EUROLEAGUE FINAL-4 2023

Σλούκας - Παπανικολάου: Δεν είμαστε δυο, είμαστε ένα

Σλούκας - Παπανικολάου: Δεν είμαστε δυο, είμαστε ένα

Δύο αδελφικοί φίλοι που μεγάλωσαν μαζί και γαλουχήθηκαν μπασκετικά, έχουν φτάσει χέρι – χέρι στο κορυφαίο επίπεδο απολαμβάνοντας τους τίτλους και τις αξιώσεις.

Το Final-4 θα λάβει χώρα φέτος στο Κάουνας της Λιθουανίας και ένα εκ των τεσσάρων πολύτιμων εισιτηρίων ανήκει δικαιωματικά στον Ολυμπιακό, που κυριάρχησε στην φετινή Euroleague. Ο Κώστας Παπανικολάου και ο Κώστας Σλούκας έχοντας ξεχωρίσει με τις ηγετικές τους εμφανίσεις στην σειρά των play offs, θα δώσουν το παρόν βοηθώντας τους «ερυθρόλευκους» να ράψουν το τέταρτο τους αστέρι ανήμερα στην ονομαστική τους εορτή (21/05).

Η μπασκετική ζωή των δύο παικτών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη από τα παιδικά τους χρόνια ξεχωρίζοντας από τις μικρές εθνικές όπου γιόρτασαν διακρίσεις, μετάλλια και έγιναν κολλητοί φίλοι. Ο Σλούκας ξεκίνησε το μπάσκετ από τη νεανική ομάδα του Μαντουλίδη στην Θεσσαλονίκη και το 2008 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό μόλις στα 18 του χρόνια. Έναν χρόνο μετά ήρθε και ο «Παπ» στην ομάδα, αφού είχε διαγράψει πορεία ήδη από τα εφηβικά του Πρωτέα Γρεβενών και του Άρη με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να του «ανοίγει» την πόρτα για συμμετοχή στην Α1 το 2008, που οδήγησε και στη μεταγραφή στους «ερυθρόλευκους».

αρχείο_λήψης_-_2023-05-12T191851.303.png

Το πρώτο παιχνίδι που συνυπήρξαν οι «διόσκουροι» στον Ολυμπιακό ήταν στις 7 Νοεμβρίου του 2009 στο ντεμπούτο του Κώστα Παπανικολάου απέναντι στην Καβάλα. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, προπονητής της ομάδας το 2010-2012, έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Παπανικολάου, που κατάφερε γρήγορα να εδραιωθεί στην ομάδα. Ο Σλούκας, από την άλλη, πήγε δανεικός στον Άρη, στην πρώην ομάδα του συμπαίκτη και φίλου του, και το 2011 επέστρεψε με περισσότερη ωριμότητα και έτοιμος να αναδείξει το ταλέντο του.

Τα χρόνια που ακολούθησαν στους «ερυθρόλευκους» ήταν… χρυσά με τους δύο παίκτες να πρωταγωνιστούν και να αφήνουν τη δική τους σφραγίδα στον σύλλογο με αποκορύφωμα την κατάκτηση των δύο συνεχόμενων Euroleague το 2012 και το 2013. Η κοινή πορεία του «Σλούκι» και του «Παπ» φαίνεται και από το γεγονός πως και οι δύο δοκίμασαν την τύχη τους στο εξωτερικό. Ο Παπανικολάου ξεχώρισε και επιλέχθηκε από τους Νιου Γιορκ Νικς στο νούμερο 48 στο ντραφτ του 2012 του NBA περνώντας από τους Ρόκετς και τους Νάγκετς, ενώ το 2013 πήρε μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα. Το καλοκαίρι του 2016 επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του, στον Ολυμπιακό όπου και αποτελεί μέχρι σήμερα βασικό πυλώνα και αρχηγό της.

εικόνα_Viber_2023-05-12_18-29-33-815.jpg

Ο Κώστας Σλούκας μπορεί να καθυστέρησε λίγο να βρει τον ρόλο του στους Πειραιώτες, όμως όταν αυτό συνέβη, ξεχώρισε ως ένας εκ των κορυφαίων Ευρωπαίων γκαρντ. Κάπως έτσι ήρθε και η δική του στιγμή να δοκιμαστεί εκτός ελληνικών συνόρων ταξιδεύοντας στην Τουρκία για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε το 2015. Εκεί η καριέρα του άσσου απογειώθηκε κερδίζοντας κάθε δυνατό τίτλο με την ομάδα, όπως και την Euroleague του 2017 πληγώνοντας την πρώην ομάδα του και αντιμετωπίζοντας τον αδερφικό του φίλο ως αντίπαλο.

εικόνα_Viber_2023-05-12_18-29-33-305.jpg

Όμως, ο ένας πάντα στήριζε και στηρίζει τον άλλον και φάνηκε όταν ο Παπανικολάου βγήκε μπροστά για τον φίλο του που είχε αποδοκιμαστεί στο ΣΕΦ το 2016 παίζοντας για λογαριασμό της Φενέρ χαρακτηρίζοντας τις αποδοκιμασίες αυτές «άδικες».

Όπως λέμε, λοιπόν, «κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια» κι έτσι οι δύο φίλοι δεν θα έμεναν για καιρό χώρια και ξαναέσμιξαν αγωνιστικά το 2020, όταν και ο Σλούκας επέστρεψε στον Ολυμπιακό. Τότε ο «Παπ» τον υποδέχτηκε γράφοντας: «Μια νέα αρχή αδερφέ, όπως τότε», κάνοντας αναφορά στα πρώτα τους χρόνια στους «ερυθρόλευκους».

εικόνα_Viber_2023-05-12_18-29-33-482.jpg

Από το 2020 μέχρι σήμερα τα «αδέρφια» που διέγραψαν κοινή πορεία, έφτασαν να γιορτάζουν μαζί τη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία της ομάδας τους στο Final-4 με καθοριστική τη δική τους συμβολή και προχωράνε μπρος ολοταχώς για τον τίτλο. Αποδεικνύουν έτσι πως η επιτυχία τους δεν θα ήταν η ίδια αν δεν είχε ο ένας τον άλλον.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0