Face to Face

Ο ιδιοκτήτης του «BarcaBuzz» στο BN Sports: «Οι οπαδοί θα κάνουν υπομονή μόνο με τον Τσάβι – Επικίνδυνος ο Κούμαν, θυμίζουμε ομάδα δεκαετίας ‘90»

Ο ιδιοκτήτης του «BarcaBuzz» στο BN Sports: «Οι οπαδοί θα κάνουν υπομονή μόνο με τον Τσάβι – Επικίνδυνος ο Κούμαν, θυμίζουμε ομάδα δεκαετίας ‘90»

Κούμαν έφυγε, Τσάβι… έρχεται. Ο ιδιοκτήτης μίας εκ των κορυφαίων ιστοσελίδων που αφορούν την ΜπαρτσελόναΜάρκο, μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη για το τι μπορεί να φέρει ο Ισπανός προπονητής και τι αφήνει πίσω του ο Ολλανδός συνάδελφός του.

Σχετικά Άρθρα

27 Οκτωβρίου. Μία ημερομηνία που οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα έχουν δύο λόγους να θυμούνται. Το 2020, ο Ζοσέπ Μπαρτομέου ανακοινώνει πως παραιτείται από πρόεδρος των «μπλαουκράνα» και ακριβώς ένα χρόνο, ο σύλλογος απολύει τον Ρόναλντ Κούμαν. Τον προπονητή με τον χαμηλό μέσο όρο βαθμών από κάθε άλλον στον 21ο αιώνα (!). Σύμπτωση;… Ίσως, αλλά η ουσία είναι η ισπανική ομάδα κοιτάζει την επόμενη μέρα.

Αυτή, που από μέρα σε μέρα, θα την φέρει με τον Τσάβι στο τιμόνι της. Τον «θρύλο» που αγαπήθηκε όσο λίγοι και ως ποδοσφαιριστής, άφησε το σημάδι του στην ιστορία του συλλόγου. Ντυμένος στα προπονητικά, είναι έτοιμος να δημιουργήσει τη νέα μέρα του ποδοσφαίρου και να γίνει ο τρίτος μετά τους Κρόιφ και Γκουαρντιόλα, που αλλάζουν το άθλημα.

Αυτό περιμένει, ο Μάρκο. Ο άνθρωπος που έχει μία από τις κορυφαίες ιστοσελίδες που αφορούν την Μπαρτσελόνα, το «BarcaBuzz». Ο ίδιος, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και μοιράστηκε τις απόψεις και τις σκέψεις που έχει γύρω από το θέμα του προπονητή. Η απόλυση του Κούμαν στα δικά του μάτια, η πρόσληψη του Τσάβι, ο Βαλβέρδε και η επόμενη, αισιόδοξη, μέρα.

  • Συμφωνείς με την απόλυση του Ρόναλντ Κούμαν ή όχι και γιατί;

«Αν δεν είχε υψηλή αποζημίωση, ο Τζόαν Λαπόρτα θα τον είχε απομακρύνει από το περασμένο καλοκαίρι αλλά του δόθηκε μία πίστωση χρόνου λόγω του παρελθόντος που είχε ως ποδοσφαιριστής στην ομάδα. Παράλληλα, ανέλαβε την Μπαρτσελόνα σε μία πολύ δύσκολη στιγμή, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πάρει παράταση. Μετά το 8-2, η ομάδα ήταν σε τραγική κατάσταση και βρίσκεται σε πλήρης κρίση. Τελικά, έκανε κακή διαχείριση, ήταν πεισματάρης και έχασε κάθε μάχη με άλλους προπονητές του επιπέδου. Οπότε είναι καλύτερο που φεύγει»

  • Τι πιστεύεις πως πήγε λάθος και έφτασε στο σημείο να απολυθεί;

«Το ποδόσφαιρο είναι απλό στις μέρες μας. Όταν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, δεν μπορείς να μείνεις. Ειδικά με τον συγκεκριμένο. Ο τρόπος που δούλευε ήταν λάθος. Ποδοσφαιριστές που έφυγαν από την ομάδα, έκαναν λόγο για πιο σκληρές προπονήσεις σε σχέση με την Μπαρτσελόνα. Εδώ προπονούνται επτά ώρες (!) λιγότερες από ομάδες της ελίτ. Επομένως, δεν μπορεί να τις ανταγωνιστεί και αυτό φάνηκε στο γήπεδο»

