EUROBASKET 2022

Γερμανία – Ελλάδα 107-96: Τρίποντη εκτέλεση και αντίο διάκριση - Απέτυχε παταγωδώς η Εθνική στο πιο κρίσιμο ματς!

Γερμανία – Ελλάδα 107-96: Τρίποντη εκτέλεση και αντίο διάκριση - Απέτυχε παταγωδώς η Εθνική στο πιο κρίσιμο ματς!
Τέτοια ευκαιρία με τον Γιάννη στα ντουζένια του και μία πλειάδα παικτών στην πιο ώριμη ηλικία δεν ξέρουμε αν θα μας δοθεί στο προσεχές μέλλον. Η ουσία είναι ότι η Εθνική έχασε στο πιο κρίσιμο και σημαντικό ματς του Ευρωμπάσκετ και επιστρέφει με άδεια χέρια στην Ελλάδα έχοντας αποτύχει για μία ακόμη φορά.

4ος συνεχόμενος προημιτελικός σε Ευρωμπάσκετ, 4η συνεχόμενη ήττα, 4η σερί αποτυχία. Η Εθνική παρά το 5/5 στον όμιλο και τη δύσκολη αλλά δίκαιη νίκη επί της Τσεχίας έχασε -κατά κράτος- χθες από τη Γερμανία και επιστρέφει άπραγη για μία ακόμη διοργάνωση στη βάση της μη έχοντας πάρει το μάθημα από τα προηγούμενα παθήματα.

Το ματς επί της ουσίας χάθηκε για την ομάδα μας από το τζάμπολ. Μπαίνοντας υπερβολικά χαλαρή έως και απροετοίμαστη πνευματικά και τακτικά απέναντι στους γηπεδούχους που ήταν έτοιμοι για όλα. Δίνοντάς τους την ευκαιρία να βάλουν 8 τρίποντα στις 9 πρώτες τους προσπάθειες ουσιαστικά τους επιτρέψαμε να εκτοξεύσουν την ψυχολογία τους στα ύψη. Και να πιστέψουν πως παρά την όποια αναποδιά τους συμβεί μέσα στο ματς “μας έχουν”. Όπως και έγινε στην 3η περίοδο όταν και κρίθηκε ο νικητής με το ασύλληπτο επιμέρους 20-1 της Γερμανίας.

Οι γηπεδούχοι λοιπόν απέναντι στην αεράμυνα της ομάδας μας έβαλαν 22 πόντους (εικοσιδύο πόντους, ολογράφως) μετά από μόλις 4 λεπτά αγώνα και αυτό τα λέει όλα για την πνευματική κατάρρευση της ομάδας μας και κυριαρχία των Γερμανών που τα… έβαζαν από παντού. Σρέντερ, Ομπστ, Βάγκνερ, Τάις, Φόιχτμαν όποιος πατούσε παρκέ έβαζε και από ένα τρίποντο.

Μπορεί στην επίθεση να βρήκαμε σιγά-σιγά διαδρόμους με τον Αντετοκούνμπο και το αρχικό 22-11 να το κάναμε 36-33 με την είσοδο του Λαρεντζάκη στον αγώνα, μπορεί να προηγηθήκαμε για πρώτη φορά 44-42 και να τρέξαμε σερί 8-0 στο τέλος του ημιχρόνου μετατρέποντας το 53-57 σε 61-57 με το φοβερό buzzer τρίποντο του Σλούκα από το κέντρο αλλά εκεί η αποστολή της ομάδας μας ολοκληρώθηκε. Δυστυχώς.

Αντί στην 3η περίοδο να έχει μάθει το πάθημα της 1ης έκανε τα ίδια λάθη και χειρότερα. Άμυνα με τα μάτια απέναντι σε παίκτες που έκανε σαν να τους βλέπει για πρώτη φορά όπως ο Σρέντερ, ο Βάγκνερ και ο Ομπστ, μηδέν προσπάθεια στα αμυντικά ριμπάουντ και έτσι η Γερμανία με ένα απίστευτο επιμέρους 20-1 μετέτρεψε το 57-61 σε 77-62 δίνοντας πρόωρο τέλος στο ματς. Η Εθνική μας έμεινε για 8 ολόκληρα λεπτά δίχως εντός πεδιάς καλάθι από τις βιαστικές της ενέργειες και την υπό του μηδέν ψυχολογία κάτι που φάνηκε και όταν μείωσε στους 10 με τις ατομικές ενέργειες του Αντετοκούνμπο (79-69). Δέχθηκε δύο σερί καλάθια από χαμένα αμυντικά ριμπάουντ.

Η Γερμανία με το 16ο τρίποντό της ξέφυγε 92-78 στην αρχή της 4ης περιόδου, οι διεθνείς μας πέταξαν λευκή πετσέτα (ειδικά μετά την αποβολή με 2ο αντιαθλητικό φάουλ του Γιάννη Αντετοκούνμπο) και επιστρέφουν στο ξενοδοχείο για να ακυρώσουν το πρωί της Τετάρτης τα κλειδιά των δωματίων τους αφού επιστρέφουν με άδεια χέρια στη βάση τους.

Το στατιστικό του αγώνα

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0