EUROLEAGUE FINAL-4 2023

EuroLeague Final-4 Κάουνας: Ολυμπιακός - Μονακό: 68-57 (37') LIVE

EuroLeague Final-4 Κάουνας: Ολυμπιακός - Μονακό: 68-57 (37') LIVE

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη «μάχη» με τη Μονακό για μία θέση στον τελικό της EuroLeague και το BN Sports σας ενημερώνει για ό,τι λαμβάνει χώρα στη «Zalgirio Arena».

Σχετικά Άρθρα

Αποστολή στο Κάουνας, με την υποστήριξη της bwin: Γιάννης Ψαράκης, Μάνος Φυρογένης

*Το κείμενο ανανεώνεται αυτόματα


Οι «ερυθρόλευκοι»
παλεύουν στον ημιτελικό με τη Μονακό για να κερδίσουν το εισιτήριό τους για τον μεγάλο τελικό της EuroLeague την Κυριακή (21/05) και το BN Sports σας ενημερώνει για όλα όσα συμβαίνουν στο Κάουνας και στη «Zalgirio Arena».

Ο Ολυμπιακός κατέβασε το ρυθμό του στην έναρξη του τελευταίου μέρους και η Μονακό βρήκε την ευκαιρία να μειώσει σε μονοψήφια 6’20’’ πριν το φινάλε (60-51). Οι Γάλλοι έφτασαν και στους 7, αλλά ο Παπανικολάου σκόραρε με follow για να την κρατήσει στους 9 (62-53) και ο Φαλ να την στείλει με κάρφωμα στους 11 (64-53) πέντε λεπτά πριν το τέλος.

Το παρκέ είχε… κατηφορίσει με την «ερυθρόλευκη» λαίλαπα να συνεχίζει ακάθεκτη! Βεζένκοφ και Παπανικολάου ήταν ασταμάτητοι, με τις ασίστ των Πειραιωτών να φτάνουν στις 19, έναντι των 9 των Μονεγάσκων! Ο Λαρεντζάκης από τα 9 μέτρα έγραψε το 56-43 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου για το 56-43 και το +13 του Ολυμπιακού, με ένα επιμέρους σκορ 27-2!

Από τα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός γύρισε ως μία εντελώς διαφορετική ομάδα. Με ένα σερί 8-0 στα πρώτα 2,5 λεπτά της τρίτης περιόδου, «έσβησε» τη διψήφια διαφορά των Γάλλων και έφτασε σε απόσταση τεσσάρων πόντων (37-41). Τότε, έφτασε η ώρα να μιλήσει ο αρχηγός και ο MVP της φετινής EuroLeague, που με δύο σερί τρίποντα έβαλαν τους Πειραιώτες μπροστά με 43-41, κρατώντας τη Μονακό χωρίς πόντο στο δεύτερο ημίχρονο!

Το μπλοκάρισμα -μαζί με το άγχος- για τους Πειραιώτες επανήλθε για τα καλά, με τη Μονακό να ξεφεύγει και πάλι στους 6 με 4’18’’ για το ημίχρονο. Διαφορά που αυξήθηκε κατά έναν, ύστερα από εύστοχο σουτ του Μάικ Τζέιμς για το 26-33 στα 2’25’’. Ο Κώστας Σλούκας έσπασε την… κατάρα και έγινε ο πρώτος «ερυθρόλευκος» που ευστόχησε σε ζευγάρι βολών (28-33), αλλά ο Οκόμπο με πέντε δικούς του έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (28-38). Οι τρεις βολές του 32χρονου γκαρντ έκαναν το 41-29 υπέρ της Μονακό στο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός σπατάλησε αρκετές βολές (4/10 στο 13’), αλλά ο Σακίλ ΜακΚίσικ βρήκε στόχο πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, για να δώσει την ώθηση που χρειάζονταν οι «ερυθρόλευκοι». Ο Βεζένκοφ μείωσε στους δύο (20-22) και με την επόμενη άμυνα να κρίνεται άκρως επιτυχημένη, ο ΜακΚίσικ σκόραρε και πάλι στην αντεπίθεση για να φέρει την ισορροπία (22-22 στο 13’). Μπλακ και Λόιντ είχαν το λόγο στην επίθεση εν συνεχεία, με τον Μπράουν να διαμορφώνει με σουτ μέσης απόστασης το 29-25 στο 15’.

Τίποτα δεν πήγαινε καλά για τους «ερυθρόλευκους» στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν «σπάσει» τα καλάθια, ενώ δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις ούτε από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας». Ο Κάνααν ήταν εκείνος που βρήκε και πάλι το δρόμο προς το καλάθι για το 8-12 στο 8’, αλλά ο Μάικ Τζέιμς με τρίποντο έστειλε τη διαφορά στους επτά (8-15). Ο Βεζένκοφ απάντησε με τον ίδιο τρόπο, αλλά ο γκαρντ τον Μονεγάσκων δεν άφηνε τον Ολυμπιακό να «ανασάνει» (11-18). Ο αρχηγός των Πειραιωτών πέτυχε το πρώτο του τρίποντο στο ματς για το 14-18, κρατώντας κοντά την ομάδα του, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με το +6 υπέρ της Μονακό (14-20).

Αρκετά μουδιασμένα μπήκε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση. Δυσκολευόταν αρκετά να βρει λύσεις στην επίθεση, όντας αρκετά άστοχος. Στην άμυνα τα πήγαινε κάπως καλύτερα, κρατώντας τη Μονακό στους 6, μέχρι να έρθει ο Κάνααν για να πετύχει το πρώτο καλάθι εντός πεδιάς για τους Πειραιώτες και μάλιστα πίσω από τη γραμμή των 6,75μ. για να κάνει το 4-6 στο 4’, με τη διαφορά να βρίσκεται ωστόσο στους τέσσερις με τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου (6-10).

Ξεκίνησε ο πρώτος ημιτελικός του Final-4 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μονακό.

Πήρε… φωτιά το γήπεδο κατά την παρουσίαση των παικτών των Πειραιωτών.

Η είσοδος των παικτών του Ολυμπιακού στο παρκέ, μέσα από την κάμερα του BN Sports.

Παρόντες στις εξέδρες και οι -σαφώς- λιγότεροι οπαδοί της Μονακό.

Το δικό τους ρυθμό άρχισαν να δίνουν από νωρίς και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στις κερκίδες, οι οποίοι μάλιστα νωρίτερα προχώρησαν σε μία επίθεση... αγάπης στην Μπέριλ ΜακΚίσικ!

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ανυπόμονος για την έναρξη της αναμέτρησης και βρέθηκε στο παρκέ για να… ζεσταθεί, 100 λεπτά πριν από την έναρξή του.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως οι φίλοι του Ολυμπιακού που θέλησαν να έρθουν στο Κάουνας μέσω Βίλνιους, υπέστησαν τη δική τους ταλαιπωρία.

Οι εκδρομείς λοιπόν των Πειραιωτών στο δρόμο για το Κάουνας και ερχόμενοι από το Βίλνιους, αναγκάστηκαν να περάσουν μέσα από χωματόδρομους για να κόψουν δρόμο. Ο λόγος; Ένα τροχαίο στον επαρχιακό δρόμο που ενώνει τις δύο μεγάλες πόλεις της Λιθουανίας το οποίο όμως δεν ήταν αρκετό για να κόψει την πορεία των «ερυθρόλευκων» τα πούλμαν και τα αυτοκίνητα των οποίων πέρασαν μέχρι και μέσα από δάση

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0