EuroLeague Final-4 2022

Ο Χασάν Μάρτιν στο BN Sports: «Η παρουσία χιλιάδων οπαδών μας στο Βελιγράδι, έξτρα κίνητρο για να κυνηγήσουμε το τρόπαιο της Ευρωλίγκα»

Ο Χασάν Μάρτιν στο BN Sports: «Η παρουσία χιλιάδων οπαδών μας στο Βελιγράδι, έξτρα κίνητρο για να κυνηγήσουμε το τρόπαιο της Ευρωλίγκα»

Ο Χασάν Μάρτιν μίλησε στο BN Sports ενόψει του Final 4 της Ευρωλίγκας, λίγες μέρες πριν αναχωρήσει για Βελιγράδι. Ο Αμερικανός σέντερ φανέρωσε τα συναισθήματά του, αποκάλυψε τη συμβουλή των προπονητών του καθώς και το κλειδί για νίκη επί της Εφές στον ημιτελικό.

Συνέντευξη στον Μάνο Φυρογένη

Έλειψε στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της σειράς απέναντι στη Μονακό λόγω ενός αιματώματος. Γύρισε στο πέμπτο και πιο κρίσιμο ματς και βοήθησε τα μέγιστα τον Ολυμπιακό να κάνει την ανατροπή και να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για Βελιγράδι, παρότι δεν είχε αγωνιστικό ρυθμό. Με τον τρόπο αυτό απέδειξε γιατί οι «ερυθρόλευκοι» τον έχουν ανάγκη.

Ο λόγος φυσικά για τον Χασάν Μάρτιν, ο οποίος παρότι μικρός το δέμας για σέντερ δεν φοβάται να “τα βάζει” με ψηλότερους αντιπάλους και να τους «χτυπά» με την αθλητικότητα του.

Χασάν, αρχικά συγχαρητήρια για την έως τώρα πορεία σας. Αυτή θα είναι η πρώτη σου συμμετοχή σε Final 4. Ποιες είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματα σου;

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και συνάμα ανυπόμονος. Τα περίμενα καιρό αυτά τα παιχνίδια. Αναμένω πως και πως να φτάσει η μέρα του αγώνα και να πατήσω παρκέ».

Στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της σειράς είχες ένα πρόβλημα τραυματισμού που δε σε άφησε να αγωνιστείς! Πως ένιωθες βλέποντας τους συμπαίκτες σου απ’ έξω;

«Ήμουν σαν θηρίο στο κλουβί, αφού δεν μπορούσα να συνεισφέρω ουσιαστικά. Όμως πίστευα πολύ στην ομάδα και τις ικανότητες της και να που δικαιώθηκα».
DSC_0232_1.png

Ποια είναι η συμβουλή που έχεις λάβει τις τελευταίες μέρες και την έχεις κρατήσει στον… σκληρό σου δίσκο ενόψει Final Four;

«Το προπονητικό τιμ προσπαθεί να μας αποφορτίσει πνευματικά και να μας αφαιρέσει το όποιο άγχος. Ειδικά σε εμάς που θα το ζήσουμε για πρώτη φορά και είμαστε αρκετοί. Κρατάω ότι παρότι είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα, το οποίο δεν εκπληρώνουν ακόμα και σπουδαίοι αθλητές, δεν πρέπει να είμαι αγχωμένος. Κρατάω τη συμβουλή του να παίξω ελεύθερα, το μπάσκετ που ξέρω και κυρίως να το ευχαριστηθώ».

«Κλειδί, η άμυνα που θα παίξουμε εγώ και ο Μουσταφά απέναντι στα γκαρντς της Εφές»

Η Εφες είναι αναμφισβήτητα ένας αντίπαλος με πολύ μεγάλη ποιότητα στην περιφέρεια. Πιστεύεις ότι η απόδοση της frontline του Ολυμπιακού μπορεί να είναι το κλειδί για τη νίκη;

«Η Εφές είναι μια εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα στην περιφέρεια, έχουν αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου. Πιστεύω η απόδοση τόσο η δική μου όσο και του Μουστάφα (σ.σ. Φαλ) καθώς και ο τομέας των λαθών, θα παίξουν καίριο ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και επιθετικά αλλά κυρίως αμυντικά και να τους σταματήσουμε».

Πόσο σημαντική θα είναι η μαζική παρουσία φιλάθλων του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι. Σας αγχώνει όλο αυτό;

«Εχω ακούσει για πολύ μεγάλο αριθμό φιλάθλων μας στο Βελιγράδι και κάτι τέτοιο θα είναι υπέροχο. Θα νιώθουμε σαν να παίζουμε στο σπίτι μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σε καμία περίπτωση δε μας αγχώνει, αλλά μας δίνει έξτρα κίνητρο. Μακάρι η ατμόσφαιρα να είναι τόσο θερμή όπως στο παιχνίδι με τη Μονακό όπου ο κόσμος ήταν ο έκτος παίκτης, βοήθησε πάρα πολύ. Ήταν απίστευτοι οι οπαδοί μας».
DSC_0241_1.png

«Δεν έχουν σημασία τα μπάτζετ εδώ που φτάσαμε αλλά πόσο πολύ το θέλεις»

Εδώ που έφτασε ο Ολυμπιακός, πάει για την κούπα παρά την όποια διαφορά στα μπάτζετ των τεσσάρων φιναλίστ;

«Ε, βέβαια. Εδώ που έφτασε η ομάδα, εννοείται πως στοχεύει στην κατάκτηση του τροπαίου, το οποίο πιστεύω ότι μπορούμε να φέρουμε στον Πειραιά. Τα παιχνίδια αυτά είναι νοκ-άυτ και σε τέτοιες περιπτώσεις, όλα μπορούν να γίνουν. Δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία τα μπάτζετ και οι οικονομικές διαφορές αλλά η μέρα που θα βρεθείς και πόσο πολύ το θέλεις».

 

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0