  • Θέλεις τον Τσάβι για προπονητή της Μπαρτσελόνα και γιατί;

«Η άφιξη του Τσάβι είναι ρίσκο αυτή την περίοδο. Αλλά είναι ένα ρίσκο που θα έπαιρνα. Η διατήρηση του Κούμαν θα ήταν πολύ πιο επικίνδυνη από το να φέρει τον νεαρό, στην προπονητική, Τσάβι. Ο Λαπόρτα είχε αναφέρει σε εμένα, πριν από δύο χρόνια, πως ο επόμενος προπονητής της Μπάρτσα θα είναι ο Τσάβι. Βέβαια, θα ήθελε πρώτα να προπονήσει μία εκ των Χιρόνα ή Μπαρτσελόνα Β’. Σίγουρα, το καλύτερο σενάριο θα ήταν να μείνει ο Κούμαν μέχρι το τέλος της σεζόν και να αποφασίσει το καλοκαίρι είτε να φέρει τον Τσάβι, είτε τον Τεν Χαγκ του Άγιαξ. Αλλά στα μέσα της σεζόν, η καλύτερη επιλογή είναι ο Τσάβι»

  • Τι πρέπει να γίνει για να διορθωθεί η κατάσταση στην ομάδα;

«Πολλά. Η ομάδα δεν βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση αλλά σίγουρα, ένα προπονητής πρέπει και μπορεί να πάρει πολλά περισσότερα από τους ποδοσφαιριστές του. Πρώτα από όλα, θα πρέπει να επιστρέψουμε στο στυλ μας, στο DNA, στον τρόπο που παίζουμε ποδόσφαιρο, ο οποίος πριν μία δεκαετία ήταν τόσο καινοτόμος που άλλες ομάδες το αντέγραψαν για να βελτιωθούν. Αν ο Κρόιφ ήταν η πρώτη έκδοση, ο Πεπ η δεύτερη, τότε ήρθε η ώρα υπάρξει και τρίτη. Επιπλέον, θα ήθελα να δω έναν προπονητή που να έχει μία ομάδα αναλυτών και ψυχολόγων. Μία ολόκληρη δομή για να κάνει καλύτερους τους ποδοσφαιριστές. Αυτό μας λείπει από τον Βαλβέρδε ας πούμε»

  • Θα υπάρξει υπομονή για τον Τσάβι;

«Ένα θα σου πω. Οι οπαδοί δεν είναι ευχαριστημένοι και δεν πρόκειται να έκαναν υπομονή με κανέναν. Εκτός από τον Τσάβι»

  • Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας αυτή την στιγμή;

«Η Μπαρτσελόνα είναι σαν τις ομάδες της δεκαετίας του ’90 που καλούνται να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες του 2021. Ακόμη και ομάδες, όπως η Μπενφίκα που δεν είναι στην ελίτ της Ευρώπης, έχουν καλύτερη προσέγγιση ενός αγώνα, φυσική κατάσταση και τακτική από εμάς»

  • Τι πρέπει να κάνει ο Τσάβι για να αλλάξει την κατάσταση;

«Ο Τσάβι πρέπει να ξεκινήσει την επανάσταση. Να σταματήσουν να υπάρχουν οι παίκτες που είναι «αποδιοπομπαίοι τράγοι» και να μην παίζουν πια με τους βετεράνους, μόνο και μόνο λόγω της ιστορίας τους. Είναι καιρός να αρχίσουμε να ενεργούμε σαν ομάδα και να αφήσουμε τους οπαδούς να απολαύσουν. Μετά από αυτό, θα έρθουν τα αποτελέσματα. Είτε είναι αυτή τη σεζόν είτε την επόμενη, αλλά πρέπει να δούμε μια διαδικασία ανοικοδόμησης»

xavi-herna-ndez.jpeg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0