EuroLeague Final-4 2022

Ψηλά το κεφάλι Ολυμπιακέ! Ο Μίτσιτς με buzzer τρίποντο έστειλε την Εφές στον τελικό με 77-74 (video)

Ψηλά το κεφάλι Ολυμπιακέ! Ο Μίτσιτς με buzzer τρίποντο έστειλε την Εφές στον τελικό με 77-74 (video)
Τόσο κοντά, αλλά τελικά τόσο μακριά από την πρόκρισή του σε έναν ακόμη τελικό βρέθηκε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι πάλεψαν, επέστρεψαν από το -11 της 3ης περιόδου, αλλά τους «σκότωσε» με τη λήξη το τρίποντο του Βασίλιε Μίτσιτς, που πήρε… ρεβάνς για το αντίστοιχο του Σλούκα στον αγώνα της κανονικής περιόδου στο ΣΕΦ.

Αποστολή στο Βελιγράδι: Γιάννης Ψαράκης - Βασιλική Καραμούζα 

Έτσι ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί το Σάββατο νωρίς το μεσημέρι στον μικρό τελικό του Final-4 κόντρα στον ηττημένο του classico.

Με τον κόσμο του στις εξέδρες να βάζει φτερά στα πόδια των παικτών του, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με το πόδι στο γκάζι, σε άμυνα και επίθεση. Με τον Φαλ αποδέκτη των περισσότερων επιθέσεων, έχτισε μία καλή διαφορά (12-5 στο 5ο λεπτό) με την Εφές βιαστική να έχει 1/7 τρίποντα. Με τον Παπανικολάου και τον Ουόκαπ να δίνουν αμυντικό ρεσιτάλ, οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 14-7 όμως η «απόσυρση» του Φαλ στον πάγκο για ανάσες σε συνδυασμό με ένα στιγμιαίο αμυντικό χαλάρωμα έφερε ένα γρήγορο 11-0 σερί για την Εφές, που πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα με 18-14 στο 9ο λεπτό.

Η αντίδραση της ομάδας του Μπαρτζώκα ήταν άμεση, με άξονες Παπανικολάου και Σλούκα (οργανωτικά) και τον Μάρτιν να βρίσκει τα πατήματά του επιθετικά ανακτώντας έτσι το προβάδισμα (19-18) και ξεφεύγοντας στη συνέχεια 29-24 με επιμέρους 15-6!

Η Εφές απάντησε με τον ασταμάτητο επιθετικά Λάρκιν που μείωσε στον πόντο (33-32 στο 15’) και παρά το νέο προβάδισμα του Ολυμπιακού (39-32 στο 16’) με τον Μάρτιν η τουρκική ομάδα μείωσε ξανά στο 43-42 του ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου η Εφές ανέβασε την αμυντική της ένταση και ήταν πιο στοχευμένες οι άμυνές της ειδικά πάνω στον Φαλ με αποτέλεσμα να «μπλοκάρει» τον Ολυμπιακό που στα πρώτα 3,5 λεπτά πέτυχε μόλις δύο πόντους. Έτσι η ομάδα του Αταμάν έχτισε για πρώτη φορά ένα καλό προβάδισμα (51-45). Η εξέλιξη αυτή έκανε την Εφές να βρει αυτοπεποίθηση και με μπαράζ τρίποντων να ξεφύγει ακόμη περισσότερο (57-48) στο 24’20’’ με τον Ελάιζα Μπράιαντ.

Με τη διαφορά να ανεβαίνει πάνω από τους 10 με κάρφωμα του Ντάνστον (59-48) και τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να βρει λύσεις επιθετικά (άποντος ο Βεζένκοβ στα 20 λεπτά του στο παρκέ, 1/5 σουτ ο Ντόρσεϊ έως τότε) το παιχνίδι άρχισε να «στραβώνει» για την ελληνική ομάδα. Ακριβώς εκεί αμφότεροι οι «παραδοσιακοί» σκόρερ του Ολυμπιακού αφυπνίστηκαν μειώνοντας 62-56 (28’και 66-63 με ρεσιτάλ Ντόρσεϊ ο οποίος από το 59-48 και μετά πέτυχε 8 από τους 15 πόντους της ομάδας του.

Το παιχνίδι πλέον κρεμόταν από μία κλωστή. Όσο κοντά βρισκόταν ο Ολυμπιακός, άλλο τόσο μακριά μπορούσε να μείνει με μία λάθος άμυνα, ένα άστοχο σουτ.

Το λέι-απ του ΜακΚίσικ μείωσε στον πόντο (69-70) και έχασε δύο ευκαιρίες να προσπεράσει από λάθη Ντόρσεϊ και Σλούκα μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο. Ο Ολυμπιακός μάλιστα συνέχισε να χαραμίζει βολές (με την Εφές φορτωμένη με 5 φάουλ από το 35’) και επιθέσεις (δύο άστοχα τρίποντα Βεζένκοβ και ένα του Ντόρσεϊ) και έτσι η τουρκική ομάδα έκανε το 73-70 με βολές του Πλάις.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πετάει τις ευκαιρίες τη μία μετά την άλλη (άστοχο ντραιβ ΜακΚίσικ) για να ισοφαρίσει ή να προσπεράσει, η Εφές συνέχισε να χάνει βολές (1/4 από Μίτσιτς και Λάρκιν) και την ευκαιρία να ξεφύγει και μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό, ο Σλούκας με 2/2 βολές μείωσε σε 74-72. Η Εφές αστόχησε σε τρίποντο του Μοερμάν στα 42’’ και ο Μάρτιν από έξοχη ασίστ του Σλούκα στα 19’’ σε 74-74!

Την τελευταία επίθεση της Εφές την ανέλαβε ο... συνήθης ύποπτος, Βασίλιε Μίτσιτς, ο οποίος με «κρύο αίμα» και με τεράστια αυτοπεποίθηση ευστόχησε ακριβώς με τη λήξη για το τελικό 77-74.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 43-42, 63-66, 74-77.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0