EUROLEAGUE FINAL-4 2023

Ο Μουσταφά Φαλ στο BN Sports: «Είμαστε χαλαροί, στο τέλος της μέρας είναι απλά μπάσκετ» (video)

Ο Μουσταφά Φαλ στο BN Sports: «Είμαστε χαλαροί, στο τέλος της μέρας είναι απλά μπάσκετ» (video)

Ο Ολυμπιακός έφτασε στη «Zalgirio Arena» που θα φιλοξενήσει το φετινό Final-4 της Euroleague, για να πραγματοποιήσει την προπόνησή του, κάτι λιγότερο από 24 ώρες πριν τον ημιτελικό με τη Μονακό και ο Μουσταφά Φαλ μιλάει στο BN Sports για το πολυαναμενόμενο παιχνίδι.

Αποστολή στο Κάουνας, Μάνος Φυρογένης

Ο Μουσταφά Φαλ, ο ψηλός του Ολυμπιακού, υπήρξε καθοριστικός για την ομάδα του στην πορεία προς το Final-4 του Κάουνας και ετοιμάζεται να ζήσει για δεύτερη σερί φορά την εμπειρία της τελικής φάσης της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός έχει να πανηγυρίσει κατάκτηση τίτλου Euroleague 10 χρόνια ακριβώς και όλοι οι παίκτες έχουν βάλει στόχο να λάβει τέλος αυτό το διάστημα της αναμονής. Τελευταία φορά που οι «ερυθρόλευκοι» σήκωσαν την κούπα, ήταν την σεζόν 2012-2013 με τους Πειραιώτες να μην έχουν το μεγαλύτερο μπάτζετ, σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες και να μην αποτελεί το φαβορί.

Τώρα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Μπορεί η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να εξακολουθεί να μην έχει το πιο ακριβό ρόστερ, όμως εμφανίζεται ως το μεγάλο φαβορί για την φετινή κατάκτηση. Άλλωστε, κατέκτησε και την πρώτη θέση της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο.

Ο Φαλ όλα αυτά τα αντιμετωπίζει με απόλυτη ταπεινότητα, προσπαθώντας παράλληλα να αποβάλλει τον παράγοντα «άγχος».

«Γνωρίζω πως το Final-4 δε λειτουργεί με βάση τα φαβορί. Μπορεί να τερματίσαμε στην πρώτη θέση αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι, γιατί είναι μόνο ένα παιχνίδι. Όποια ομάδα καταφέρει να φτάσει στο Final-4 μπορεί και να το κερδίσει. Για εμένα δεν υπάρχουν φαβορί, αλλά πιστεύω στην ομάδα μου γιατί έχουμε δείξει σταθερότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Όπως είπα όμως είναι μόνο ένα παιχνίδι και πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Η «μάχη» του Ολυμπιακού με τη Μονακό του Σάσα Ομπράντοβιτς για τον ημιτελικό του Final-4, φαντάζει απρόβλεπτη με τις δύο ομάδες να εμφανίζουν αρκετές ομοιότητες όπως και διαφορές, με τις λεπτομέρειες να αποτελούν τον καθοριστικό παράγοντα για την ανάδειξη του νικητή.

«Ο αυριανός αγώνας είναι απρόβλεπτος γιατί είναι απλά ένα παιχνίδι. Μπορεί να φανούμε «ζεστοί» από το τρίποντο και το ίδιο μπορούν και οι αντίπαλοι. Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που μπορούν να αλλάξουν όλο το ματς. Δε γνωρίζουμε τι πρόκειται να συμβεί, αλλά πιστεύω ότι άμα δείξουμε το ίδιο πρόσωπο που δείχναμε όλη την σεζόν μπορούμε να επιτύχουμε».

Η Μονακό επικράτησε του Ολυμπαικού και μάλιστα δις στην κανονική διάρκεια αλλά αυτό δεν αποτελεί παράγοντα ανησυχίας για τον Μουσταφά Φαλ μιας και τα playoffs με το Final-4 διαφέρουν στην προσέγγιση του παιχνιδιού.

«Παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι, όλα αυτά είναι λογικό να συμβούν αλλά εμείς παραμένουμε συγκεντρωμένοι».

Πάντα προσγειωμένος, χωρίς να δείχνει την χαρά και τον ενθουσιασμό του, έτσι και αυτές τις μέρες στο Κάουνας, ο Γάλλος δείχνει απόλυτα συγκεντρωμένος στον στόχο του τίτλου.

«Είναι απλά μπάσκετ στο τέλος της μέρας. Εμείς οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και να περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί. Η καλύτερη ομάδα θα κερδίσει».



Ο 31χρονος σέντερ ξεχώρισε τα σημεία στα οποία οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να εστιάσουν στο κρίσιμο αυτό παιχνίδι, ώστε να περάσουν στον μεγάλο τελικό της Κυριακής 21/05.

«Πρέπει να προσέξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας στο ένα εναντίον ενός, να παίρνουμε τα αμυντικά ριμπάουντ και πρέπει να ταιριάξουμε την ένταση μας με την ένταση των αντιπάλων».

Το φετινό Final-4 διεξάγεται σε μία πόλη που… διψάει για μπάσκετ και ζει για το άθλημα. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, με την Ζαλγκίρις να μένει εκτός playoffs, η έδρα αποτελεί ουδέτερο έδαφος για τις τέσσερεις ομάδες που αγωνίζονται για το πολυπόθητο τρόπαιο. Το κοινό όμως δεν παύει να είναι «ζεστό» και να αναμένει να παρακολουθήσει τις «μάχες» σώμα με σώμα που έπονται.

«Το ότι υπάρχει πολλή μπασκετική ατμόσφαιρα στην πόλη είναι σίγουρα βοηθητικό γιατί σου δίνει ώθηση να παίξεις καλά. Είναι καλό πάντως που βρίσκεται σε ουδέτερο έδαφος η διοργάνωση γιατί έτσι όλοι έχουμε τις ίδιες πιθανότητες. Δεν υπάρχουν φαβορί, όλοι θέλουν να τα δώσουν όλα και θα δούμε τι θα γίνει».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0