EUROBASKET 2022

Ο Σβι Μιχάιλιουκ στο BN Sports: «Ο κόσμος ξεχνάει ότι έχουμε πόλεμο και τα πράγματα γίνονται χειρότερα»

Ο Σβι Μιχάιλιουκ στο BN Sports: «Ο κόσμος ξεχνάει ότι έχουμε πόλεμο και τα πράγματα γίνονται χειρότερα»
Δηλώσεις στην κάμερα του BN Sports για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, την εμπειρία του EuroBasket 2022, αλλά και τον επερχόμενο αγώνα με την Ελλάδα παραχώρησε ο Σβι Μιχάιλιουκ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο ΜΙΛΑΝΟ: Βασιλική Καραμούζα

Η Ουκρανία είναι η ομάδα έκπληξη του Γ’ Ομίλου του EuroBasket 2022, μετρώντας μέχρι στιγμής τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και ρίχνοντας στο καναβάτσο την οικοδέσποινα Ιταλία.

Μεγάλο μερίδιο αυτή της επιτυχίας οφείλεται στον Σβι Μιχάιλιουκ, ο οποίος έχει 20 πόντους, 4.3 ριμπάουντ, 3.3 ασίστ και 3 κλεψίματα κατά μέσο όρο στο τουρνουά.

Ο 25χρονος Ουκρανός γκαρντ μίλησε στην κάμερα του BN Sports μετά τη σπουδαία επικράτηση της ομάδας του κόντρα στην Ιταλία και ενόψει φυσικά του αγώνα με την Εθνική Ελλάδας.

Τα πράγματα πάνε εξαιρετικά για την Ουκρανία. Περιμένατε αυτά τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής και πώς αισθάνεσαι μέσα σε όλη αυτή την εμπειρία;

«Νιώθω τρομερά. Περίμενα ότι θα παίζουμε σκληρά σε κάθε παιχνίδι, όπως και έχουμε κάνει, και να πολεμάνε ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίζουμε δυνατά, να παίζουμε έξυπνα, να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν και να ελπίζουμε ότι θα έρθει και το αποτέλεσμα».

Παίζετε κόντρα στην Ελλάδα στον επόμενο αγώνα και όπως έχουν έρθει τα πράγματα μπορεί να παλέψετε μεταξύ σας για την πρώτη θέση του ομίλου. Ένα πρώτο σχόλιο για αυτό το ματς;

«Θα είναι δύσκολο παιχνίδι προφανώς. Η Ελλάδα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή και αν παίξει ο Γιάννης θα είναι σίγουρα ένα σκληρό παιχνίδι. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο για να φανούμε ανταγωνιστικοί».

Ξέρεις πολύ καλά τον Γιάννη, έχει βρεθεί αντιμέτωποι στο NBA (σσ. ο Μιχάιλιουκ έχει 220 συμμετοχές από το 2018). Πιστεύεις ότι τώρα που παίζετε αμφότεροι για τις εθνικές ομάδες θα είναι μια διαφορετική εμπειρία;

«Αισθάνομαι ότι ο δικός μου ρόλος είναι διαφορετικός (στην Εθνική σε σχέση με το NBA), ενώ ο δικός του όχι. Νομίζω ότι θα είναι μία τρομερή εμπειρία για εμένα και την ομάδα μου, να δούμε πως θα παίξουμε κόντρα σε είμαι από τις τοπ ομάδες στην Ευρώπη».

Τέλος, πώς είναι η κατάσταση στην πατρίδα σου; Είναι εύκολο για τους δικούς σας ανθρώπους να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια του EuroBasket;

«Καθόλου εύκολο. Έχουμε ακόμα πόλεμο. Ο κόσμος (σσ. γενικά η κοινή γνώμη, όχι οι Ουκρανοί) δείχνει να το ξεχνάει, σταμάτησαν να βλέπουν ειδήσεις, αλλά τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και γίνονται χειρότερα. Ελπίζω να φέρουμε λίγη χαρά πίσω στην πατρίδα μας, σε όσους μπορούν να δουν τους αγώνες».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0