EUROLEAGUE FINAL-4 2023

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος στο BN Sports: «Ο Ολυμπιακός λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένη μηχανή»

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος στο BN Sports: «Ο Ολυμπιακός λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένη μηχανή»

Ένας παλιός γνώριμος, στο δρόμο του Ολυμπιακού για το 4ο του ευρωπαϊκό παράσημο. Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος μίλησε στο BN Sports λίγες ώρες πριν το μεγάλο τελικό για το… διακόπτη που γύρισε μετά το αλησμόνητο φινάλε του Game 2 με την Παρτιζάν, στεκόμενος παράλληλα και στις «περγαμηνές» των Πειραιωτών.

Το πέρασμα του από το Λιμάνι σύντομο μεν, θετικό δε. Ο Νάιτζελ Ούιλιαμς-Γκος ήρθε σίγουρα στην Ελλάδα τη λάθος στιγμή και παρότι έδειξε καλά στοιχεία, δεν ήταν έτοιμος για να σηκώσει στις πλάτες του όλα όσα ήθελε ο κόουτς Μπλατ τότε. Παρόλα αυτά έδειξε το μπασκετικό του… ποιόν, το οποίο πλέον διαίρει και βασιλεύει στη Μαδρίτη και τη Ρεάλ.

Λίγες στιγμές πριν ξεκινήσει η τελευταία προπόνηση των «μερένγκες», ο Αμερικανός γκαρντ μοιράστηκε σκέψεις με το BN Sports. Από το κομβικό φινάλε της… κλωτσοπατινάδας, στο μυστικό των Μαδριλένων παρά τις όποιες δυσκολίες και την παραδοχή της ποιότητας των «ερυθρολεύκων». Ο Ναίτζελ Ουίλιαμς Γκος κλείνει πιθανότατα τον κύκλο των δηλώσεων/συνεντεύξεων του ΒΝ Sports από το Κάουνας προ μεγάλου τελικού.

Η σεζόν για τη «Βασίλισσα» μόνο ρόδινα δεν κύλησε. Είχε τα πάνω και τα κάτω της, αρκετούς τραυματισμούς, απουσίες και έφτασε με το 1μιση πόδι (για να μην πούμε και με τα δύο) από το φάσμα του αποκλεισμού από τα playoffs. Παρόλα αυτά το βάρος της φανέλας και οι προσωπικότητες την έφεραν και πάλι πιστή σε ένα ακόμα σπουδαίο ραντεβού.

Το τελευταίο ματς είναι την Κυριακή (21/05, 20:00) και η Ρεάλ θα παραταχθεί με αρκετές απουσίες και προβλήματα κόντρα στον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό όμως δείχνει ότι είναι έτοιμη να τις ξεπεράσει.

«Η προσπάθειά μας δείχνει ότι έχουμε χαρακτήρα. Είτε τα πράγματα είναι καλά, είτε όχι έχουμε καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο. Το έχουμε δείξει κατά τη διάρκεια της σεζόν και των play offs και θα το δείξουμε και τώρα».

γκος.jpg

Σε ερώτηση που τέθηκε στον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος για το αν το επεισοδιακό Game 2 κόντρα στην Παρτίζαν έκανε τους παίκτες να «ξυπνήσουν» και να δείξουν τι εστί Ρεάλ Μαδρίτης, εκείνος απάντησε: «Σαφέστατα πιστεύω ότι μας έφερε πιο κοντά. Είχαμε δύο επιλογές. Ή να το αφήσουμε να μας επηρεάσει και να τα παρατήσουμε, είτε να ενωθούμε σαν αδέρφια, να εμψυχώσουμε ο ένας τον άλλον και να δώσουμε ό, τι έχουμε για τη νίκη στο τρίτο παιχνίδι. Αυτό κάναμε και από εκείνο το σημείο και μετά συνεχώς βελτιωνόμασταν για να φτάσουμε τώρα στον τελικό».

Ο Γκος έχοντας προηγούμενη θητεία στους «ερυθρόλευκους» αναγνωρίζει τα στοιχεία αυτά που κάνουν τον Ολυμπιακό το μεγάλο φαβορί για το τρόπαιο.

«Είναι πολύ καλή ομάδα και είναι οι πιο σταθεροί σε όλοι την σεζόν. Λειτουργούν σαν καλοκουρδισμένη μηχανή επιθετικά και αμυντικά. Έχουν εξαιρετική χημεία. Γνωρίζουμε το πόσο μεγάλη είναι η πρόκληση του τελικού και ανυπομονούμε να την κερδίσουμε».

Το «κλειδί» της επιτυχίας για τέτοια κρίσιμα παιχνίδια είναι τόσο η σωματική όσο και η πνευματική προετοιμασία.

«Είναι σίγουρα ένας συνδυασμός και των δύο. Είναι τελικός οπότε πρέπει να δώσεις την ενέργειά και την προσπάθειά σου αλλά θα πρέπει να έχεις και την πνευματική συγκέντρωση ώστε να μην παρά ενθουσιάζεσαι. Βασικά πρέπει να ελέγχουμε ό, τι μπορούμε, να βάζουμε τις βολές, να πετυχαίνουμε τα σουτ και γενικά να δώσουμε την ευκαιρία στους εαυτούς μας να νικήσουν».



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0