομίζω πως αν εξελιχθεί με την Άστον Βίλα θα βλέπουμε έναν εξαιρετικό προπονητή»

  • Η γνώμη σου για τη νέα γενιά προπονητών, όπως ο Τσάβι, ο Πίρλο, ο Λάμπαρντ κλπ.

«Μου αρέσει πάρα πολύ. Γνωρίζω πως είναι αρκετά δύσκολο και σκληρό να βλέπεις θρύλους, να φοράνε τα προπονητικά και να προσπαθούν να συνεχίσουν την εξαιρετική φήμη τους. Οι σύλλογοι τους επιλέγουν για το παρελθόν τους αλλά είναι δύσκολο να κάνεις την διαφορά. Λίγοι το καταφέρνουν αλλά μου αρέσει που τους βλέπω να ακολουθούν αυτόν τον δρόμο.»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0