Face to Face

Ο Ίαν Ρας στο BN Sports: «Ο Σαλάχ είναι τώρα ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο – ο Κλοπ έφερε την Λίβερπουλ εκεί που αξίζει»!

Ο Ίαν Ρας στο BN Sports: «Ο Σαλάχ είναι τώρα ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο – ο Κλοπ έφερε την Λίβερπουλ εκεί που αξίζει»!
Ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ, Ίαν Ρας, έγινε 60 ετών και ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος που διατηρεί μαζί του μια φιλία για περισσότερο από τρεις δεκαετίες επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά, βρίσκοντάς τον στο Μπαχρέιν και μίλησαν για την Premier League, τον Γιούργκεν Κλοπ και τον Μοχάμεντ Σαλάχ!

Συνέντευξη του Ίαν Ρας στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές που «πάτησε» ποτέ το πόδι του στα αγγλικά γήπεδα. Τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ, o οποίος αγωνίστηκε στους «κόκκινους» από το 1981 μέχρι και το 1996, με ένα διάλλειμα ενός έτους για να μεταβεί στην Ιταλία και την Γιουβέντους, πετυχαίνοντας  336 γκολ και 74 ασίστ, σε 648 αναμετρήσεις!

Στα 15 αυτά χρόνια, ο Ίαν Ρας κατέκτησε με την Λίβερπουλ πέντε φορές το πρωτάθλημα  (1982, 1983, σεζόν στην οποία αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ με 34 γκολ, 1984, αναδείχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής της σεζόν, 1986, 1990), δύο φορές το Κύπελλο Πρωταθλητριών (1980-81, 1983-84), τρεις φορές το FA Cup (1986,1989, 1992) και πέντε φορές το Λιγκ Καπ (από το 1981 έως το 1984, και το 1995).

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος ήρθε σε επικοινωνία με τον ζωντανό θρύλο της Λίβερπουλ, με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις για περισσότερο από τρεις δεκαετίες, με αφορμή τα γενέθλιά του, όντας γεννηθείς στις 20 Οκτωβρίου του 1961 (60 ετών). Από το Μπαχρείν όπου βρίσκεται, μίλησε για την κατάσταση που υπάρχει στη Λίβερπουλ, τον Γιούργκεν Κλοπ, την φόρμα του Μοχάμεντ Σαλάχ και το επικείμενο ντέρμπι της Κυριακής (24/10) απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
IMG_4541_1.jpg

Αναλυτικά όσα είπε ο Ίαν Ρας στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο και το BN Sports:

-Ο Γιούργκεν Κλοπ είπε ότι ο Μοχάμεντ Σαλάχ είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Συμφωνείς με την άποψη αυτή;

«Ο Σαλάχ αυτή την στιγμή είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Είναι πραγματικά φανταστικός σε αυτή την σεζόν. Είναι εκπληκτικός και πετυχαίνει γκολ, που πηγαίνουν την «τέχνη» του σκόρερ σε ένα άλλο επίπεδο.»

-Πρέπει η Λίβερπουλ μα του δώσει ότι ζητήσει για νέο συμβόλαιο;

«Όλοι θέλουν να μείνει ο Σαλάχ και πιστεύω ότι είναι μία πολύ καλή ευκαιρία, διότι αν πάει κάπου αλλού, δεν θα έχει την στήριξη που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή. Ο κόσμος τον αγαπά, οι συμπαίκτες του το ίδιο. Είναι θρύλος στην Λίβερπουλ.»

-Ο Σαλάχ σκόραρε για 9ο συνεχόμενο παιχνίδι με την Λίβερπουλ, πράγμα που δεν έχει πραγματοποιήσει ποτέ κανένας με την φανέλα της. Μπορεί να δείξει και άλλα πράγματα ο Αιγύπτιος;

«Είναι ένας πραγματικός σκόρερ, αν και εξτρέμ θεωρητικά, αλλά έχει μια απίστευτη ικανότητα να ξέρει πως να ελιχθεί πριν σουτάρει. Επίσης μπορεί να σκοράρει και με το δεξί πόδι, ενώ θεωρητικά είναι αριστεροπόδαρος, κάτι που είχα και εγώ στο παιχνίδι μου. Πιστεύω ότι θα βάλει πάρα πολλά γκολ ακόμα με τη φανέλα της Λίβερπουλ και ελπίζω για πολλά χρόνια».

-Μπορεί η Λίβερπουλ να πάρει και πάλι τον τίτλο και ποιος είναι το φαβορί;

«Εάν οι βασικοί παίκτες παραμείνουν υγιείς, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην διεκδικήσει η Λίβερπουλ τον τίτλο και να μην τον κατακτήσει. Κατά την γνώμη μου, η Μάντσεστερ Σίτι παραμένει η ομάδα που πρέπει να κερδίσεις, ενώ η Τσέλσι είναι επίσης πολύ δυνατή. Ελπίζω πως θα κερδίσουμε στο Όλντ Τράφορντ. Αν το καταφέρουμε, είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι πως διεκδικείς τον τίτλο, εάν κερδίσεις την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πράγμα που για την Λίβερπουλ είναι πάντα σημαντικό».

-Η άποψη του για τον Γιούργκεν Κλοπ

Είναι φανταστικός. Υποσχέθηκε να κάνει ξανά την Λίβερπουλ την καλύτερη ομάδα, και το έκανε με τον δικό του τρόπο ποδοσφαίρου. Οδήγησε την ομάδα εκεί που αξίζει, δηλαδή στην κορυφή».

-Τέλος, μίλησε για την ομάδα της δεκαετίας του ’80 και την σχέση του με τον προπονητή Μπομπ Πέισλι και τον Νταλγκλίς μέσα στο γήπεδο.

Ο Πέισλι μου έδωσε την μεγάλη ευκαιρία να παίξω και νομίζω το ανταπέδωσα όσο καλύτερα μπορούσα. Τότε η Λίβερπουλ ήταν η καλύτερη ομάδα στον κόσμο και δεν ήταν εύκολο να μπεις στην ενδεκάδα της.

Ο Πέισλι είχε έναν πολύ απλό τρόπο να σε προσεγγίσει σου έλεγε ότι σε πιστεύει και ήθελες μέσα στο γήπεδο να δείξεις πως άξιζε αυτή την εμπιστοσύνη. Είχα την τύχη να έχω φοβερούς συμπαίκτες και κυρίως τον Κένι Νταλγκλίς. Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής με τον οποίο έχω αγωνιστεί ποτέ, ένας πανέξυπνος παίκτης που ταιριάζει πλήρως στο στυλ που αγωνιζόμουν. Θεωρώ ότι το δίδυμο μας ήταν το καλύτερο που έχει βγάλει η Λίβερπουλ, ωστόσο θεωρώ πραγματικά ότι η ομάδα που πήρε το Champions League πριν από δύο χρόνια και το πρωτάθλημα αμέσως μετά μπορεί να συναγωνιστεί οποιαδήποτε ομάδα της Λίβερπουλ όλων των εποχών. Είναι γεμάτη από ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και πιστεύω πως έχει να κερδίσει κι άλλους τίτλους τα επόμενα χρόνια».

ian-rush_1.jpg

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0